Penger

Crowdsourcing Innovation: Quirky vil betale for din mening om nye oppfinnelser

Crowdsourcing Innovation: Quirky vil betale for din mening om nye oppfinnelser

Fra intellektuell eiendom til patentregler, kan prosessen med å bringe en oppfinnelseside til markedet som et konkret element, være en lang. Og selv om de har vært på TV sent på kvelden i flere tiår, er vi ikke sikre på at vi stoler på de infomercials som lover å gjøre deg til en rik oppfinner.

Leter du etter et alternativ for Internett-alder? Møt Quirky, som ble grunnlagt for å fremme aspirerende oppfinnere. Siden 2009 har crowdsourcing-nettstedet tatt 400 produkter fra idé til marked - Alt takket være vanlige mennesker med ekstraordinære ideer.

Men Quirky's crowdsourced oppfinnelse og produktutviklingsplattform er ikke bare for wannabe oppfinnere. Hvis du har et talent for design eller til og med navngi, kan Quirky være en måte for deg å tjene litt ekstra penger.

Hvordan Quirkys brukere bidro til å skape sin største suksesshistorie

Vurder Jake Zien, en av Quirkys største suksesshistorier. Som designstudent hadde Zien en ide for en kraftstripe som ville bevege seg rundt for å imøtekomme unikt formede rom og plugg. Han satte den til Quirky, og den resulterende Pivot Power Surge Protector har vært tilgjengelig i butikker og på nettet i omtrent fire år. Zien har gjort litt over $ 600.000 i royalties.

Imidlertid formet Zien ikke sitt produkt alene: 1.005 "influencers" bidro til å bringe Pivot Power til liv, hver deler et stykke kake verdt mer enn $ 997,000. Disse påvirkningene bidro til oppgaver som å navngi produktet, skape sin tagline og hjelpe til med å angi en pris ($ 29). Vi vil gå inn i deres roller litt videre i et øyeblikk.

Mens de individerne ikke har mottatt kontroller for $ 992 hver, har de fått en liten prosentandel basert på deres bidrag til utviklingen av Pivot Power. De har også sett på at deres inntjening øker gjennom årene - akkurat som Zien.

Hvordan Influencers tjen penger på Quirky

Matematikken blir litt komplisert her, men hold meg fast. Hvis et produkt sendt til Quirky vellykkes utviklet og solgt til offentligheten, setter Quirky til side mellom 3 og 5% av bruttoomsetningen for samfunnet som bidro til å få det til å skje.

At påvirke paien kake på opptil 5% er da oppdelt i spesialiserte segmenter: produkt forskning, design, stil, navn, tagline og pris hver får 5% prosent av den kongelige pausen. Hvis du kan gi sammenligninger mellom lignende produkter i løpet av utviklingsprosessen, kan du tjene opptil 4,5% av royaltiesjetten.

Her er et eksempel på hvordan royalties deles hvis du gir viktig designassistanse for et produkt som gjør det til markedet: "Ut av 5% innflytelse reservert for dette prosjektet," Quirky forklarer, "3% vil være din for å ta hvis du send inn en ide for en ny funksjon eller forbedring som brukes i sluttproduktet. Det kan være mer enn en valgt designidee, så det er mulig at du kan dele det 3% med andre designere. "

De største brikkene? Foreslå produktforbedringer kan tjene deg opp til 25% påvirkning. Og hvis din opprinnelige oppfinnelse eller ide kommer til slutt å markedsføre, er 40,5% av innflytelsen helt for deg.

Hvis du ser på disse små prosentene og lurer på hvor mye penger innspillet faktisk vil bringe inn, har New York Times den enkleste forklaringen:

"For sitt harde arbeid tar Quirky 90 cent av hver dollar av produktsalg. De andre 10 centene distribueres blant oppfinnersamfunnet. Personen som kom opp med produktideen, lommer vanligvis 4 cent av det. Mindre aksjer går for bidrag som å styrke ideen, velge prisen eller komme opp med navnet. "

Her er den beste måten å tenke på: Hvis du er interessert i å hjelpe hjemmelagde produkter sammen for bruk av massene, er Quirky en flott hobby som kan hjelpe deg med å spare litt forandring. Men hvis du ikke skal sende originale ideer, er det ikke sannsynlig å være en betydelig inntektskilde.

Innflytelse: Et arbeid av kjærlighet

Det er mange, mange deltakere på Quirkys nettsted som ikke har tjent penger - ennå. Tracy McClarnon fra Nebraska har fått litt oppmerksomhet på Quirky for sin ide om et oppgavelys som følger bevegelsen mens du jobber. Foruten sin egen ide har han påvirket 55 andre oppfinnelser på nettstedet. Men ingen av disse produktene har gått på markedet ennå. McClarnon kan tjene litt penger, men han vil ikke se disse penniene en stund.

En rimelig fortelling om Quirky Cash: Charles Bailey, en pensjonert maskinist og woodworker som påvirket 52 prosjekter i løpet av tre aktive år på Quirky. Han har tjent litt over $ 400 for sin tid, men hadde visdom å dele som han forlot stedet litt over et år siden.

"Ikke gjør quirky din pensjonsplan," advarte han. "Innleveringer for produktideer bør behandles på samme måte som du tar del i lotteriet." Han anbefalte deltakerne å se Quirky som en hobby. "Hvis det ikke er morsomt for deg, fortsett."

Så hvis du oppfinner eller forbedrer produkter, er ideen om en morsom kveld, du har funnet samfunnet ditt. Du kan ikke rake i store penger, men meningsfulle bidrag kan sikkert legge opp over tid.

Din tur: Vil du tilby forslag eller forbedringer på produkter på Quirky i bytte for potensielt å tjene penger når de går på markedet?

Skrive Inn Din Kommentar