Pensjonering

5 måter å overleve en layoff

5 måter å overleve en layoff

Etter hvert som arbeidsledighetstallene stiger, er mange ansatte stresset om de skal ha jobb i neste uke eller ikke. Noen har allerede, noen har allerede mistet jobbene sine og forvrenger for å finne ny sysselsetting. I denne tiden er økonomisk planlegging avgjørende. Dette er en tid da folk føler seg og har desperat behov for veiledning. Hvis du tror at du er i ferd med å få et avslag, må du fokusere oppmerksomheten på hva som kan styres: skjære utgifter, finne ut nødfonde, evaluere hvordan du erstatter tapte fordeler og lage en spillplan for jobbsøkingen .

Finne Emergency Cash

For de som fortsatt er ansatt, men fremtiden for jobben sin er usikker, vil jeg oppmuntre dem til å ha minst 12 måneders besparelser i kontanter. Dessverre vil mange ikke ha nok. Men hvis de fortsatt er ansatt og nødfondene ikke er der, kan det hende at de tapping i 401 (k) kan være et levedyktig alternativ. Jeg vet hva du tenker. Tapping inn i 401k går vanligvis mot alt jeg står for. Og med dette dårlige markedet kan det være et farlig trekk, men; Hvis de blir arbeidsløse, kan alternativet nå være tilgjengelig for dem.

Vanligvis hvis du fortsatt er ansatt, kan du låne opptil halvparten av din 401 (k) saldo, opp til maksimalt $ 50.000. Kjører disse tallene du kan guesstimate perioden hvor lenge du tror det vil ta deg til å finne en ny jobb og deretter hvor mye du trenger å låne for å få deg til den nye jobben er laget. Hvis du låner fra 401k mens du fortsatt er ansatt så unngår du 10% uttakstraff. Det er sikkert noen spekulasjoner i dette trekket, men hvis du er i et høyt etterspørselsfelt, kan du kanskje bruke dette trekket til din fordel. Advarsel: Hvis du gjør dette, sørg for å dobbeltsjekke med arbeidsgiveren din når du skal betale den tilbake. Det har en tendens til å variere fra arbeidsgiver, men det kan skyldes tilbake umiddelbart, innen 60 dager eller en periode større.

Ikke betal av gjelden

En annen vanlig misforståelse om at etter å ha blitt avskåret, er at de fleste vil ta besparelser eller ta pensjonsoppsparing og betale av gjeld, for eksempel kredittkort eller til og med 401 (k) gjeld. Men i denne typen marked bør det ikke være prioritert å betale gjeld, særlig hvis du er arbeidsløs. Prioritert er å holde besparelsene intakte og sørge for at du har masse penger på hånden. Sikker kredittkort gjeld er dårlig, men bare fokusere på å gjøre minimumsbetaling til du får jobbsituasjonen i sjakk.

Crisis Budsjettering

Hvis du er vant til å handle hver helg eller spise ute hver andre natt på fancy restauranter, så er det mest sannsynlig at endringene er like rundt hjørnet. Du må sette deg ned og seriøst hamre et budsjett på ting du trenger og ting du ikke trenger. Du kan også vurdere å jobbe med to budsjetter, en for mens du jobber og en for når du ikke jobber, slik at du virkelig kan se hvor mye du bruker per måned. Og da kan du tenke på om du kan gå på en billigere mobiltelefonplan, eller kutte kabelregningstjenestene dine. Noen ganger legger du til den ekstra betalingen per måned kanskje ikke som en stor avtale, men $ 50 her og $ 50 vil det sikkert legge opp, spesielt på et begrenset budsjett. Også, å vite hvilke utgifter du absolutt må dekkes, vil hjelpe deg med å realistisk søke etter din fremtidige jobb.

Bytte ut tapte fordeler

I etterkant av et jobbtap bør folk utnytte hvilke fordeler som har gått tapt, hvilke du har rett til å få lov, og hvilke som kan være bærbare. hvordan fortsette helsetjenester dekning, spesielt hvis det er etterlatte. Vanligvis er ansatte kvalifisert til å beholde samme dekning gjennom COBRA i minst 18 måneder. Men de må kanskje betale 102% av kostnaden for forsikringspremie. Hvis premien har blitt subsidiert av arbeidsgiveren, vil den kostnaden være et uhøflig sjokk. COBRA kan ofte være et godt brovalg, men det blir en helsemessig fordel. Familier som betaler $ 200 i måneden for forsikring under COBRA, kan være $ 1000. Heldigvis har regjeringen bare passert ny lov om COBRA-fordeler at kvalifiseringsperioden bare er ansvarlig for å betale for 35% av ytelsen. Dette kommer på et tidspunkt som burde være svært nyttig for mange som står overfor avslag foran.

Mange arbeidsgivere tilbyr livsforsikring, langsiktig omsorg forsikring, funksjonshemming politikk og de kan også være bærbare. For en annen person eller en som ikke har god helse, kan evnen til å overta betalinger på eksisterende livsforsikringspolicy på $ 100 spare bekymringen for å måtte finne en annen transportør. Det er bedre å holde det i noen måneder, men sørg for at de ikke trenger det, og slipp det senere.

Karriereoverganger

Mange mennesker vil bli tvunget av en uforutsigbar oppsigelse til å revurdere hva de vil ha i deres liv og hva som er meningsfylt for dem. De må kanskje lage CVer, dekke brev for første gang i år, og føle seg tap spesielt hvis de bytter til en ny karrierevei, noe som er et ukjent felt.

Hvis du ikke har hoppet på sosial media bandwagon, er det på tide. Vurder Facebook, MySpace, LinkedIn, Twitter og andre sosiale medier for å koble til gamle nettverk og opprette nye. Jo flere mennesker som kjenner din situasjon jo bedre. Også, vurder å starte en blogg for å vise frem dine talenter. Trenger du en god blogg for inspirasjon? Gjett hva, du er allerede her. 🙂

av Steve Rhodes

Skrive Inn Din Kommentar