Penger

Jeg startet en bedrift i 30 dager for under $ 1K. Her er nøyaktig hvordan jeg gjorde det

Jeg startet en bedrift i 30 dager for under $ 1K. Her er nøyaktig hvordan jeg gjorde det

Selv om jeg hadde vært freelance-skribent i nesten 10 år, var jeg bare forpliktet til å gjøre det på full tid.

Og med min avgjørelse kom den uunngåelige "I'll-do-anything" mentaliteten. Jeg aksepterte enhver jobb som kom meg, fra $ 50 personlige essays til $ 50 / time innholds markedsføring oppgaver.

Etter et år av dette bestemte jeg meg for å flytte inn i heltid copywriting. Det var arbeidet jeg likte mest, og jeg visste at jeg kunne lade mer enn mine mindre kunder var villige til å betale meg.

Så jeg gikk bort fra "freelancer" etiketten for å bli en bedriftseier.

For å gjøre dette trengte jeg en faktisk virksomhet - en med et riktig navn, nettside, pakker, klare priser og en markedsføringsplan. Jeg ønsket å starte i går, så jeg dedikert hele april måned til å skape alle delene av min virksomhet.

Slik har jeg bygget min virksomhet i 30 dager på den billige - og har allerede gjort nesten $ 7000 med den. I tillegg har en tilsynelatende liten beslutning nå meg fullstendig bestilt for mine to første måneder i virksomheten.

Hvorfor jeg fyrte alle mine kunder til å spesialisere seg på bare én ting

Du ville ikke betale gode penger til å spise diner pizza, men du ville vent i kø for to timer og betal dobbel for den beste pizzaen i byen.

Kunder går ut av deres måte og betale høyere priser for "The Best." Og "The Best" er vanligvis laget av folk som spesialiserer seg.

Vises, det er ett prosjekt jeg elsker mest: Om sider.

Et selskaps Om side er den viktigste siden på nettsiden sin. Men bedrifter ignorerer det fordi det er vanskelig å skrive og enda vanskeligere å få riktig. Selv om det er den mest populære siden, har den ofte den høyeste utgangsraten, noe som betyr at folk tar en titt og forlater nettstedet ditt helt.

Jeg ønsket å gjøre den kjedelige siden til en klebrig for å hjelpe bedrifter å konvertere flere besøkende, samtidig som de bygger besettelse med deres merkevare.

Mens mange copywriters tilbyr Om sider for rundt $ 500 en pop, kunne jeg ikke finne en enkelt tekstforfatter som spesialiserer seg på den.

Jeg belaster nå tre eksemplarer av copywriters ved å tilby merkevarestrategi, kundeforskning, en runde revisjoner og en profesjonell redaktør som en del av min flatpakke.

Slik starter du en bedrift i 30 dager for under $ 1K

Jeg ga meg 30 dager til å lage alle brikkene jeg måtte lansere, fra navnet til logoen, webdesign og kopiering.

Jeg stoppet alle innkommende klientforespørsler og ga eksisterende kunder en måneds varsel. Jeg ville ikke kunne levere bestemte tjenester før etter 1. mai.

Jeg har klart nettstedstart siden 2009, så jeg visste allerede de forskjellige stykkene som går inn i en lansering. Med ekstra tid i april klarte jeg min gjøremålsliste og begynte å bygge.

Trinn 1: Navn virksomheten

Tid: 5 minutter

Koste: Gratis!

Jeg ville ha et morsomt og quirky navn med en nikk til merkelig internettkultur.

En natt, da jeg sovnet, dyttet navnet bare inn i hodet mitt. Neste morgen gjorde jeg et raskt Google-søk for å se om det var tilgjengelig. Det var, og Oh Hai! Kopier ble født.

Trinn 2: Konfigurer en Squarespace-konto

Tid: 1 time

Koste: $ 16 / måned

Fordi jeg bootstrapped lanseringen min, hadde jeg ikke budsjettet til å ansette en designer eller utvikler. Jeg ville ha en ren design som jeg lett kunne tilpasse.

Å velge Squarespace var en no-brainer. Deres plattform er enkel å bruke, med flotte maler og rask kundestøtte.

Squarespace Personal-planen er $ 16 / måned, men du kan spare $ 4 / måned hvis du betaler $ 144 på forhånd for året.

Trinn 3: Kjøp et domene

Tid: 10 minutter

Koste: $ 20 / år

Jeg måtte betale separat for domenet jeg ville ha (OhHaiCopy.com), men jeg kunne gjøre alt gjennom Squarespace - uten å måtte rote rundt med andre domeneplattformer.

Trinn 4: Opprett en firmanavnadresse

Tid: 10 minutter

Koste: $ 50 / år

Jeg har brukt for lenge å kombinere min personlige e-post med arbeid.

Så siden jeg var nå et selskap, trengte jeg en egen e-post for å holde ting pent og skilt. Når du registrerer domenet ditt via Squarespace, kan du spare $ 10 av det første året med Google Apps.

Trinn 5: Design en logo

Tid: 5 timer

Koste: $318

Før jeg kunne tilpasse Squarespace for å føle seg mer som en merkevare og mindre som en mal, trengte jeg en logo.

Jeg snudde meg til 99Designs for hjelp. Prosessen var lett og jeg fikk 40 design på fire dager.

Jeg gikk gjennom en hel del frem og tilbake, men på slutten hadde jeg en quirky logo av en llama med en gul taleboble som leser, "Oh hai!"

Med et siste design for å veilede meg, kunne jeg nå ta avgjørelser på skrifttyper og farger på nettstedet mitt.

Trinn 6: Skriv All Web Copy

Tid: 20 timer

Koste: Gratis (unntatt min tid)

Jeg tilbrakte omtrent en uke å spille med Squarespace farger, skrifter og layouter.

Fordi jeg er en visuell forfatter, foretrekker jeg å se mine ord hvordan de kommer til å vises som jeg skriver. Jeg formaterte nettstedet mitt i samarbeid med å skrive webkopien min.

Dette var den mest morsomme delen! Å komme med de perfekte ordene til å selge det jeg gjorde var hyggelig, men også den lengste delen av prosessen. Ikke bare prøvde jeg å selge tjenestene mine, men jeg viste dem også.

Jeg gjorde også en mengde kundeforskning i løpet av denne tiden.Jeg fulgte de samme merkevarene jeg bruker med klientene mine mens jeg skrev min webkopi.

Hvis du ikke er tekstforfatter og trenger å ansette noen til å gjøre dette for deg, varierer kostnadene. En anstendig tekstforfatter vil belaste minst $ 1000 for et komplett nettsted.

Trinn 7: Opprett et opt-in-tilbud

Tid: 5 timer

Koste: Gratis

Tjenestene jeg opprettet er ikke billig. Og det er sjelden at noen snubler over et nettsted for små bedrifter, og deretter skal de ut over $ 1000.

Jeg trengte å varme dem opp. For å gjøre det, trengte jeg å få dem på min e-postliste.

Hendene ned beste måten å få folk til å melde seg på er å skape et gratis tilbud. Det kan være en kupong, ebook, gratis konsultasjon, uansett.

Jeg opprettet en kort ebook med min favoritt Om sider - de jeg går til for inspirasjon. Jeg samle dem inn i en PDF, brukt Canva (gratis bildedigeringsprogramvare) for å strikke skjermbildene sammen og laget et pent cover.

Jeg lastet opp PDF-filen til nettstedet mitt, opprettet en enkel side som forklarte tilbudet, og satt opp en MailChimp-e-postkonto for automatisk å sende veiledningen når nye personer meldte seg.

Trinn 8: Skriv e-post Autoresponders

Tid: 20 timer

Koste: $ 10 / måned

Så hva gjør jeg med alle disse e-postene når folk registrerer seg?

Jeg slo dem med et hemmelig copywriting-våpen: autosvareren.

En autosvar er ganske enkelt en serie med e-postmeldinger som nye abonnenter får regelmessig. Det er ikke et nyhetsbrev du må sende og opprette hver måned. Du oppretter autoresponders alt på en gang, så send dem automatisk til hver abonnent med jevne mellomrom.

Autoresponders "varme opp" dine ledere. Du kan gi dem råd, svare på spørsmål, gi sakstudier eller ressurser.

Jeg valgte å gi nye abonnenter en TON med stort innhold om personlig historiefortelling. Jeg skrev åtte e-postmeldinger som inneholder alt fra skriveøvelser til Om side teardowns.

Den niende e-posten er en salgskonto for min Om side pakke (og inkluderer en rabattkode for de som leser hele greia). Den endelige e-posten er et annet tips, pluss en påminnelse om å bruke koden før den utløper.

Etter at jeg skrev disse sekvensene for mange andre virksomheter, visste jeg at disse e-postene ville resultere i flertallet av mitt salg, så det var viktig at jeg fikk dem riktig.

Jeg bruker MailChimp, som er $ 10 / måned for å få tilgang til automasjonstjenestene. Prisen øker ettersom e-postlisten din vokser.

Trinn 9: Polsk Website Design

Tid: 2 timer

Koste: $340

Problemet med Squarespace er selv med tilpasning, nettstedet ditt vil se litt "Squarespacey".

Jeg hadde ikke budsjettet for å få hele greia profesjonelt utformet, men jeg bestemte meg for å ansette en designer på sin dagskurs for å polere den opp.

Når jeg ferdiggjorde min kopi, bilder, skjemaer og testimonialer, gikk designeren min inn og la til et skvett av farge, bedre teksthierarki og justert bildene mine.

Hun tilbrakte rundt åtte timer på det hele, og jeg brukte rundt to å ansette og håndtere prosessen.

Trinn 10: Arbeid med en redaktør

Tid: 1 time

Koste: $150

Jeg har ikke råd til å ikke ha den beste kopien noen gang på nettsiden min.

Den gode nyheten er at jeg er gode venner med en av de mest talentfulle redaktørene på jorden (hun er redaktøren jeg har samarbeidet med på min sidepakke).

Det var bare fornuftig å få henne til å ta et endelig pass gjennom nettstedet mitt. Hun sørget for at kommaene var på de riktige stedene, og historien min var klar og overbevisende.

Trinn 11: Lag en pop-up

Tid: 2 timer

Koste: $ 29 / måned

Når jeg fullførte min gratis ebook og satt opp automatiseringsemailene, trengte jeg en effektiv måte å fange nye besøkende etter at de ankom.

Jeg brukte WisePops til å lage en popup med en fengende overskrift som tilbyr en gratis nedlasting av min Om side guide. Jeg tilpasset målrettingsalternativene, slik at popup-vinduet bare skulle vises til besøkende etter at de har rullet gjennom 50% av siden.

Trinn 12: Fix Website Bugs

Tid: 15 minutter

Koste: $25

Selv om Squarespace er enkelt å bruke, krever noen av min designers tilpasning å endre noen kode. Jeg gikk på Fiverr og brukte $ 25 på en Squarespace-utvikler som kunne hjelpe.

Trinn 13: Annonsere Nettsted

Tid: 2 timer

Koste: Gratis

Etter alt blodet, svette og tårer, var jeg endelig klar til å kunngjøre nettstedet mitt!

Jeg startet bare å kunngjøre det på Facebook, bare i tilfelle det var noen feil eller skrivefeil (jeg visste at vennene mine ville gi meg beskjed). Når jeg var klar, postet jeg alt over sosiale medier, sendte en e-post til bloggabonnenterne og skrev et innlegg om virksomhetenes lansering.

Endelig sendte jeg en personlig epost til gamle kontakter og klienter, som jeg organiserte i et praktisk regneark. Her er en mal hvis du vil lage din egen.

Hvordan det går så langt

Min virksomhet gikk live den 3. mai 2016. Innen 15. mai hadde jeg signert tre nye kunder, og samlet totalt $ 6 900 i ny virksomhet.

Og fordi jeg mailet mitt personlige nettverk (som inkluderer journalister), har virksomheten min allerede blitt omtalt på The Freelancer og The Huffington Post.

Jeg har ikke brukt penger på reklame. Fra mine personlige og sosiale medier nettverk, er jeg nå bestilt for de neste to månedene.

Din tur: Vil du starte din egen Internett-bedrift? Vil du noen gang gjøre det så raskt?

Marian Schembari er en forfatter, blogger og grunnlegger av Oh Hai! Kopi basert i Düsseldorf, Tyskland ved hjelp av San Francisco. Hun skriver om reise og kreativitet, og bruker alt for mye tid på Internett.

Skrive Inn Din Kommentar