Liv

8 penger flyttes til å gjøre etter at du har endret din forholdsstatus til singel

8 penger flyttes til å gjøre etter at du har endret din forholdsstatus til singel

Er du nylig singel ... eller 'hem, planlegger å være?

Hvis du har vært i et forhold for en stund, kan en oppbrudd bety mer enn å kutte følelsesmessige bånd. Du kan stå overfor oppgaven med å løsne et komplisert rot av økonomi fra livet du trodde du skulle leve sammen.

Og du kan gjøre det gjennom tårer, champagne, iskrem, en mørk og tom leilighet, eller mye (og massevis) av kyss fra din pooch - vi får det.

For å forenkle prosessen, slik at du kan komme tilbake til å oppdage den fantastiske nye singelen du, er det en trinnvis veiledning for hvordan du overlever et økonomisk oppbrudd.

1. Åpne en ny bankkonto

Du har sikkert allerede gjettet det mest grunnleggende post-breakup pengene trekk: Separate din økonomi.

Det enkleste første skrittet er å skille mellom bankkontiene dine.

Forhåpentligvis var du enig på en rettferdig måte å splitte balansen før forholdet gikk sydover - om ikke, forhandle så godt som mulig nå. Deretter fjerner du hverandre fra eventuelle felleskontoer, og går dine egne veier.

Hvis dette setter deg i markedet for en ny bankkonto, bør du vurdere å gå online for størst fleksibilitet - slik at du kan utforske mulighetene for ditt nye liv uten begrensninger.

Aspiration er gratis Summit sjekkkonto refunderer minibanker fra hvor som helst i verden, så ta den ferien du har satt på!

Det betaler også opptil 100 ganger mer interesse enn en gjennomsnittlig kontrollkonto, slik at du kan begynne å gjøre pengene dine jobbere for deg.

2. Klipp andre finansielle bindinger

Å splitte pengene dine kan virke åpenbart, men det er ikke alltid enkelt.

I tillegg til å skille mellom bankkontoer kan du også dele en leieavtale eller et boliglån, et billån eller kredittkortgjeld.

Uansett hvor minnelig den oppbruddet er - og kudos hvis det var! - En ren pause er sannsynligvis din beste innsats. Du kan stole på hverandre for å holde deg over økonomiske forpliktelser, men hvem vet hvordan deres mål eller økonomiske situasjon kan endres i fremtiden?

Den vanligste måten å fjerne noen fra et lån du deler (eller fjern deg selv), er å refinansiere. Dette lønner seg effektivt ditt lån eller kredittkort gjeld og erstatter det med et enkelt lån fra en ny utlåner - som kan ha en lavere rente!

For å refinansiere mindre lån eller delt kredittkort gjeld, søk om et personlig lån gjennom troverdig. Det er i utgangspunktet en online markedsplass som tilbyr forbrukerne personlige lånetilbud. Tenk på det som Zillow - men for personlige lån.

Dette vil effektivt skifte gjelden til et av navnene dine - slik at du kan vurdere hver refinansiering av en del av din delte gjeld, så du forlater med en rettferdig deling.

Hvis du eier et hjem sammen, følg disse tipsene for å refinansiere boliglånet ditt.

3. Få en kopi av kredittrapporten din

Bortsett fra den følelsesmessige bølgen du stadig beveger deg rundt, er en av de tøffeste delene om gjenoppbygging etter en oppbrudd, ingen anelse om hvor du skal begynne uten den andre personen.

Din økonomi er ikke noe unntak.

Spesielt hvis din eks tok ledelsen på å administrere pengene, kan du ikke vite hvilken finansstat du er i.

For å opprette en ombyggingsplan må du først vite hva du har å gjøre med.

Har du kredittkortgjeld? Er navnet ditt knyttet til eventuelle ubetalte lån? Er du ute på medisinske eller brukregninger du ikke visste om?

Kredittrapporten din gir deg denne informasjonen.

Du kan få en gratis kopi av kredittrapporten din hver 12. måned fra hver av de tre store kredittrapporteringsbyråene.

Hvis du vil holde øye med kreditten din, få din kreditt score og "Credit Report Card" gratis fra Credit Sesame. Dette nettstedet bryter ned nøyaktig hva som står på kredittrapporten din i lekmanns vilkår, hvordan det påvirker poengene dine og hvordan du kan adressere det.

Når du vet hva som er i kredittloggen din, deler Credit Sesame personlige ressurser og anbefalinger slik at du kan finne ut hvordan du kan fikse det.

4. Finn oppløsning om dvelende gjeld

Kredittrapporten din vil vise deg om du er knyttet til eventuelle ukjente gjeld.

Det vil også vise deg spesifikt hvilke kreditorer du har å gjøre med. Hvis refinansiering ikke er et godt alternativ for deg, ta kontakt med kreditorene for å avgjøre nøyaktig hva som må gjøres - og hva til slutt er ditt ansvar.

Når du har slettet din kreditthistorie, er det siste du vil at den skal bli ødelagt igjen av noen - som en vindictive ex-building ny gjeld i ditt navn.

Hvis du mistenker at du er i fare for identitetstyveri, kan du legge inn et svindelvarsel hos et av de store kredittbyråene. Det vil kontakte de andre, så du trenger ikke å sette opp et varsel med alle tre.

5. Opprett et nytt budsjett

Når alle dine økonomiske bånd er kuttet, må du finne ut hva din økonomiske situasjon skal se ut uten din partner.

Du vil gjøre mer enn bare betale av gjeld og komme forbi. Du vil finne ut hvordan du trives i ditt nye liv - ikke sant?

Hvis du aldri har klart et eget budsjett før, les våre tips for å komme i gang:

  • Følg denne enkle 14-dagers planen for å få kontroll over pengene dine.
  • Se opp for disse fem vanlige budsjettfeilene.
  • Bruk denne gratis regnearkmalen til å opprette et nytt budsjett for familien din.
  • Hvis alt annet feiler, så er det hvordan du lager et budsjett når du hater budsjettering.

6. Rebuild ditt kreditt

Selv om du har skadet kreditt, er du ikke dømt.

I tillegg til å betale av gjeld og rydde betalingsloggen, kan et sikret kredittkort hjelpe deg med å gjenopprette en sterk kredittvurdering ved å etablere kredittbruk.

Et sikret kort ligner på et debetkort - du legger ned et kontant innskudd og kan bruke det beløpet i kreditt.

I motsetning til et debetkort rapporterer sikrede kort betaling, balanse og annen relevant oppførsel til kredittbyråer. Så det er en måte å etablere en kreditt historie hvis din er skutt eller ikke-eksisterende.

7. Hvis du trenger å finne en ny jobb og bolig

Hvis du er i stand til å leve sammen med venner eller familie for å kutte utgifter og spare for en stund, gå for det. Det er ingen skam i det - bare gjør ikke disse vanlige feilene.

Hvis du er klar til å finne ditt eget sted (eller ikke klar, men trenger, uansett), her er noen tips for å få best mulig ut av din neste utleie.

Bytting av husholdningsartikler du ikke "vinn" i oppbrudd, trenger heller ikke å koste deg en konges løsesum, heller. Lager opp på Goodwill, salg av garasjer og gjennom online rubrikkannonser.

Har du noen av dine ex-ting du vil bli kvitt? Dump dem på en app som Letgo. Du kan selge stort sett alt på det, og det tar bare ca 30 sekunder å lage en oppføring.

Vil du slå din nye leiekontrakt på livet til en karriereendring, også? Prøv noen av disse kreative jobbjakt taktikkene for å finne din neste drømmejobb.

8. Forbered deg på økonomisk suksess

Nå er det på tide å tenke på fremtiden.

Hva ser et blomstrende og vellykket liv ut for deg? Er det en bedrift du vil doble ned på, en karriere du har ventet på å starte eller utdanning du trenger å fullføre?

Hvis du stole på økonomisk støtte fra kjære, kan disse 13 trinnene hjelpe deg med å kutte ledningen.

Fokuser på din økonomiske uavhengighet for å begynne å være proaktiv om din egen suksess. Og før du dykker inn i det neste forholdet, husk at du ikke gjør det ha å blande økonomi til å si Jeg elsker deg.

Når du er klar for å "definere pengene" snakk i ditt neste forhold, tenk å holde separate bankkontoer. Det vil gi deg økonomisk uavhengighet og holde deg fra å holde deg i et forhold litt for lenge fordi du ikke har råd til å leve alene.

Men, virkelig, vi er sikre på at den neste kommer til å fungere for deg.

Opplysning: Du ville ikke tro hvor mye kaffe Penny Hoarder-teamet går gjennom. Dette innlegget inneholder tilknyttede koblinger, slik at vi kan holde kvernene på lager.

Dana Sitar (@danasitar) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar