Banker

Bare gift: Finansiell planlegging for nygifte

Bare gift: Finansiell planlegging for nygifte

Jeg ble beæret over å være en del av vennens bryllup denne helgen. Det er alltid en glede å se to nygifte begynner å reise sammen for å møte livet og all sin herlighet. Det er vanskelig å tro at det har vært over 4 år siden jeg ble hitched. Det har vært en morsom læringsprosess for oss begge. Og vi lærer noe nytt hver dag. For de nygifte trodde jeg at jeg ville ta et minutt for å gi noen økonomiske tips om hvordan de kan starte sitt liv i økonomisk lykke og ikke økonomisk elendighet.

Bryllupsreise Økonomi

Etter bryllupsreisen er over, og bryllupskake er helt borte, er det på tide å starte din økonomiske reise. Forhåpentligvis har du allerede en forståelse av hva du får deg inn i ... .. det er det. Kredittkort, studielån, billån etc. Hvis du ikke vet, er det ikke for sent. Bare spør. Din gjeld er hennes gjeld og omvendt. Du bør lage en liste over all gjeld du har; notering i nedadgående rekkefølge høyeste rente saldoer. Gjør høy rente kredittkort din prioritet. Deretter jobber du ned på listen en om gangen. Jeg foretrekker å legge vekt på å betale ned en om gangen (gjør fortsatt minimumsbetalinger på de andre for å unngå å være krenkende) fordi det gir deg en følelse av prestasjon når du er i stand til å begynne å betale dem og være i stand til å markere dem listen og se noen fremskritt. Tenk på det som en "To-Do List". Får det ikke alltid å krysse noe og bli ferdig med det? Dave Ramsey kaller dette gjeldssnøllen. Betal en og hold den i gang.

Nå som du har en følelse av gjeldssituasjonen, følg disse trinnene:

Ha regelmessige samtaler om økonomien

Hvem betaler regningene? Diskuter store og mindre kjøp. Hvilke økonomiske mål har dere begge? Det er viktig å ha åpen kommunikasjon slik at du ikke oppfordrer ham til å kjøpe Ipod som han kunne ha gjort uten at når du ønsker å øke besparelsene.

Få besparelsene dine opp

Som jeg sa før, vil du ha et beredskapsfond til enhver tid. Gjør det første målet å ha minst $ 1000 i banken. Når du har oppnådd det, gjør det målet å ha tre måneders verdi av husholdningenes utgifter. Så seks måneder og når du når 8 måneder, bør du være på cruise control.

Livsforsikring

Hvis du ikke har det, se på det. Din arbeidsgiver kan tilby litt billig tidsforsikring som bør ta vare på familien din. Hvis du allerede har noen, vil du være sikker på at din ektefelle nå er oppført som mottaker. Det går også for vilje. Husk Heath Ledger? Dessverre listet ikke hans vilje datteren sin og hennes mor som begunstigede som utløste en stygg familiefeud.

Begynn å investere

Har en 401k? I så fall få matchen din (gratis penger). Har du ikke en Roth IRA ennå? Gå starte en opp. Når dine besparelser er i orden, begynne å utsette så mye som din lønn som du har råd til. Jeg anbefaler alltid folk til å starte mindre først, så øker du gradvis etter hvert som du går. For eksempel, start med 5% av din lønn for å automatisk komme ut av lønnsslippet ditt. Når du blir vant til det, støt det opp til 6% og hold det i gang. Fikk en heve? Juster prosentandelen i henhold til dette og fortsett å spare slik at en tidlig pensjon er i fremtiden.

For mye info

Det er mye å komme i gang, men det er det profesjonelle er for. Søkeveiledning fra sertifisert finansiell planlegger gir deg på rette spor til et godt ekteskap.

Skrive Inn Din Kommentar