Pensjonering

Suze Orman og fotballspiller Heath Farwell

Suze Orman og fotballspiller Heath Farwell

Heath Farwell Minnesota Vikings

Den andre natten tok jeg en annen episode av Suze Orman showet på CNBC. En av Suzes gjester var Heath Farwell og hans kone. Heath er en profesjonell idrettsutøver i NFL som spiller for Minnesota-vikingene som linebacker og spesialteamekspert. Han og hans kone ringte inn til Suze Orman og søker økonomisk råd for deres situasjon. Heath og hans kone hadde intervjuet noen få finansielle rådgivere og såkalte wealth managers og var virkelig ikke imponert over hva de sa. De fleste av de rådgiverne de hadde møtt, hadde fortalt dem at de ville gjennomsnittlig ca 10% i markedet, men aldri virkelig demonstrert hvordan de ville gjøre det. Når Suze hadde delt med dem hvor mye markedet var nede på den tiden, ble Heaths øyne ganske store da han skjønte hvor mye han og hans kone kunne ha tapt hvis han hadde vendt sine penger til dem.

Heath hadde samlet en betydelig del av penger og hadde noen tenkende spørsmål til Suze. Noen av spørsmålene de hadde med om muligheten for å kjøpe et tredje hjem (alle trenger minst tre hjem, ikke sant?) Og hva de skal gjøre med en stor sum penger de hadde i banken. Jeg var veldig fascinert av historien av to grunner:

 1. Informasjonen som rikdomsledere ikke klarte å spørre om
 2. Det rådet Suze hadde gitt.

Så kalt Wealth Managers

Først, la oss se på hva formueforvalterne eller andre finansielle rådgivere hadde fortalt dem. Det første som virkelig fikk oppmerksomheten min, var at ingen av de finansielle rådgiverne eller formueforvalterne de hadde møtt, hevdet at Heath hadde tatt seg tid til å spørre dem om situasjonen. For eksempel var det flere spørsmål som ikke ble spurt, for eksempel:

 • Hva var deres erfaring med å investere
 • Pengene reservert dersom Heath ville bli skadet
 • Hva deres mål er med pengene sine
 • Hvor mye de hadde på boliglånet deres,
 • Hva var deres totale gjeldssituasjon

Heath Farwell

I stedet for at disse rådgiverne gjør det riktig å finne det bør gå inn i et første møte med en klient, disse rådgiverne i stedet for bare fortalt ham hvordan de gjør dem rundt 10% avkastning. Åpenbart 2008 er ikke året å få 10% avkastningen de sitert, og uten å gjøre det riktige faktum at det får meg til å lure meg som en Certified Financial Planner ™ profesjonell, er disse rådgiverne virkelig jobben sin? Enhver rådgiver som leder med "Hvor mye de kan gjøre deg" i stedet for "Hva du prøver å oppnå"Vil mislykkes hver gang. Og det er den typen rådgivere som du vil unngå som pesten.

Jeg har penger, nå hva?

Jeg kunne grave litt for å finne ut hva Heaths lønn var for 2007/2008 som profesjonell idrettsutøver. Det ser ut til at i '07 Heath laget ca $ 435.000 og så fikk en ganske kjekk økning i '08 til $ 1,41 millioner. Faktisk, etter taping jeg bare leste på ESPN.com at Heath nettopp signert en 3 års avtale for $ 8 millioner. Ikke en dårlig del av endringen for 27 år gammel. Men med det gjennomsnittlige karriere livet for en profesjonell fotballspiller er 3 1/2 år, er det viktig at Heath og hans kone er klare for pengene sine. De trenger å sitte unna så mye som de kan og være forberedt dersom karrieren hans er kuttet. Faktisk har Heath led en kneskader i 2008 som tvang ham til å savne hele 2008-sesongen. Det burde være et klart tegn på at noe kan skje når som helst, og du bør planlegge for "hva hvis".

Suze råd

Jeg likte Suze råd til det unge paret. Noen ganger hennes råd jeg føler er litt sensualized, men i deres tilfelle; hun var flink på. Her var hennes anbefalinger:

 1. Hold deg unna gjeld.
 2. Eie alt rett.
 3. Ingen mer fast eiendom med mindre de kan skrive en sjekk.
 4. Cash nødfond på åtte til 12 måneder.
 5. Få en vilje og tillit.
 6. Kjenn FDIC Limits

Med hensyn til FDIC-grensene minnet Suze dem om at de i år var dekket for opptil $ 500 000 av FDIC-forsikring, men la dem få vite at etter årets slutt, går grenser tilbake til $ 100 000 i stykker. Selv om paret ikke avslørte, hadde du inntrykk av at beløpet på deres bank lå godt over de hevede grensene.

Min ta bort fra historien er at uansett situasjonen din, er forsiktig planlegging alltid viktig. For de som kommer inn i en pengestrøm, er det nødvendig med spesiell oppmerksomhet. Altfor ofte legger folk tillit til såkalte "fagfolk" som de synes å se etter din beste interesse. Vær forsiktig med disse typer og stole på tarmene dine. Hvis alt annet feiler, ring Suze. Hvis du ikke kan få henne, prøv meg 🙂

Skrive Inn Din Kommentar