Banker

4 penger problemer du ikke vil oppleve den vanskelige veien

4 penger problemer du ikke vil oppleve den vanskelige veien

Det gjør vondt for å lære en leksjon på den harde måten - spesielt med økonomiske leksjoner.

Det er ingenting som den syke følelsen i magen når du skjønner at du har skrudd opp kongelig og må møte konsekvensene.

Og likevel har vi alle de historiene om tiden vi brøt opp og leksjonene vi lærte, ikke sant?

Den eneste sølvfôr er at vi kan lære andre å unngå visse feil som vi selv har laget. Forhåpentligvis ved å dele våre erfaringer, sikrer vi at andre ikke trenger å lære den harde måten. Nedenfor vil jeg undersøke 4 av de viktigste leksjonene som vi pleier å lære den harde måten:

Leksjon 1: Betaling av studielån tar år

Når du søker på college, er spenningen av eventyrene som ligger foran, alt som er i tankene dine. "Sikkert, jeg må ta ut noen studielån for å få det til å skje," tenker du, "men det er ikke så farlig - alle gjør det."

Det er altfor enkelt å signere studielånets papirarbeid og legge det ut av tankene dine til etter eksamen. Men saken er, i den alderen forstår du virkelig ikke hva som tar å betale $ 15,00, $ 25,000 eller $ 40,000 av studielån. Tross alt forventer du å gjøre mye mer enn det per år med lønnen din etter høgskolen, så det burde være lett å betale de lånene, ikke sant?

Feil.

For en ting blir høyt betalende oppføringsnivå jobber blir vanskeligere og vanskeligere å få.

(Det er imidlertid noen gode jobber som ikke krever en grad.)

Men enda viktigere er at den store leksjonen er at bare en liten del av lønnen din går i retning av å betale av studentlånsbalanser, og i mellomtiden vil renter oppsamles. Så kanskje bare $ 4000 av din $ 40.000 lønn går mot lånet ditt hvert år, og som interessen legger til, vil det ta deg mye mer enn 10 år å betale!

I mitt tilfelle var jeg heldig at studentlånsbalansene jeg tok ut med, var klare og jeg kunne betale dem i løpet av få år. Men jeg skjønner at jeg lett kunne ha blitt sittende fast med mye studielånegjeld fordi jeg ikke lærte denne leksjonen før lenge etter eksamen fra college.

Hvis du tilfeldigvis er noen som sliter med studielån betalinger, sjekk ut artikkelen vår om hva som skjer hvis du ikke kan betale studielån.

Leksjon 2: Kredittkortgjeld kan smitte på deg

En annen type gjeld som mange av oss greier med, er det beryktede kredittkortet. De fleste får ikke et kredittkort med sikte på å gå inn i gjeld. De tror det vil være et praktisk betalingsalternativ som vil gi dem litt fleksibilitet når de foretar kjøp. "Jeg kan sette et par ting på kredittkortet i løpet av måneden og betale det hele i slutten av måneden," tenker de til seg selv.

Bare det er ikke det som skjer. I stedet kryper kredittkortbalansen opp så langsomt - som en ninja i natt - og før du vet det, har du et par store revolverende gjeld som du ikke vet hva du skal gjøre med. Til tross for det beste av intensjoner, gjør kredittkortet det enkelt å bruke penger som du ikke har.

Det gjør det også enkelt å opprettholde ditt nåværende nivå på utgifter, selv når inntektene dine går ned. Det var det som skjedde med meg da jeg sluttet jobben min for å forfølge en ny karriere. Jeg begynte å sette månedlige utgifter på kortet mitt og på kort tid hadde jeg en roterende kredittkortbalanse.

Først da jeg ble fokusert på denne nye gjelden, var jeg i stand til å betale den av (og det tok måneder). Hvis du sliter med kredittkortgjeld akkurat nå, les vår artikkel om hva som skjer hvis du ikke kan betale kredittkortet ditt. Og husk, ikke kom inn over hodet ditt med et kredittkort fordi enda en sen betaling kan skade din kreditt score.

Leksjon 3: Det er gode tider og dårlige tider å kjøpe et hus

Denne leksjonen er en som jeg ikke har lært på den harde måten (i hvert fall ikke ennå), men det er sikkert en som mange mennesker måtte lære den harde måten de siste fem årene: ekte pris på hjemme eierskap. Boligprisene har siden 2008 falt dramatisk, særlig i enkelte deler av landet, og bare nå begynner å øke i verdi igjen.

Mens visse livsfaktorer spiller en stor rolle i når du bestemmer deg for å kjøpe et hjem, er det viktig å huske at boligmarkedet bare er det - et marked - og det kan ha opp og nedturer som noe annet marked. Av den grunn er det sannsynligvis alltid fornuftig å se på noen langsiktige grafer på boligprisene før du kjøper for å sikre at du ikke kjøper et hus på toppen av en boligboble.

Og det er også fornuftig å tenke nøye på hva du vil gjøre hvis verdien av ditt hjem reduseres i fremtiden - slik at du vil være forberedt på alle forhold.

Leksjon 4: Pensjon er dyrt

Oh gutt.

Da jeg var yngre, kom det aldri til å bekymre meg for å ha nok penger spart opp for pensjonering. Men når du blir en voksen, og du begynner å innse dine levekostnader, slår det virkelig hjemme at pensjonering er en stor kostnad.

Og derfor bruker så mange mennesker hele sitt liv og sparer måned for måned for å betale for det.

På en måte vil det være lett å ikke tenke på pensjonisttilværelse før du er bare noen få år unna. Men på den tiden er det for sent å spare nok til å dekke kostnadene dine.

Ja, det er sosial sikkerhet, men du bør se på tallene og beregne hva de forventer å motta fra trygdeordninger i forhold til hva de forventer å betale per måned for levekostnader under pensjonering.

Forskjellen er hva som må gjøres med pensjonsfondene dine. Dette er en av grunnene til at Jeff's Roth IRA-bevegelsen var en god ide.

Åpning av en Roth IRA er enkelt og du kan finansiere den litt hver måned. Å bruke hver avenue tilgjengelig for å øke pensjonsalderen er helt nødvendig. Det vil hjelpe deg å være komfortabel i din alderdom, og det er noe verdt å spare for!

Forhåpentligvis trenger du ikke å lære noen av disse leksjonene på den harde måten. Eller hvis du allerede har lært noen av dem på den harde måten, forhåpentligvis trenger du ikke gjøre det for noen flere leksjoner. Og hvis vi alle fortsetter å dele våre egne erfaringer, kan vi kanskje hjelpe hverandre med å unngå de mest smertefulle leksjonene mesteparten av tiden.

Skrive Inn Din Kommentar