Investere

Beskyttelse mot identitetstyveri den gammeldags måten

Beskyttelse mot identitetstyveri den gammeldags måten

En nøkkelkomponent i enhver økonomisk plan inkluderer sikring og beskyttelse av kredittpoengene dine ved å minimere trusselen om identitetstyveri. Det kan ofte ta dusinvis eller hundrevis av timer å rydde opp etter at identiteten din har blitt stjålet. Den virkelige økonomiske trusselen er imidlertid mye større. Ta et eksempel på et boliglån refinansiere.

La oss si at din kreditt har blitt skadet sterkt av identitetstyveri, og i løpet av rydding av rotet, går boligrenten til historiske nedturer (som vi har sett i løpet av første kvartal 2010).

Du kan imidlertid ikke refinansiere til lavere rente på grunn av din skadede kreditt. I dette scenariet kan du miste titusenvis av dollar i den ubesvarte muligheten til å senke boliglånsrenten.

Det store flertallet av identitetstyveri skjer fortsatt den gammeldags måten:

  • Folk du kjenner
  • Tyveri av en lommebok eller veske
  • Mail Theft og Dumpster Divers

Folk du kjenner

Dessverre er ofre for identitetstyveri mest sannsynlig at de blir stjålet av noen som de vet. Roommates er de vanligste synderne. Roommates vil ofte ikke ha en personlig tilknytning til deg og vil ikke ha noen kompensasjon om å stjele identiteten din. Mens de bor hos deg, har de tilgang til e-posten din, lærer du hvor du beholder personlige dokumenter, og kan til og med få tilgang til en lommebok eller veske du ved et uhell kan gå ut av.

Selv selveiere er ikke immune mot identitetstyveri fra folk de kjenner, inkludert barn, barnebarn og venner til barn og barnebarn. Disse familiemedlemmene starter ikke med å skade deg, men hvis de kommer inn i narkotika, begynner å henge ut med dårlige venner eller komme inn i andre problemer, vil de ofte prøve å få penger på den enkleste måten. fra deg.

Hold informasjonen din privat

Enten du bor hos romkamerater, eller hvis du har tenårings- eller voksenbarn eller barnebarn som bor hos deg, investerer du i et låseskuff og et trygt. Selv om du stoler på dine barn eller barnebarn, kan du ikke alltid stole på sine venner. Eventuelle dokumenter som har ditt personnummer på dem, skal gå i ditt trygge. Andre kritiske papirer som pass og fødselsattest bør også gå i safe. Bruk sikkerheten til å lagre kredittkort du ikke bruker ofte. Endelig, hvis du har skrevet ned noen pinnumre eller passord, bør disse gå i ditt trygge. Dokumenter med kontonumre (kontoutskrifter og meldinger) kan gå inn i lås arkivskap. Kontonumre i seg selv er ikke nok til å stjele identiteten din, slik at disse dokumentene kan ha et litt lavere beskyttelsesnivå.

Tyveri av en lommebok eller veske

Dette er vanskeligere å kontrollere, siden disse typer tyverier ofte skjer når du ved et uhell forlater vesken din et sted, eller når en profesjonell kriminell løfter innholdet ut av vesken din eller løfter lommeboken din i et overfylt område. Det viktigste sårbarheten i disse situasjonene er at den kriminelle har din ID og mest sannsynlig dine kredittkort. Precious timer kan passere før du skjønner at vesken din eller lommeboken mangler. Under disse tider vil sofistikerte kriminelle allerede ha stjålet hundrevis eller tusenvis av dollar på kredittkortene dine. Langsiktig sårbarhet er muligheten for at kriminelle vil bruke ID og kredittkort til å søke om andre kredittkort. Dette vil imidlertid være vanskelig hvis de ikke har ditt personnummer (men de har fødselsdato fra din ID).

Enkelt å måter å beskytte deg selv på

  • Bær aldri ditt personnummerkort i lommeboken din eller vesken. Alltid la det være hjemme i ditt trygge.
  • Sørg for at ditt personnummer ikke er på ditt førerkort eller annen ID.
  • Også, aldri bære mer enn ett eller to kredittkort med deg. Hvis du har mer enn to kredittkort, la resten være hjemme i ditt trygge. På den måten, hvis lommeboken eller vesken blir stjålet, når du ringer og avbryter de stjålne kredittkortene, har du fremdeles andre kredittkort i ditt trygge som du kan bruke.
  • Når du er klar over at lommeboken din har blitt stjålet, må du umiddelbart ringe og avbryte de stjålne kredittkortene.
  • Neste, ring politiet og legg inn en rapport. Gjør dette før du kommer hjem selv om du kan. Så snart du kommer hjem, informer de tre kredittbyråer (Equifax, Experian og Transunion) at lommeboken din er blitt stjålet og gi dem informasjonen fra politiets rapport. Dette vil gjøre det mulig for dem å legge til en 90-dagers fryse til din kreditt. Du kan utvide denne fryse senere, men det viktigste du vil gjøre er å inneholde eventuelle skader som kan skje på dagen for tyveri.

Mail Theft og Dumpster Divers

Mange huseiere har en standard ulåst stil postkasse foran deres hjem. Disse postkassene gjør det enkelt for kriminelle å stjele din epost. De viktigste sakene som kriminelle er ute etter, er bokser med sjekker som blir sendt til deg fra banken din, reseptbelagte medisiner og kredittkort sendt til deg. Sjekker er det største sikkerhetsproblemet siden kriminelle kan begynne å bruke disse med en gang. Kriminelle som stjeler e-post, har vanligvis muligheten til å lage en passbar falsk ID som skal brukes når de prøver å bruke dine sjekker.

Mindre vanlige er kriminelle som går gjennom søplaen din for å finne verdifull informasjon siden du går gjennom søppelet ditt, er ganske usmakelig, selv for identitetskriminelle. De fleste kriminelle vil bare gå gjennom søppel hvis de allerede har annen informasjon om deg.

Beskyttelse mot identitetstyveri

Hvis du for øyeblikket har en ulåst postkasse foran hjemmet ditt, skal du erstatte det med en låsepostkasse.Det er best å se etter en postkasse med kapasitet til å ta små pakker som bokser med sjekker og reseptbelagte medisiner. Deretter investerer du i en kraftig cross-cut type shredder. Jeg anbefaler å kutte et kredittkort, og du får deg i posten før du kaster dem i søpla. I utgangspunktet vil alt du får i posten som har et skjema du kan fylle ut for å søke om noe, makulere det før du kaster det bort.

Sjekk kredittkortet ditt regelmessig

Føderal lov krever at de tre kredittbyråene gir deg en gratis kredittrapport hvert år. Nettstedet som kredittbyråene har opprettet for å møte kravene i loven er www.annualcreditreport.com. Jeg anbefaler å sjekke kreditten din der hvert år. Det er mange annonser for selskaper som angivelig tilbyr gratis kredittrapporter, men de fleste av disse er misvisende og krever at du registrerer deg for litt service før de gir deg din kredittrapport. Hold deg borte fra disse tilbudene og hold deg til den offentlige servicen som er nødvendig på www.annualcreditreport.com.

Jeg anbefaler også å registrere deg for en kredittovervåkningstjeneste. Disse tjenestene belaster hver måned (vanligvis mellom $ 10 og $ 15 per måned). Registrer deg for disse tjenestene direkte hos en av kredittbyråene. Kredittovervåkingstjenester vil varsle deg via e-post når noen har gjort en kredittforespørsel, eller når en ny konto åpnes. De vil også sende deg en e-postmelding hver måned med en statusrapport, selv om det ikke har vært noen aktivitet.

Å ta disse enkle trinnene vil bidra til å beskytte ditt gode navn og vil beskytte de tingene du har jobbet så hardt for! Sørg for å beskytte min ID.

Matt Prestwich er frilansskribent og ekspert på identitetstyveri. Du kan finne flere av Matts skriving på hans Fightclub BlogMatt er ikke godkjent eller tilknyttet LPL Financial.

Skrive Inn Din Kommentar