Banker

The Newlyweds guide til budsjettering

The Newlyweds guide til budsjettering

Føler du deg som om du bare kan lære ting på den harde måten?

At du ble fortalt hva du kan forvente på visse områder av livet, men ikke fullt ut forstår før du opplever det førstehånds? Jeg vet jeg gjør det. Min siste førstehåndsleksjon var bare noen få måneder siden - planlegger bryllupet mitt.

Jeg har hørt at bryllup er vanskelig, men jeg kunne aldri ha virkelig forstått mengden uro de kan forårsake i livet uten å gjennomgå det selv. Mellom pengene, tiden og de uunngåelige uenighetene om hvordan det skal sees om hvorvidt menneskene bør bli invitert, kan det føles nesten umulig å komme seg gjennom.

Og da min mann (fremdeles føler seg rart å si det ordet!) Og jeg kom til den andre siden var vi overbevist om at ingenting vi går sammen sammen, kan være så vanskelig igjen. Vi var magre, betydelige, konfliktbusting maskiner.

... og så kom det tid til å sette seg ned og jobbe sammen med vår økonomi. Vi hadde planlagt å gjøre dette før bryllupet, men med begge av oss jobber ved oppstart (les: lange timer) og planlegger et bryllup fra hele landet (SF til NY), hadde vi nettopp ikke båndbredden til å snakke om vår økonomi. Så vi reddet parfinansieringen til etter bryllupet. Ikke akkurat den beste strategien ...

Nå jobber mannen min og jeg med å finne midtvei etter å ha tilbrakt de siste månedene i gift liv og blir klar for noen store forandringer fremover. I prosessen har jeg lært mye om hva vi burde ha gjort, hva vi fortsatt må gjøre, og hvordan andre kan gjøre denne veien litt jevnere i sitt eget liv. Les videre for min førstehånds guide til nygifte par budsjettering!

Start Talk på et rent skifer

Da Matt og jeg satte seg for finanspraten, hadde vi litt bakgrunn for å hjelpe oss. Jeg mener, jeg skriver om emnet hver dag! Jeg leser selv mine blogginnlegg til ham hver natt for en endelig redigering før de går ut (og ja, ReadyForZero innholds team regelmessig driller meg om dette rituelle).

Men vi innså at denne bakgrunnen gjorde oss vondt mer enn det hjalp oss. Vi hadde begge forutbestemte forestillinger og dommer om den andres utgiftsstil som helt blokkerte oss fra å kunne lytte til hverandre. Så hele tiden trodde vi at vi visste nok for å få snakkene å gå raskt og enkelt - vi hadde faktisk en stor ulempe.

Den eneste måten du kan ha en produktiv snakk når du begynner å diskutere din økonomi er å gjøre det med en ren skifer. Hvordan kan du gjøre det?

Presentere dine økonomiske filosofier til hverandre separat

Å snakke om begge dine økonomiske filosofier lyder samtidig som en effektiv praksis, men i min erfaring var det ikke tilfelle. Matt og jeg brukte så mye tid på å forsvare og bevise våre teorier for å være bedre at ingen egentlig kommunikasjon eller forståelse skjedde.

Husk deg - våre samtaler går normalt ikke slik. Vi elsker vanligvis å utveksle ideer og lære av hverandre. Men som 30-åringer som allerede har hatt år for å danne våre økonomiske planer alene, var det vanskeligere å komme sammen enn vi trodde.

Det var da vi bestemte oss for at den eneste måten å kunne høre på, er å presentere våre økonomiske filosofier separat. Ta en kveld for å diskutere din filosofi: hva dine primære mål er, hvordan du nærmer deg gjeldsutbetaling / besparelser / osv., Og hva du synes å være mest nyttig om måten du gjør ting på. Ikke glem å nevne hva du kan forbedre!

Så ta noen dager og la informasjonen synke i din ektefelles hjerne. Folk ønsker sjelden å endre sine ideer eller praksis rett etter å ha hørt en ny ide. Men noen dager med å tenke og tilpasse ideene til hjernen deres kan føre til et skifte til den nye tankegangen.

Neste uke, gjør det samme med din ektefelles økonomiske filosofi og gi ham eller henne samme tid og kontemplasjon som han eller hun ga til deg. Etter en uke er det på tide å ringe igjen. Hva syntes du kunne være nyttig om din ektefelles plan? Hvilke metoder gjør deg ubehagelig? Sett deg ned og list ut alle disse tingene, slik at du to kan komme nærmere å komme sammen på en plan.

Ja, tre møter for å finne en mellomstasjon lyder som mye. Men å komme sammen på en finansplan kan det ikke skje over natten for de fleste par. Ta deg tid til å diskutere grundig og du vil være bedre forberedt på jevn seiling for resten av livet ditt.

Beslut om en strategi

Nå skal dere to ha en god ide for hvordan dere hver kom til dine individuelle planer. Deretter er det på tide å bestemme seg for en strategi sammen. Først og fremst skal du gjøre fellesregnskap, separate kontoer eller en blanding av begge? Du har kanskje hatt en ide for hva du vil ha før du ble gift, men disse samtalene kan ende opp med å ta deg i en annen retning. Så hold et åpent sinn og velg planen som er mest logisk - ikke det som høres best ut.

Fellesregnskap:

Å bestemme å budsjetteres i fellesskap betyr at du vil kombinere dine individuelle midler til en helt ny bankkonto med begge navnene dine på den og bruke det bare fremover. Du kan også gjøre det samme med kredittkontoer, verktøy og andre regninger du er ansvarlig for. Du vil spore porteføljene dine sammen ved hjelp av et verktøy som Personlig kapitalogså.

For å holde ting strømlinjeformet, vil du utnevne noen til å enten være ansvarlig for å balansere budsjettet og betale regningene eller dele opp oppgavene.Du vil definitivt ikke gå glipp av en betaling fordi du trodde at din ektefelle skulle gjøre det, så pass på at du tildeler jobber og holder deg til dem.

Husk - hvis du gjør alt i fellesskap så er dine økonomi- og kredittpoeng i hverandres hender, så gjør det du trenger for å være sikker på at du holder deg oppdatert!

Separate kontoer:

Et annet alternativ er å prøve separate kontoer. Du kan fortsatt beholde familiens finanshus i rekkefølge på denne måten hvis du holder kommunikasjonslinjene åpne. Nøkkelen er å holde deg oppdatert på hva din oppgave er. Hvem skal betale boliglån og hvem skal sørge for at du sparer for utdanning og pensjon?

Så lenge du har en plan som du begge kan holde fast ved for å nå målene dine, må separate kontoer ikke være en hindring.

Advarsel: Bare fordi kontoene dine er separate, betyr ikke at du kan holde hverandre i mørket.

Du er en familie nå og trenger å planlegge og oppnå dine økonomiske mål sammen, så full avsløring er et must hvis du skal gjøre separate kontoer.

Lag en hovedliste (holdes under lås og nøkkel siden den har sensitiv informasjon) for alle dine kontoer, regninger og osv. Du bør også inkludere informasjon som hvordan du får tilgang til disse kontoene, forfallsdatoer og hvordan du foretar betalinger i tilfelle det er en nødsituasjon, og en av dere må ta vare på det.

Felles og separate kontoer:

Til slutt kan du prøve felles og separate kontoer. Det du klarer i fellesskap og holder seg adskilt, er opp til deg. Du kan finne ut at du liker å betale store regninger som et boliglån sammen og mindre tilfeldigheter som kaffe og underholdning separat.

Men akkurat som med å holde separate kontoer, vil dette bare fungere hvis du fortsatt jobber sammen for å nå dine mål som en familie. Øv full avsløring og gi hverandre tilgang til kontoene dine, slik at en av dere kan gå inn og gjøre betalinger eller sette inn penger i nødstilfeller.

Hvis du ikke er sikker på hvilken metode du vil gå med, vil jeg anbefale en elektronisk bank som Capital One 360. Du får et utrolig fleksibelt sett med elektroniske kontoer. Du kan ha to individuelle kontrollkontoer, en hovedsparingskonto og flere underkontoer alle under samme innlogging. For ikke å nevne at du får en fantastisk rente på både kontroll og besparelser. Med flere kontoer og underkontoer kan du spore alt enkeltvis, separat eller i fellesskap.

Til slutt har Matt og jeg bestemt seg for å prøve den felles og separate metoden. Vi fant det å være på egen hånd i nesten ti år før møtet og giftingen gjorde det ganske utfordrende å helt gi opp metodene vi har utviklet for å holde vår økonomi i orden.

Dessuten har vi historisk hatt motsatte syn på økonomi og kommer til å innse at det ikke er riktig eller galt - men vi trenger mer tid til å eksperimentere og finne den rette balansen for å passe våre behov som et par. Etter noen få måneder kan vi ende opp med å sette alt sammen eller kanskje bestemme at vi liker å holde utgifterne våre skilt for å holde noen uavhengighet dag til dag.

Poenget er at vi har funnet et utgangspunkt at vi kan gå videre og innse at ting kan endres over tid.

Og siden ting endrer seg over tid, er det viktig å ...

Vurder din plan kvartalsvis

Uansett hva du og din ektefelle bestemte deg for å gjøre nå, er odds et par måneder med praksis, noe som kan forandre ting litt. Kanskje du prøvde fellesregnskap, men du var alltid stikkende på hvem som gjorde hva. Eller du kunne ha forsøkt atskilt, men tiden viste at du hellere ville kombinere økonomi. Det eneste du kan forvente i par økonomi er det uventede.

Når du har en plan om å komme i gang med nå, må du sette en kalenderdato og påminnelse om nøyaktig tre måneder for å gå over planen din. Og en annen i tre måneder etter det og så videre.

Snakk om hvordan hver av dere følte seg mens du fulgte planen - var det ting som begynte å plage deg over tid? Ting du kan forbedre på? Du kan til og med snakke om hva du har lært av hverandre, og håper å opprettholde mens du går. Jo mer du åpner om hva du har likt om din ektefelles ideer, desto mer sannsynlig er ektefellen din å gjøre det samme.

Når du har sjekket inn på selve prosessen med å jobbe med økonomien sammen, vil du da sjekke inn på målene dine. Mye kan endres om tre måneder, inkludert topp prioriteringer. Gå gjennom prioriteringer på kort og lang sikt og avgjør om de fortsatt er på riktig sted.

Bonus - nå som du er gift og har en budsjetteringspartner har du også en ansvarlig partner! Hold hverandre til dine mål for å sikre at du ikke velger kortvarig lykke over langsiktige gevinster.

Hold øye med prisen - hverandre

På samme måte som å planlegge et bryllup, er en av de vanskeligste tingene med parbudsjettering utenfor påvirkning. Din familie og venner kan stille deg spørsmål om hvordan du administrerer din økonomi sammen, eller de kan til og med ønske å gi råd.

Bare husk at ingen virkelig kan forstå dine gjensidig behov bedre enn hverandre på dette punktet. Du har brukt uker eller kanskje måneder til å lage denne planen mens andre er ute på innsiden. Hold deg fokusert og trygg på hva du har bestemt, og ikke tillate utvendige påvirkninger for å skape konflikt.

Så hva skjer hvis du virkelig trenger råd?

Finn en profesjonell til å snakke sammen.

Deretter kan du dele med den profesjonelle all informasjonen du har samlet under samtalene dine, og han eller hun kan lage en strategi som passer best for deg.Siden en finansiell planlegger ikke er en elsket, men snarere en objektiv tredjepart, har han eller hun ingen grunn, men for å beholde din interesse. Finansielle planleggere kan også hjelpe deg med å se det langsiktige bildet og lære hvordan dine nåværende handlinger påvirker din fremtid.

For eksempel prøver vi på ReadyForZero alltid å fokusere på denne type finansiell utdanning og lære folk viktige leksjoner som hvordan studentlånsrenter virker, hvordan billån fungerer, og hvordan boliglånsrenter virker fordi vi vet hvor mye effekt disse tingene kan ha. Bærende gjeld kan ha en skadelig effekt på ditt langsiktige økonomiske bilde hvis du ikke er forsiktig.

Finansiell planlegging som et par er ikke lett og kan ikke gjøres over natten. Det er mange ting å bli vant til som nygift og dette kan være en av de vanskeligste!

Igjen, bør du forvente det uventede - økonomien er mer personlig enn de er pragmatiske. For å sikre at dette ikke kommer mellom deg, ta deg tid, vis tålmodighet, og kom til beslutninger som viser hverandre empati, respekt og forståelse. Så, uansett hva som skjer i fremtiden, vet du allerede hvordan du skal ta utfordringen som en sterk, samarbeidende enhet.

Skrive Inn Din Kommentar