Penger

Hvordan betalte jeg av $ 64 000 av kredittkortgjeld i 2 år: En mors historie

Hvordan betalte jeg av $ 64 000 av kredittkortgjeld i 2 år: En mors historie

For fire år siden hadde jeg mer enn $ 64 000 av kredittkortgjeld.

Da jeg faktisk lagde det hele opp og så på det enorme antallet, var jeg i sjokk. Hvordan kunne jeg muligens ha brukt så mye penger jeg ikke hadde?

Når jeg tenkte på det, var jeg i stand til å finne ut hvordan å slutte å grave meg dypere, og hva jeg kunne gjøre for å komme seg ut av gjeld. Det var en kamp hvert eneste skritt, men jeg klarte å betale det innen to år.

Slik kom jeg inn - og ut av - Tusenvis av dollar med kredittkortgjeld, og hva jeg lærte av min erfaring.

Racking My Debt

Min gjeld begynte egentlig som en måte å utøve min uavhengighet på.

Jeg var en hjemme hos meg med tre barn under fire år, og jeg var helt og fullt kjedelig. Ikke at barna mine ikke holdt meg opptatt; som du kan forestille deg, var tre små barn mer enn nok til å håndtere. Men for meg var det bare ikke nok.

Jeg begynte å lete etter måter å huske på - fra å finne og selge ting på eBay til mystery shopping. Problemet med begge disse tingene? De trenger shopping.

Jeg forsto det ikke på den tiden, men jeg var tom. Jeg var helt forelsket i babyene mine, men jeg følte meg hul og formålsløs. Å kjøpe nye ting ble høy. Jakt på ønskelige gjenstander å selge på eBay var spennende. Selge gjenstander for dobbelt det jeg betalte var spennende.

Men jeg visste ikke når jeg skulle slutte.

Jeg ville reinvestere min fortjeneste uten å lagre noe. Jeg ville kjøpe ting som tenkte de ville selge, og de gjorde det ikke.

Og mystery shopping ... oh min. Det var den virkelige fallen.

Selskapene vil belønne meg for utgifter mellom $ 2 og $ 10, og jeg vil i stedet bruke $ 50. Jeg er sikker på at du kan se hvordan denne historien ikke slutter bra.

Gassen til å gjøre butikkene ... utgifter over det refunderte beløpet ... nektet å lagre noe ... det hele lagt opp.

Til slutt ville jeg anslå hvor mye penger jeg ville ha kommet i en gitt måned, og bare bruk et kredittkort for å kjøpe ting før jeg hadde de faktiske pengene i hånden. Og så kom sjekken, og det var ikke det jeg forventet.

Og når det skjer måned etter måned og du ikke forandrer vaner, kommer du opp med $ 64 000 av kredittkortgjeld.

Da jeg satte meg ned og skjønte hvor mye gjeld jeg egentlig hadde, døde jeg nesten.

Den realiseringen - å sette et eksakt tall til det beløpet jeg skylde - var nok til å skremme meg rett.

Min gjeldsutbetalingsplan

Først stoppte jeg med å bruke. Kald kalkun. Ikke mer mystery shopping. Ingen flere kredittkort.

Så satte jeg meg ned med en kalender og kartlagt når hver betaling var forfalt. Jeg fant ut hvilket kort som hadde høyeste rente og begynte å kaste størstedelen av min inntekt på den balansen.

Men det var ikke nok. Rentene var ute av kontroll. Jeg forsøkte å ringe og håndtere dem selv, men kunne ikke få det til å fungere.

Jeg endte opp med å ringe American Consumer Credit Counseling til å håndtere alle samtaler med kortselskapene. Jeg gjorde mine betalinger direkte til dem, og de dolte ut betalingene i henhold til renten. Når ett kort ble betalt, ville de begynne å slå det neste hardt.

Snøball-effekten, kombinert med å jobbe med rumpa for å tjene så mye penger som jeg kunne, hjalp meg med å betale min gjeld på to år.

Betal av din gjeld raskere

Om lag 34% av amerikanerne har noen form for kredittkortgjeld, og deres gjennomsnittlige utestående saldo er $ 15 609, ifølge statlige data.

Her er noen ting jeg lærte som jeg jobbet for å komme seg ut under min kredittkort gjeld. Forhåpentligvis kan du lære av min erfaring og betale din gjeld lettere.

  • Gjør alltid dine betalinger. Alltid, selv om det bare er minimumsbetalingen. Hvis du savner enda en betaling, vil renten din ta en hit.
  • Hvis mulig, gjør ekstra utbetalinger på de mindre saldoer. Kredittrådgivningsfirmaet jeg brukte dolde ut mine betalinger, og de slo den med høyest rente hardest. Når jeg kunne, gjorde jeg ekstra betalinger på hvilket kort som hadde den minste balansen. På den måten fikk det en dobbel dose, og før jeg visste det, var det borte - og jeg følte meg bra om å eliminere en av mine gjeld. Denne kombinasjonen av snøball og lavine metoder fungerte bra for meg.
  • Kutt tilbake på andre utgifter, i hvert fall for tiden. Du kan ende opp med å innse at du ikke trenger kabel uansett.
  • Få en ny jobb eller hente sideoppgaver. Jeg er webdesigner, så jeg tok mange ekstra sideprosjekter for å generere ekstra penger. Hvis du har en dag jobb, bør du vurdere freelancing på siden for å lage ekstra deig.
  • Ha en plan for når du er ute av gjeld. Hvis du ikke gjør det, kan du bare falle tilbake på samme gamle måter og vaner som fikk deg her i utgangspunktet.

Din sving: Har du betalt en stor gjeld? Hvilke strategier hjalp deg med å komme tilbake til det svarte?

Amanda Krill er en webdesigner med en million andre sideprosjekter. En av dem er Mor vs Gjeld, hvor hun blogger om reisen til å betale sin gjeld.

Skrive Inn Din Kommentar