Investere

The Newbie Traders Guide til Investering Jargon

The Newbie Traders Guide til Investering Jargon

Begynn å handle aksjer, obligasjoner, verdipapirfond eller ETFer kan være enda vanskeligere og scarier hvis du ikke forstår hva alt investeringsjargong betyr! Jeg mener, hvis du ikke visste bedre, er en "samtale" det du lager ved hjelp av en telefon, ikke en opsjonshandel. Det er så mange forskjellige tilfeldige ord, fra når du undersøker et selskap til når du faktisk lager en handel, så trodde jeg det ville være nyttig å sette sammen en rask guide som dekker alle de forskjellige jargongene du måtte støte på.

Plassere et handelsjargon

Kjøpe - Dette er hva du gjør når du vil kjøpe aksjer.

Selge - Dette er hva du gjør når du vil selge aksjene du eier.

Selg Kort - Dette selger aksjer du ikke eier, med planen om å kjøpe dem tilbake til en lavere pris for å dekke forskjellen. Det er en veldig risikabel strategi.

Begrens rekkefølge - En handelsordre som setter en bestemt pris (grenseprisen) som er den høyeste en kjøper vil betale eller den laveste selgeren ønsker å motta. Kjøperen vil akseptere en pris lavere enn grensen og selgeren høyere enn grensen.

Markedsordre - En ordre om å kjøpe eller selge en sikkerhet til neste ledig pris.

Stopp bestillingen - En markedsordre for å kjøpe eller selge en sikkerhet dersom en spesifisert pris er nådd eller bestått. Det brukes vanligvis til å beskytte et papiroverskudd eller for å prøve å begrense et mulig tap.

Stopp grense - En kombinasjon av en Stop-ordre og en Limit-rekkefølge. Denne typen ordre er plassert for å kjøpe eller selge en sikkerhet til en bestemt pris eller bedre, men først etter at en gitt Stopppris er nådd eller bestått.

Grensepris - Prisen der en grenseordre utføres. Dette er punktet det blir en markedsordre.

Varighet (kun dag eller godt til avlyst) - Du kan få en ordre kun for handelsdagen, eller få den til å bli i kraft før avbestilling. Dette gjelder vanligvis for begrensningsordrer.

Alle eller ingen - Hvis du vil utføre total mengde av bestillingen eller ingen i det hele tatt, sjekk boksen Alle eller ingen til venstre. Denne kvalifiseringen er IKKE vanligvis gyldig for mengder under 200 aksjer.

Forsker en lagerjargong

Når det gjelder å forske på et lager, er det enda mer jargong involvert. At jeg hvorfor jeg satte sammen grunnleggende grunnleggende grunnlag for screening aksjer, og deretter sette sammen en how-to video på hvordan å skjerm for aksjer.

Bunnlinjen er at det er flere måter å se på et selskap:

Verdsettelse - Nåværende verdi av selskapet. Det kan brytes ned etter andel, sammenlignet med salg, sammenlignet med inntjening og mer.

Fundamentals / Financials - Dette ser på økonomien til selskapet, inkludert lønnsomhet, gjeld, eiendelbruk og balansen. Det er mange forskjellige måter å se på grunnlaget for et selskap og dømme ytelsen. Nøkkelværet for å gjøre dette er å få den siste årsrapporten.

Teknisk - Teknisk handel ser utelukkende på prisbevegelser på aksjen over en viss tidsperiode.

Alternativ Jargon

Alternativer legger til et annet komplikasjonslag til handel, og kommer også med sin egen handelsjargong.

Grunnleggende om opsjonshandel er:

Samtaler - Dette er rett til å kjøpe et bestemt antall aksjer av en underliggende sikkerhet til en gitt pris.

Legger - Dette er rett til å selge et visst antall aksjer til en gitt pris.

Det fortsetter å bli mer komplisert, og derfor har jeg satt sammen følgende veiledninger:

  • Valg Grunnleggende
  • Alternativer Terminologi - Gamma
  • Alternativer Terminologi - Delta
  • Alternativer Terminologi - Theta

Andre strategier og sjargong

Det finnes utallige andre handelsvilkår og strategier som ligger langt utenfor omfanget av nybegynners veiledning. Men hvis du er nysgjerrig og vil lære mer, oppfordrer jeg deg til å sjekke ut Investing 101-siden, hvor jeg har satt sammen en omfattende investeringsguide, inkludert mer avanserte strategier!

Noen har spørsmål eller ønsker å markere andre vilkår folk bør vite?

Skrive Inn Din Kommentar