Penger

Liker å jobbe utenfor? Gjør opp til $ 28 per time plukke epler

Liker å jobbe utenfor? Gjør opp til $ 28 per time plukke epler

Klatre stigen, velg, velg, velg og klatre ned igjen med 45 pund som henger foran deg. Drop eplene i trebunken og kom opp den stigen. Det er hardt arbeid, men du kommer til å være ute og tjene gode penger å plukke epler.

Du er betalt et bestemt beløp for hver bin du fyller. Bøssene er fire fot med fire fot og to fot dyp, og vil holde ca 1000 pounds epler. Da jeg plukket epler for over 15 år siden, ble jeg betalt $ 13 per søppel, og kunne fylle en i en time.

Nå, i hvert fall i støtfangerår når arbeidskraft er kort, betaler produsentene opp til 28 dollar per fat, og de sier erfarne arbeidere kan fylle en kasse per time.

Arbeidene er midlertidige og det er hardt arbeid, men å plukke epler er også en morsom måte å komme seg ut og tjene penger.

En dag i livet til en Apple Picker

Her er en typisk rutine. Stropp på en veske og brett opp bunnen for å lukke den, bind strengene som holder den stengt. Plasser stigen forsiktig, både for din egen sikkerhet og så du ikke skader treet. Vri eplene mens du plukker dem, for å unngå å bryte tingene på grenene.

Når plukkeposen er full, som vil være ca 45 pounds av epler, klatre ned. Løsne strengene for å åpne bunnen av posen over en kasse, slik at eplene forsiktig brenner inn i den. Gjenta til kassetten er full. Og ja, ryggen din vil føle den etter noen timer.

Jeg jobbet med to venner, og vi ble betalt kontant på slutten av hver dag. Vi kunne ta pauser når som helst eller til og med gå for en time eller to. Eieren av frukthage brydde seg ikke om at han betalte med bin, ikke i timen. Det var også bra å slå opp radioen.

Jeg likte jobben, selv når snøen begynte å falle (det var tidlig i november i Michigan) som vi ferdig med juice-eplene. Men hvis du vil ha mer enn en hyggelig utejobb - hvis du vil tjene gode penger - må du være strategisk.

Hvordan tjene mer penger å plukke epler

For å øke gjennomsnittlig timelønn når du velger epler, prøv en av disse strategiene:

  • Lær å plukke raskt
  • Arbeid under mangel på arbeidskraft
  • Velg store varianter
  • Plukk juice epler
  • Velg når det er en tung avling

La oss se nærmere på hver av disse alternativene.

Hastighet

Jeg plukket omtrent 50% raskere etter noen dager med erfaring, så vær ikke motløs hvis du knapt lager minimumslønn først. Se erfarne plukkere for å se hva de gjør, og prøv forskjellige metoder. For eksempel fant jeg klatring trærne for å være raskere enn å bruke stiger til tider, men noen produsenter vil ikke tillate dette.

Arbeidsmangel

I løpet av 2012-sesongen var en Washington Apple-produsent kort 200 plukkere på grunn av en god avling og mangel på innvandrerarbeid. Priser i området gikk til $ 28 per bin. Produsenter i Stillehavet Nordvest forventer en annen rekordapplehøst og mangel på arbeidskraft i 2014, så det kan være et godt år for plukkere.

Velg store epler

Hvis du kan, kan du prøve å finne arbeid som plukker store epler. Store eller små varianter tar omtrent samme tid å velge per eple, men det tar langt færre store til å fylle en kasse, slik at du fyller dem raskere.

Pick Juice Apples

Du kan velge epler som brukes til juice raskere enn epler for å spise. Vi fikk lov til å riste dem løs på tarps, siden mindre blåmerker ikke er en bekymring når du lager juice - de er juiced snart etter å ha plukket, før bukser kan bli røde flekker. Bakken fylles raskt, og vi ble betalt samme per-bin-lønn.

Velg lastede trær

I noen år er grenene dekket med epler - til det punktet som nesten bryter fra vekten. Du kan fylle posen din dobbelt så fort som når du må hele tiden plassere stigen din på grunn av slanke plukker.

Finne plukking jobber

Universitetet i Illinois sier at det er kommersielle appleavlere i 36 amerikanske stater. De beste produsentene er Washington, New York, Michigan, Pennsylvania, California og Virginia. Du finner også kommersielle produsenter i fem kanadiske provinser.

Arbeidstiden varierer etter region og rekke epler som dyrkes i hver frukthage. Noen tidlige varianter modner så snart som i juli, og andre epler blir plukket langt inn i november.

På PickingJobs.com kan du klikke på en stat (eller land) for å finne jobbtilbud. De fleste oppføringer har ingenting å gjøre med å plukke (de inkluderer lånesjefstillinger i landbruksområder, for eksempel), men Under stillingsfortegnelsen finner du en katalog over gårder og frukthager, hver med en liste over avlinger, høsting av sesonger og telefonnumre. Ring frukthager nærmest deg for å se om de ansetter.

Din sving: Vil du vurdere å velge epler for å tjene ekstra penger?

Skrive Inn Din Kommentar