Investere

5 penger må jeg ønske jeg visste på college

5 penger må jeg ønske jeg visste på college

I dag har vi et gjesteinnlegg av Kelly Lannan. Kelly Lannan, direktør, kvinner og unge investorer, bruker Fidelity Investments sine dager til å utdanne studenter på Fem Money Musts. Hun har vært på Fidelity i fire år. Kelly fikk en Bachelor of Arts grad i historie og statsvitenskap fra Union College i Schenectady, NY og hennes MBA fra Babson College. Mens hun var i Union, var hun en divisjon en ishockeyspiller og lagkaptein i to år. Hun er basert i Boston og liker å kjøre og reise.

Da jeg tok ut college, hadde jeg min grad, men jeg følte meg ikke forberedt på den virkelige verden - spesielt når det gjaldt pengene mine. Jeg trodde at debetkortet mitt var et kredittkort. Jeg deltok ikke i første 401 (k) tilgjengelig for meg fordi ingen noensinne fortalte meg hva det var.

Jeg var skremt av aksjemarkedet etter å ha oppgradert i midten av lavkonjunkturen. Begrepet "finansiell kompetanse" var ikke kjent, da det ikke var et krav på min høyskole. Og likevel er forståelse av økonomi et livskrav.

Etter å ha gjort alle disse pengene feilene tidlig i karrieren min, føles det ironisk, men likevel at den økonomiske utdanningen er min heltidsjobb. Vi har alle ansvar for å utdanne neste generasjon; for å sikre at unge voksne ikke uteksaminerer med samme mangel på kunnskap og selvtillit som jeg hadde. Nå på jobb får jeg engasjere seg direkte med studenter.

Spesielt kjører jeg pengerverksteder for studenter i elevene og utdanner dem om de temaene vi kaller "Five Money Musts": budsjettering, kreditt, gjeld, investering og pensjonering.

Penger må # 1: Budsjett

Når jeg snakker om budsjettering, refererer jeg til 50/15/5-regelen, som er en veiledning om hvordan du fordeler pengene dine hver måned: 50% på vesentlige, 15% på pensjonssparing, 5% på kortsiktig besparelse. Og så de andre 30% kan brukes andre utgifter. Jeg liker å bruke denne "tommelfingerregel" versus sporing hvert øre som kommer inn og ut - som det kan bli overveldende.

Som vi alle vet, er det sannsynlig at det vil være ganger når du bruker mer enn du hadde tenkt, og du vil ikke ha hikke her og der for å fullstendig spore budsjettet.

Den beste delen av jobben min er når jeg ser disse "ah-ha-øyeblikkene" - øyeblikket når jeg kan fortelle noe jeg sier klikk med studenten. På en av mine workshops ved Boston College reiste en elev hånden sin og utbrød: "Jeg får det!" Hun sammenlignet regelen med sin venn som alltid er på en diett.

Etter å ha spist sunn hele uken går hun til en fest på fredag ​​kveld og jukser ved å spise en bit pizza. Og du vet hva hun gjør neste? Hun spiser hele kaken, for i hennes sinn har hun allerede slått seg opp og vil bare måtte starte maten på mandag uansett. Hun la en misstep spore sitt kosthold for hele helgen.

Penger må # 2: Kreditt

Så nå vet jeg at et debetkort ikke hjelper meg med å bygge opp kreditt, men hva mer er det å vite? Jeg hører ofte unge voksne er redd for kreditt, da de antar at det kommer med å gå inn i gjeld. Og de to trenger ikke å gå hånd i hånd. Bygge kreditt visst kan påvirke dine økonomiske muligheter i fremtiden - gi deg muligheter til de beste prisene når du finansierer ting som bil eller et hjem. Her er tre viktige ting å huske:

 • Betal alltid kredittkortregningene dine til rett tid, og helst fullt ut hver måned. Minimumsbeløpet er et forslag, og du trenger det for å betale for ikke å pådra seg et sent gebyr, men å betale i sin helhet betyr at du ikke betaler rente
 • Sjekk gjeldsbelastningen din og sørg for at gjeldsbetalinger er mindre enn en tredjedel av inntektene dine
 • Sjekk kreditt rapporten minst en gang i året; til tross for vanlige misforståelser - dette vil ikke skade din kreditt

Pengene må # 3: Gjeld

Behandling av gjeld er et todelt spill - betaler av det du skylder og unngår større gjeld i fremtiden. Jeg husker at en student fra University of Cincinnati fortalte meg at hun hjelper foreldrene sine til å betale boliglån. I tillegg hadde hun allerede samlet betydelig studentlånsgjeld, og jobbet to jobber for å betale for college fordi hun ikke ville pådra seg mer gjeld.

Denne ambisiøse og fokuserte studenten forstod allerede konseptet og unngikk enda mer gjeld, og gjorde alt hun kunne for å betale ned det hun hadde. Men hva med lagring? Hun trodde ikke at hun kunne begynne å spare. Da jeg forklarte noen måter, kunne hun fortsatt betale ned gjeld, men også spare, hun var takknemlig for innsiktene.

Her er mer på det konseptet - besparende, samtidig som det også blir gjeld:

 • Start på nødfond. Arbeid mot å spare minst nok til å dekke tre måneders utgifter.
 • Bidra til pensjonen din - nok til å få hele kampen hvis arbeidsgiveren tilbyr en til dine 401 (k) eller 403 (b) planer.
 • Betal høyrente gjeld, for eksempel kredittkort.
 • Betal av privat lån.
 • Bumping opp dine 401 (k) bidrag. Selv om du fremdeles betaler et boliglån, billån eller statslån, spare så mye som mulig for pensjon. Fordi disse typer lån vanligvis har en relativt lavere rente, må du kanskje ikke betale dem ned så aggressivt, pluss noen som studentlån fra staten og et boliglån kan tilby noen skattefordeler.

Pengene må # 4: Investere

Investering kan virke skummelt eller komplisert, men det er en av de beste måtene å bidra til å nå langsiktige finansielle mål.Tenk på dine livsmål, kan leie en leilighet, kjøpe et hus, kjøpe bil, reise, gifte seg, ha en familie, gå på jobb, starte en bedrift.

Tenk deretter på hvor lenge du må lagre for dem. Kortsiktige mål er generelt 0-5 år og kan være mer egnet til å holde penger på en sparekonto; mens langsiktige mål er generelt 5 år og mer og kan være fornuftig å investere.

For de langsiktige målene hvor det lønner seg å investere siden du ikke trenger pengene i noen år, er det viktig å starte tidlig. Jeg nvesting for fremtiden kan inkludere investere i aksjemarkedet med en diversifisert blanding av investeringer.

Penger må # 5: Pensjon

Når du får din første jobb ute av college, kan pensjonering virke langt unna, og du har sannsynligvis andre konkurrerende prioriteringer for lønnene dine. Imidlertid sparer du for pensjonering fra den første dagen i din første jobb, gir deg en stor start, takket være den magiske kombinasjonen av retur.

Sammenligning er i hovedsak hva som gjør at pengene dine kan potensielt doble og tredoble over mange år. Det begynner når investeringen tjener en avkastning som deretter legges inn i investeringen. Når avkastningen fortsatte å bli lagt til investeringen, kan den vokse enda mer. Hovedbestanddelen er tid.

Utover sammensetning og tid, her er fire ideer å vurdere å gi deg selv et økonomisk løft:

 • Åpne en konto slik at du har et dedikert sted å begynne å spare for pensjonering. Hvis jobben din tilbyr en 401 (k) eller 403 (b) pensjonssparingsplan - sørg for å registrere deg. Hvis disse ikke er tilgjengelige for deg, bør du vurdere en IRA.
 • Lag lagre automatisk og bygg opp pensjonen din uten å tenke på det hver måned.
 • Møt kampen hvis arbeidsgiveren tilbyr en til din 401 (k) - ikke la "gratis" penger på bordet!
 • Hvis du allerede sparer, støt du opp bidragene dine med sikte på totalt 15% av premieinntektene dine (dette inkluderer arbeidsgiverbidrag).

Når jeg tenker på disse pengene, må jeg lure på hvordan jeg kunne ha fått gjennom mine undergrads- og utdannelsesprogrammer uten å lære om disse konseptene på en så bevisst måte. I stedet måtte jeg leve gjennom mine egne penger missteps - som selvsagt lærer gjennom livserfaringer har også sine fordeler.

Nå, når jeg er ferdig med å lede et verksted, har jeg elever fortelle meg at de går til disse pengene workshops, men ikke forvent å forholde seg til noe. I stedet? De forlater å realisere hvor mye penger berører hver eneste del av deres liv - og jo bedre forberedt de skal klare seg på, desto bedre posisjon er de inne for å få mest mulig ut av deres fremtid. Og selvfølgelig, fortsett å ha det gøy i mellomtiden!

Skrive Inn Din Kommentar