Penger

Du trodde din jobb var uvanlig? Prøv å jobbe på en poesibordel

Du trodde din jobb var uvanlig? Prøv å jobbe på en poesibordel

Hvem sier at du ikke kan tjene penger med poesi? Vel, ok, jeg kan ha sagt det, men det var før jeg oppdaget poesibordeller. Hvem ville ha gjettet at du kunne tjene penger på å gjøre en-mot-en poesiavlesning på baksiden av bordello?

Som forklart på deres hjemmeside, er "Poetry Brothel" en unik og fordybende poesi-begivenhet som tar poesi utenfor klasserom og foredragshaller og plasserer den i det frodige interiøret på bordello. "Mer strukturerte offentlige lesninger blandes med" spontane utbrudd av poesi "Og etterfulgt av private avlesninger for klienter i" bakrom "- selv om de merker at poeter holder klærne på seg.

Diktene er både mannlige og kvinnelige. Hver dikter skaper et tegn som driver "som forkledning og som frigjøringsenhet, slik at poesibordelen blir et sted for uhindret kreativt uttrykk." Poeter forblir i karakter under hendelsene, eller i alle fall under alle offentlige forestillinger.

På Poetry Brothels nettside kan du lese om Antonius Funk, som hjelper The Madame til å styre laget, og Echo Rose, som ble født i en boks, kom med i sirkuset og insisterte på å leve med bengal tigrene som sirkus reiste. Andre tegn inkluderer The Butler, The Professor, Tennessee Pink og Fanny Firewater.

Hvordan det startet

The Poetry Society of New York produserer poesibordelen. Den ble grunnlagt i 2007 av Stephanie Berger og Nicholas Adamski (også kjent som The Madame og Tennessee Pink, henholdsvis) fordi poesiens scenen i New York på den tiden "følte seg kjedelig." Hendelsene er sponset av Frakt Atlas, en ideell fortjeneste organisasjon som fremmer kunsten.

De fleste lignende "bordeller" rundt om i verden er knyttet til New York, med det bemerkelsesverdige unntaket av en i Chicago. Det har hatt noen juridiske problemer med å bruke navnet "Poetry Brothel", et navn som er varemerket av The Poetry Society of New York, LLC.

Poetrybordeller er antagelig mindre lønnsomme enn de vanlige og, som tradisjonelle bordellos, har sannsynligvis problemer med å skaffe bankfinansiering. Dermed brukte Poetry-bordelen en KickStarter-kampanje for å samle inn penger for å åpne New Orleans og San Francisco-filialene for noen år siden.

Hvordan poeter får betalt

Gjester betaler vanligvis inngangsavgift. For eksempel koster Chicago Poetry Brothel "$ 10 på døren, $ 5 hvis du er kledd i viktoriansk (eller Steampunk) strømpe!" New York Poetry Brothel er litt dyrere, med de siste begivenhetene koster mellom $ 25 og $ 50.

Hva med diktene? De tjener penger primært fra en-til-en-lesingene. Som Kathleen Rooney forklarte i sitt essay, "Pimp My Poem":

Ikke bare gjør avgiften på $ 5 per dikt at lytteren blir mer viet, så det påvirker også utøveren. Selvfølgelig prøver jeg alltid å gjøre mitt beste ved en hvilken som helst lesing, men når jeg er på bordellet, og vet at jeg skal få fem dollar til å gjøre noe, skal jeg prøve ekstra vanskelig å gjøre fem dollar ' verdt det noe og så noen.

Klienter er fri til å betale mer eller tips, selvfølgelig, og Chicago fru Susan Yount nevner at lånetakerne noen ganger kjøper poeter-bøkene.

Hva må du gjøre for pengene dine? Nettstedet til Chicago Poetry Brothel har denne forklaringen av en-til-en-lesningene for klienter:

Som poetene i århundrer fortid, vil våre poeter recitere et av deres egne dikt, valgt spesielt for deg å nyte, basert på din smak og interesser, og gir deg en unik og behagelig opplevelse med moderne poesi utilgjengelig noe annet sted.

Nå kan du kanskje lure på ...

Hvor kan jeg registrere meg?

New York-grenen sier: "Poetrybordet søker alltid innleveringer fra nye potensielle [poeter]." Du må sende et bilde av deg selv, eksempler på poesi, og et tegnbiografi. Sistnevnte trenger ikke å inkludere noe fakta overhodet, så la fantasien din gå tom. De vil også vurdere å skape stillinger for musikere, skuespillere og fortune tellere.

Her er noen andre poesibordeller rundt om i landet:

New Orleans

Chicago

Philadelphia

Los Angeles

Det er også poesi bordell hendelser i Montreal, Canada og Madrid, Spania, så når du har bygget opp noen erfaring, kan du kanskje ta showet ditt på veien.

Din sving: Liker du å lese poesien til andre? Vil du vurdere å jobbe på en poesibordel?

Skrive Inn Din Kommentar