Banker

Hvorfor øke inntektene dine vil ikke løse dine økonomiske problemer

Hvorfor øke inntektene dine vil ikke løse dine økonomiske problemer

I dag har vi et gjesteinnlegg av Andy Hill. Andy, en halv 30-årig far til to som bor i Detroit-området, penner MarriageKidsandMoney.com-bloggen og er vert for den ukentlige ekteskap, barn og penger podcast som tar deg gjennom forsøkene på å være ung forelder og ektemann som planlegger hans familiens fremtid og vinne med penger.

Jeg husker dagen jeg fikk mitt første jobbtilbud. En inntekt på 38 000 dollar! For en ung fyr rett ut av college virket dette som en absolutt båtbelastning av penger. Jeg følte meg som Scrooge McDuck svømmer gjennom hans hvelv av gullmynter!

Det året leide jeg en Audi Convertible, kjøpte mitt første hjem med 10% ned og reiste i en ukes ferie til Mexico ved hjelp av mitt hjemmekapital (HELOC). Jeg var i min tidlige 20-årige, jeg levde lønnsslipp til lønnsslipp, men jeg brydde meg ikke om det. Jeg hadde en blast.

Noen år senere kunne jeg øke lønnen min til $ 48.000. Jeg bestemte meg for at hvis jeg virkelig ville gjøre de store pengene, måtte jeg gå tilbake til skolen og få MBA.

t ville være mye hardt arbeid, og det ville koste meg $ 40 000 gjennom årene jeg ville studere, men jeg trodde "hei, det er det du må gjøre for å virkelig øke din inntekt, ikke sant?"

Rundt 27-årsdagen fikk jeg en kampanje som økte min lønn opp til $ 70 000 per år. Jeg var ekstatisk! Dette var de fleste pengene jeg noensinne har gjort i hele mitt liv, og jeg følte at jeg var på toppen av verden.

Virkelighetsangrep

Selv om det inntektsnummeret på $ 70 000 hørtes ut som rockstar-status, følte jeg meg alltid for penger, og jeg forstod ikke hvorfor. Hvordan kan jeg gjøre nesten dobbelt min opprinnelige inntekt og har ingenting å vise for det?

Rundt denne tiden styrket boligmarkedet. Min HELOC som jeg hadde brukt som en minibank var ikke lenger tilgjengelig for meg plutselig. Banken fortalte meg at min boligverdi var redusert så mye at jeg ikke lenger hadde egenkapital i hjemmet mitt. Hva pokker er "egenkapital"? Du mener at jeg ikke kan få penger til å gå til Coachella i år? WTF ?!

Heldigvis hadde jeg en stabil jobb, og jeg var i stand til å beholde min posisjon til tross for den avventede Great Recession. Denne mangelen på tilgjengelige midler fikk meg nysgjerrig skjønt. Jeg bestemte meg for å lese noen personlige finansbøker for å prøve å få bedre forståelse av min katastrofale pengesituasjon. Det var en setning som kontinuerlig sto ut for meg under min forskning ... nettoverdi.

Netto Verdien mot Inntekt

Nå hadde jeg hørt begrepet "nettoverdi" før, men jeg har aldri forstått konseptet. Jeg trodde siden jeg lager $ 70 000 per år, må jeg gjøre det ganske bra. Min nettoværdi må være veien der oppe. Nei.

Min nettoverdi var - $ 50.000. Det er et negativt symbol der, bare FYI. Så det var egentlig min Net "Unworth".

Åpenbart, min opphopning av ting gjennom årene (inkludert leiebiler, et undersjøisk boliglån, studielån og en HELOC) var en negativ drenering på min nettoverdi. Hvem visste, ikke sant? (Sannsynligvis mange mennesker, Andy).

Slik beregner du din nettoværdi

For de som vil vite hva jeg ikke visste, kan du enkelt beregne din nettoverdi akkurat nå. Samlet opp alle dine eiendeler (kontanter, investeringer, eiendommer, kjøretøy, etc) - "hva du eier". Deretter sum opp alle dine gjeld (gjeld, studielån, boliglån, kredittkort) - "hva du skylder". Trekk dine gjeld fra dine eiendeler og voilà ... du har din nettoverdi.

Beregning av nettoverdien din i et nøtteskall

Eiendeler - Forpliktelser = Nettoverdi

Her er en praktisk kalkulator som hjelper deg med å få det gjort raskt.

Endre Vennligst

Nå var det ikke dårlig at inntektene mine fortsatte å stige. Faktisk var det det eneste som holdt meg flytende. Fra dette punktet var jeg fast bestemt på å gjøre en stor forandring i minverdienstallene. Det ville være en kombinasjon av å øke min inntekt og eliminere denne ekle gjelden jeg hadde samlet seg gjennom årene.

Kort tid etter denne epiphany, fokuserte jeg intensivt og betalte $ 50 000 i gjeld på rundt 12 måneder. Denne raske forandringen kom gjennom å redusere utgiftene mine, og lever på et månedlig nullbasert budsjett med min kone og tilbringer godt under vår inntekt hver måned.

Ja, det krevde meg å bli kvitt leiebilen min, ikke spise ute så mye og ikke delta så mange konserter, men ærlig talt var jeg mer spent på retningen vi ledet inn enn noen av de tingene jeg hadde som en del av min tidligere gjeldsfylt liv.

Lidenskapen for forandring og ønsket om økonomisk frihet fortsatte som årene fortid i vårt nye ekteskap. I dag er min kone og jeg fremdeles chugging away på dette nye nettets verdt fokuserte livet til oss. Vår nettoverdi har gått fra $ 0 på tidspunktet for ekteskapet i 2010 til $ 650 000 i år.

Vi planlegger å betale boliglånet på vårt 400 000 hus i år, før vår 36-årsdag.

Livet ser lyst ut nå for familien vår. Jeg jobber fortsatt hardt for å øke inntektene mine hvert år, men jeg skjønner nå at inntekt ikke er alt.

Min inntekt kan gå bort på et øyeblikk. Min arbeidsgiver kunne dumpe meg i morgen, uansett grunn de velger. Min inntekt ville være borte, men min nettoverdi ville fortsatt være intakt.

Jeg føler meg mye sikrere med en høy nettoverdi i motsetning til en høy lønn også. Bedre beskyttelse og mer sikkerhet ... det høres ut som gode grunner til å skyrocket din nettoverdi til meg. Hvis du er i stand til å tjene høy lønn og høy nettoværdi, så lever du virkelig den amerikanske drømmen.

Du kan ikke tjene din dumhet.Du må gjøre en forandring i livet ditt.

Dave Ramsey

Har du noen gang beregnet din nettoverdi? Tror du at din nettoverdi er like viktig som inntekten din?

Skrive Inn Din Kommentar