Penger

Denne fyren gjorde mer enn $ 8 000 selger tegneserier

Denne fyren gjorde mer enn $ 8 000 selger tegneserier

Da jeg bestemte meg for at det var på tide å grøfte 9-5-verdenen for å lansere dataanalysevirksomheten, hadde jeg en god partner, noen besparelser, et markedsførbart ferdighetssett og en ond trang til å forlate kontorlivet bak. Jeg møtte også det samme problemet millioner av entreprenører over hele verden står overfor: oppstartskostnader.

Jeg ønsket å reservere de fleste av mine sparing for levekostnader i tilfelle ting ikke brøt ut, så jeg trengte en måte å generere mye inntekt raskt. Jeg kunne alltid freelance med mine datafunksjoner, men forretningsutvikling ville ta tid jeg ikke hadde. I stedet bestemte jeg meg for å se på eksempler på personer som finansierte sine karrierer på ukonvensjonelle måter: Jay Z solgte sprekk. Quentin Tarantino jobbet i den voksne filmindustrien. Kevin Smith solgte hele sin tegneserie samling for å finansiere clerks.

Jeg tok det som Kevin Smith gjorde et skritt videre og ble en sjelden tegneserieforhandler. Jeg har vært en massiv tegneserie geek hele mitt liv og har samlet en encyklopedisk kunnskap om tegneserie lore. Hvis jeg brukte dataanalyse til tegneseriemarkedet, kunne jeg sikkert finne dusinvis av muligheter for arbitrage!

Jeg gjorde - og likte opp med nesten $ 9000 for å finansiere oppstarten min. Her er en titt inne i strategien min.

Hvordan tjene penger å selge tegneserier

Folk samler tegneserier for glede, men de fleste av oss opprettholder også et svakt håp om at våre samlinger en dag vil være verdt tonnevis av penger. Oddene mot dette er kolossale. I dag er tegneserier trykt i løp på 50.000 til 100.000 basert på etterspørsel. Overskridende salg som Action Comics # 1 for $ 2,1 millioner er unntaket, ikke regelen. Dessverre er en gammel tegneserie ikke nødvendigvis en verdifull.

Det er utfordrende, men det er viktig å skille fanboy fra virksomheten. Sikker på at den fullstendige løpet av midten av 1990s Spider-Man-titler ville fullføre samlingen din - men vil den selge? (Svar: Nei).

Å vite dette utviklet jeg et målmarked og inventar. Jeg laget en liste over tegneserier som konsekvent solgte på eBay og i butikker betydelig over bokverdien, listeprisen i Overstreet Comics Price Guide, som brukes som referanse for å fastslå et tegneserisk omtrentlig markedsverdi. Tegneserier som solgte over bokverdien var vanligvis relatert til kommende filmer og første utseende av tegn i filmer. Jeg jaktet på disse sentrale problemene og begynte å kjøpe samlinger i bulk.

Lær om markedet og vet hva tegneserier trender for tiden. Sjekk ut ComicBookResources.com for å måle etterspørselen etter bestemte titler og hovedproblemer. (Liker denne ideen? Klikk for å tweet det!)

Når du studerer markedet, bygge relasjoner med andre samlere og forhandlere gjennom din lokale tegneserie, Craigslist og loppemarkeder. Når du er klar til å kjøpe, vil de fleste forhandlere og samlere gjerne forhandle bulkrabatter, spesielt hvis du planlegger å kjøpe fra dem ofte.

My Comic-Book Handlingsstrategi

Jeg startet små, kjøpte nøkkelproblemer fra 1970-tallet til 1990-tallet som var under $ 150. I stedet for å kirsebærpiker bestemte problemer fra større samlinger, ville jeg kjøpe hele samlingen basert på stordriftsfordeler.

De mer vanlige tegneseriene jeg solgte på konvensjoner for $ 0,50 til $ 1. Jeg hadde aldri solgt meg i en tegneserie-konvensjon før, men en annen forhandler, Jason of Jason Hamlin Comics, viste meg hvordan å tegne attraktivt tegneserier for å flytte. Selge på konvensjoner har lavere marginer, ca 70%.

Imidlertid fant jeg mye høyere marginer på eBay på grunn av det globale markedet, spesielt for verdifulle tegneserier. I en middelmådig 900-komisk samling jeg kjøpte for $ 300 (omtrent $ 0,33 per tegneserie), ville jeg vanligvis ha 10 tegneserier jeg kunne selge for $ 40 til $ 80 hver på eBay. For eksempel, da jeg vendte min første samling, lagde jeg $ 450 fra 10 tegneserier på eBay, og jeg solgte resten på konvensjoner for rundt $ 0,70 hver. Jeg gikk bort med over $ 1000 etter å ha betalt eBay og konvensjon avgifter - ikke dårlig for noen timer arbeid og en $ 300 utlegg!

Fokuser på høyverdige tegneserier

Etter tre fullsamlingsflips som tjente meg $ 8000 på to måneder, bestemte jeg meg for å flytte vanlige tegneserier var mer problemer enn det var verdt og fokusert utelukkende på å selge høypremieproblemer på nettet. Mine beste kjøp (og salg) inkluderte:

  • Avengers # 1 (Avengers første utseende)
  • Avengers # 4 (Captain America's første utseende med Avengers)
  • Avengers # 55 (første utseende av Ultron, skurk av den kommende filmen Avengers 2)
  • Amazing Spider-Man # 129 (første utseende av Punisher)
  • Hulk # 181 (første utseende av Wolverine)

Hold kontakten med kjøpere

Her er min dataanalysebaggrunn veldig praktisk. For å holde oversikt over mine kjøpere utviklet jeg et rudimentært CRM-system i Excel. Jeg segmenterte dem etter geografi, kjøpesum / gjennomsnittsmargin og tegneserier. Når noen kjøpte seg, gikk navnet sitt inn i systemet mitt.

Når jeg oppførte en tegneserie som passer deres interesseprofil, sendte jeg dem en personlig melding som informerte dem om den nye oppføringen. Denne lille handlingen økte øke budgivningsaktiviteten på mine oppføringer, økte salgsprisene, og margenene mine skyrokket. Jeg startet med omtrent 70% fortjenestemargin, men da jeg sluttet å handle, var jeg i gjennomsnitt 321% fortjenestemargin.

Dette er ikke å si at du bør spam dine tidligere kjøpere med masse e-postmeldinger av de nye oppføringene. Ikke vær den fyren. I stedet, hvis du har noe nytt som du er sikker på at en tidligere kjøper vil, skyt han en personlig e-post som lar ham få vite at du har kjøpt noen nye tegneserier han måtte være interessert i. Selv om han ikke vinner auksjonen, han kan opphisse en budkrig som fordeler bunnlinjen din.

Bli en tegneseriebok

Når jeg likviderte min massive beholdning av 3 200 tegneserier, Jeg hadde gjort over $ 17.000 i salg med a sluttresultat på $ 8,986 å finansiere min oppstart - og en god historie.

Din sving: Vil du kjøpe og selge tegneserier for å tjene penger?

Carl Forrest er medstifter av DataSetGo. Han liker å løse problemer og salteñas. Spesielt salteñas.

Skrive Inn Din Kommentar