Banker

The Fair Credit Reporting Act og studielånene dine

The Fair Credit Reporting Act og studielånene dine

Fair Credit Reporting Act (FRCA) ble vedtatt i 1970 og ble sist endret i 2003 for å beskytte kredittinformasjonen din og begrense hvem som er i stand til å få tilgang til den og for hvilket formål.

Nå, selvfølgelig, fordi studielån er en gjeld, går de på kredittrapporten din under FRCA.

Men hvordan påvirker FRCA din studentlånsgjeld? Og hva skal du gjøre hvis du har et problem med studielånene som er oppført på kredittrapporten din?

La oss først se på et raskt sammendrag av dine rettigheter under FRCA. (Det er en lengre, mer detaljert PDF-versjon fra Federal Trade Commission, du kan laste ned og lese om du vil).

1. Du kan be om informasjonen som noen av de 3 kredittrapporteringsbyråene - TransUnion, Experian og Equifax - har på deg i et gitt år gratis.

2. Tilgang til kredittinformasjon er begrenset. Noen av de tre kredittrapporteringsbyråene kan ikke bare gi informasjonen din til noen som ber om det - ikke engang til din ektefelle. For at noen eller noen selskaper skal legge hånd på kreditt rapporten må de oppfylle ett av følgende kriterier:

 • De fikk ditt samtykke til å be om og motta en kredittrapport, for eksempel når du går for å leie en leilighet, kjøpe et hus, eller når du skal kjøpe en bil. Vanligvis, som en del av søknadsprosessen, kan de være en linje du må signere som gir byrået tillatelse til å motta kredittrapporten din. Din signatur på denne linjen anses som samtykke.
 • Forespørselen går gjennom retten eller via en generell stævning

 • For å vurdere risikoen når du starter et kredittkortprogram eller forsikringskjøp

 • Som en del av barnestøtte vurderinger / saker

 • I forretningstransaksjoner initiert av deg

 • I en søknad om statlig fordel hvor økonomisk ansvar kan bli underforstått

 • I kriminelle undersøkelser der nasjonal sikkerhet er truet eller hvor terrorisme er involvert

3. Hvis en arbeidsgiver krever kredittoppgjøret før ansettelse, kan en kredittrapport kun gis til dem dersom du gir skriftlig tillatelse.

4. Du har rett til å bestride feil på din kredittrapport. Kredittrapporteringsbyråer har ansvaret for å undersøke enhver forbruksstvist som rapporteres til dem.

5. Generelt må negativ kredittinformasjon fjernes 7 år etter misligholdet. Hvis det er en konkurs, er lengden av tid i dette tilfellet 10 år.

6. Du har rett til å be om at ditt navn skal fjernes fra markedsføringslister som er utarbeidet av kredittrapporteringsbyråer og pleide å sende deg "forhåndsgodkjente tilbud".

7. Hvis du er offer for identitetstyveri, har du spesifikke rettigheter under FRCA for å hjelpe deg med å håndtere effektene av det. En liste over hva du har rett til under loven, finner du her.

8. Hvis du har vært offer for identitetstyveri, kan du be om svindelvarsler som skal sendes til deg av kredittrapporteringsbyråene.

9. Aktivt arbeidspersonell som tjener vekk fra deres aktive arbeidsstasjoner, kan også legge inn advarsler om aktiv tjeneste for å hindre identitetstyveri.

Å kjenne dine rettigheter som bakgrunn, la oss nå diskutere hvordan FRCA spesielt påvirker studielånets gjeld.

Privat studielån

En viktig bestemmelse under FRCA er fjerning av negative kredittobjekter, inkludert eventuelle ubetalte gjeld etter 7 år.

Private studielån er i hovedsak en kontrakt mellom deg og den private långiveren. Godkjennelsen av lånet ditt er vanligvis avhengig av kredittpoengene dine og / eller de som er medforfattere.

Disse lånene behandles mye som kredittkortgjeld under FRCA. Dette betyr 180 dager etter at du har lånet ditt, kan det private lånefirmaet rapportere standard til kredittrapporteringsbyråene og 7 år senere hvis det fortsatt er ubetalt, akkurat som en annen gjeld, kan det negative elementet fjernes fra kredittrapporten din.

Federal Student Loans

Federal Student Loans er en helt annen historie når det gjelder FRCA.

Det er faktisk en egen lov som regulerer føderale studielån, kjent som Higher Education Act of 1962 (HEA).

I henhold til denne loven er det ingen lov om begrensninger på føderal studielånsgjeld. Dette betyr at tiden som regjeringen må samle på føderal studentgjeld og rapportere om misligholdte kontoer, aldri løper ut.

Kombinere disse to lovene betyr det at ikke bare din føderale studentlånsgjeld blir rapportert til kredittrapporteringsbyråer 180 dager etter at du har standard på lånebetalingen (under FRCA), per HEA, til du helt betaler alle lånene eller tar fordel av inntektsbaserte eller sysselsettingsbaserte planer for å hjelpe deg med å betale lånet, vil det forbli på kredittoppgaven din på ubestemt tid.

Negative elementer knyttet til føderal studentgjeld blir også aldri fjernet fra rapporten, selv om standardinnstillingen var på noen få hundre dollar.

Således er det viktig at du er på et føderalt studielån for å utnytte alle de bestemmelser som er gjort for å hjelpe deg med å betale dem så raskt som mulig.

Sjekk ut ressursene nedenfor for å få et håndtak på hvordan du kan betale din føderale studentlånsgjeld raskere.

 • Hvordan finne de beste studentlånsrenten
 • De 10 beste måtene å få studentlån gjeld tilgivelse
 • Student Loan Forgiveness Programs by State
 • Investere som en strategi for å betale ned studielånene dine

Og for enda flere ressurser, kan du sjekke ut vårt studielåns betalingsarkiv her.

Avsluttende tanker

Fair Credit Reporting Act er perfekt for å beskytte dine rettigheter som forbruker når det kommer til kredittrapporten din, og det gir deg mulighet til å overvåke kreditten din slik at negative elementer på din kredittrapport som har skjedd med deg som et resultat av real- Livsforholdene blir ikke en livslang straff.

Men når det gjelder føderale studielån, går loven bare så langt. Dette bekrefter igjen grunnen til at denne bloggen finnes i første omgang: Å hjelpe deg med å komme ut av studentgjelden raskere, slik at du kan investere rikelig i fremtiden.

Hva er dine tanker om rettferdig kredittrapportering og det er innvirkning på studielån? Vi vil gjerne høre dine tanker i kommentarene.

Skrive Inn Din Kommentar