Penger

Flytende investeringer kan netto store penger!

Flytende investeringer kan netto store penger!

Du har kanskje allerede hørt om folk som samler og investerer i vin, men hva med whisky og andre brennevin? Hvis du er i stand til å motstå fristelsen til å ta imot det du kjøper, kan du sitte på en liten formue etter bare noen få år med nøye planlagte kjøp.

Å gjøre flytende investeringer

Akkurat nå kan du finne det aller beste for pengene dine ved å investere i vin og whisky. I 2011 solgte en flaske av The Dalmore 64 for $ 189K, den første seksfargede prislappen satt på en flaske whisky. Noen måneder senere satte en 64 år gammel Macallan verdensrekord da den solgte for $ 460K. Dette salget alene åpnet verdens øyne for de fantastiske investeringsmulighetene som ligger blant de ulike typer whisky.

Ferske whisky, whisky som har blitt etterlatt i tønnen i opptil 60 + år før de blir flasker, kommandoerer vanligvis de høyeste prislappene.

Hvor kan man kjøpe og selge flytende investeringer

Hvis du velger å trekke pengene dine inn i likvide investeringer, bør du målrette begrensede utgivelser som reservert og single cask-batcher. Du kan kjøpe dine investeringer på whisky messer, auksjoner, loppemarkeder eller direkte fra andre samlere. Når du begynner å lære mer om bransjen og alternativene der ute, bør du fokusere på kjøpene dine for å inkludere flasker fra topp destillerier som smaker godt, og eldre flasker fra destillerier som ikke lenger er i virksomhet.

Når du er klar til å selge, kan du sjekke ut elektroniske fora som Whisky Forums for å finne potensielle kjøpere etter å ha lært mer om priser på nettsteder som Whiskey Exchange.

Beskytt investeringen

Når du har gjort dine kjøp, må du holde flasken på en jevn og jevn temperatur, og ikke glem at korkene må holde seg våte for å unngå krymping (når dette skjer, bør du drikke whisky fordi hvis den blir uberørt, den ødelagte seglen vil tillate luft inne i flasken, som vil ødelegge det dyrebare innholdet). Du bør også lagre flasker et sted borte fra direkte sollys.

Tips for investering i Whisky

Andy Simpson, grunnlegger av Whisky Highland, og David Robertson (eieren av Dalmore nevnt ovenfor), tilbyr disse tipsene:

  1. Velg riktig destilleri (kjente merkevarer)
  2. Velg riktig flaske (nye flasker umiddelbart etter utgivelsen er best)
  3. Søk etter stille stillbilder (flasker fra destillerier som er stengt)
  4. Gå for gamle tiltak (flasker målt i væsken ounces i motsetning til centilletres er mer tiltalende for samlere)
  5. Gå for begrensede utgaver (jo færre flasker produseres, jo bedre!)
  6. Gå for uavhengige (jo mer sjeldne, jo færre flasker tilgjengelig, så ikke forvent å kjøpe en sak)
  7. Kjøp på utsalgsprisen
  8. Kjøp tidligere utgivelser
  9. Bare invester hva du har råd til å tape!

Lykke til, Penny Hoarders!


Skrive Inn Din Kommentar