Investere

Gjør bokført verdi når du investerer?

Gjør bokført verdi når du investerer?

I uken i slutten av mai avsalg i påvente av mulige rentendringer av Fed har gjort for noen interessante investeringsmuligheter. Når folk panikk-selger, tenker de ikke på den sanne verdien av å investere - i stedet ser de for å låse opp en fortjeneste eller unngå å miste litt penger. Men langsiktige investorer bør legge merke til - ta hensyn til bokført verdi, det vil si.

Du ser, i panikk for å unngå å miste penger fra stigende renter, begynte mange aksjer og verdipapirfonds plutselig å handle under deres bokførte verdi, og dette kan skape en god fremtidig investering.

Hva er bokverdi?

Den bokførte verdien av et selskap er akkurat hva det høres ut - de samlede eiendelene i balansen minus forpliktelsene. I teorien er dette selskapets nettoverdi, og det er hva aksjonærene faktisk eier. Hvis selskapet sluttet å eksistere, betalt av sine obligasjoner, er dette mengden penger som ville bli igjen for å betale aksjonærene.

En annen måte å se på bokverdien er å sammenligne den med aksjekursen. Hvis aksjekursen er over bokført verdi, kan det være overpriset. Men innse at aksjekursfaktor i fremtidig inntjening, mens bokført verdi bare ser på omløpsmidler.

Imidlertid er motsatt også sant - en aksje som handler under bokført verdi, er teoretisk verdt mer enn folk betaler for det på aksjemarkedet. Igjen tar det ikke hensyn til fremtidig inntjening, men det kan være en interessant metrisk å se på.

Hvorfor Book Value Matters (spesielt til Buffett)

Bokført verdi er viktig fordi det er hva selskapet er verdt. Det er ikke den eneste verdien av hva et selskap er verdt, men det er en nyttig en.

Faktisk ser Warren Buffett i sine brev til aksjonærer nesten alltid på boksverdien av Berkshire Hathaway, spesielt når samtaler om aksjekjøp tilbys eller utbytte oppstår. I 2012 utstedte Buffett en aksjekjøp av Berkshire Hathaway-aksjen til 116% av dagens bokførte verdi. Hans grunn? Han følte at selskapets inneboende fremtidige verdi ville være verdt mye mer enn den investeringen.

Når bokført verdi ikke betyr noe

Det får oss til når bokverdien spiller ingen rolle - egenverdi. Aksjekursene på selskaper overskrider regelmessig bokført verdi når investorer tror at det er noen egenverdi som er verdt mye mer enn selskapet i dag er. For eksempel, fremtidig inntjening. La oss si at selskapet bare gjør $ 100 i dag, men hvis investorer tror at det snart vil bli $ 1000 på samme driftskostnader, vil de kjøpe opp aksjekursen.

Men frykt fører noen ganger investorer ut av aksjer, noe som igjen kan redusere aksjekursen under bokført verdi. Et godt eksempel på dette var finanskrisen. Under toppen av Wall Street-avdelingen i 2007 hadde Goldman Sachs en bokført verdi på rundt $ 84. Men ved den laveste aksjekursen handlet selskapet for rundt $ 50. Hvis du ville ha kjøpt til den prisen, ville du sitte på en god $ 100 gevinst per aksje på dette tidspunktet.

Noen nåværende eksempler

Det er to hovedområder (sannsynligvis mer), hvor det er frykt som skaper verdipapirer under bokført verdi: REIT-markedet og Avslutte fond.

I Mortgage REIT-markedet er investorer utrolig redd for at Fed skal stoppe Operation Twist. Det er ikke mye frykt for en økning i kortsiktige priser, men det er frykt for stigende langsiktige renter. Som et resultat var det et stort salg i løpet av andre halvdel av mai. Mange av de beste Realkreditlånene, som Annaly (NLY) og American Capital Agency (AGNC), handler nå under deres bokverdier.

Frykten i dette markedet er at obligasjonsprisene i disse fondene vil falle, og dermed redusere bokført verdi. Så risikoen er dette - er investorer som selger i frykt, eller selger de i påvente av at selskapene kunngjør en nedgang i bokført verdi?

Det andre området der det kan være mulige muligheter ligger i lukket fond. Som vi har snakket om før investerer lukkede midler i nisjespesialiteter i markedet - renteinntekter, spesielle typer obligasjoner og verdipapirer eller spesifikke eiendomsinvesteringer. Mange av de samme fryktene som presset ned REIT-markedet, har også presset ned markedet for lukket fond:

Tabellen over viser et populært sluttfond (AllianceBernstein Income Fund - ACG) som etterligner salg av mREIT-markedet. Trykket fra potensialet til å miste lav rente finansiering har spooked mange investorer ut av disse verdipapirene.

Så er det nå på tide å investere?

Det virkelige spørsmålet er - er det en frykt-basert eller grunnlagt selge av? Jeg tror at i mREIT-sektoren er det et fryktbasert salg. Fed har kunngjort at det vil avslutte Operation Twist først - noe som vil gjøre langsiktige rentene økende. Så lenge ledigheten fortsatt er høy og deres økonomiske usikkerhet, har Fed nevnt at det vil holde kortsiktige priser nær 0%. Resultatet? Dette gir potensielt fantastisk avkastning på mREITs. Husk at disse midlene tjener penger på å låne på kort sikt for å kjøpe langsiktige lån som betaler en høyere rente. Hvis de kan låne billig, og lånerenten stiger, tjener disse selskapene mer.

I den tøffe kortsiktige sikringen kan sikring redusere fortjenesten siden markedet er rystet, men jeg tror at når det kommer ut på mellomlang sikt, vil Feds handlinger til slutt hjelpe mREIT-markedet, ikke skade det. Så, denne fryktsalg kan være en kjøpere mulighet.

Avslutte midler er litt tøffere å finne ut, siden de er så forskjellige. Nøkkelen er å se på finansieringskilder, innflytelse og renteimplikasjoner på fremtidig lønnsomhet. Hvis navnet på spillet er et rate-spread spill, vil lønnsomheten av det bli bedre med tiden. Men hvis fondet er avhengig av rentebinding av langsiktige obligasjoner, vil fondet lide på kort sikt.

Hva er dine tanker? Betyr bokført verdi? Skal du investere i mREITs eller andre selskaper som handler under bokført verdi?

Skrive Inn Din Kommentar