Penger

10 byer hvor inntektene vokste raskest i 2016 (og 10 hvor det vokste sakte)

10 byer hvor inntektene vokste raskest i 2016 (og 10 hvor det vokste sakte)

Pengene fortsetter å strømme inn i Silicon Valley, og det viser i de siste inntektstallene som ble utgitt av US Bureau of Economic Analysis denne uken.

Mens det kanskje ikke er for opplysende, viser en Penny Hoarder-analyse av dataene tilsvarende støt i per personinntekt i byer i Utah, Tennessee, Georgia, Maryland og til og med Indiana. Hei, vær ikke overrasket - Indiana laget vår liste over de øverste delene blir rikere i 2016.

På den andre enden av spekteret blir innbyggerne i noen store storbyområder i Oklahoma, Texas, Florida og andre områder i sør faktisk fattigere.

Så langt som hele USA går ... meh. Totalt økte personlig inntekt ca 1,7% i fjor (det er derfor du bør alltid være på utkikk etter måter å stable ekstra penger på siden).

Disse byene så stor vekst i lønningene i 2016

For å se på hvordan byer rangert, så vi på endringen i personinntekt per innbygger (en fancy bukser måte å si din årlige lønn) fra 2015 til 2016, siden det er de nyeste dataene som ble gjort tilgjengelig av BEA.

Vi brukte bare de 100 mest metropolske områdene i denne analysen. (Beklager Jacksonville, North Carolina - du er fortsatt No.1 i inntektsvekst i vårt hjerte.)

1. San Francisco, California

Inntektsvekst: 4.2%

Inntekt: $84,675

Først av, jeg er ganske gelé her over og tenker på raking i $ 84 000 i året - selv om det kan ha råd til deg et soverom med et soverom for å ringe hjem i Silicon Valley.

Ikke overraskende kjørte IT denne tilstrømningen av ny inntjening, med en 25% økning i lønnen i den sektoren i forhold til året før. Kunst og underholdningsinntekter vokste også med 11% i 2016.

2. San Jose, California

Inntektsvekst: 4.2%

Inntekt: $87,643

San Jose er alltid nipping på San Fran's hæler, virker det. Og mens gjennomsnittlig San Josian trakk i mer enn den typiske San Franciscan, var deres inntjeningsvekst litt under 4,2% med bare noen få desimaltall.

På grunn av konfidensiell informasjon i dataene, er det ikke mye informasjon om hva som kjører dette inntektshoppet. Men bygginntektene økte med 18%, og produksjonsinntektene økte med 8%. Et interessant notat: Inntektene fra databehandling gikk ned 29%.

3. Provo, Utah

Inntektsvekst: 4%

Inntekt: $36,154

Provo må være et av de få stedene hvor detaljhandelen blomstrer, i motsetning til, du vet, hele detaljhandelens apokalypse-ting.

Faktisk bidro detaljhandelen med å drive t-baneområdet med en økning på 12% i 2016. Scenisk og sightseeingtransport hoppet 101%, og telekommunikasjonsinntektene økte 45% i samme periode.

4. Salt Lake City, Utah

Inntektsvekst: 3.5%

Inntekt: $46,023

Jeg knytter ikke nødvendigvis til underholdning og kunst med Salt Lake City, men det kan sikkert endres.

Kunsten og underholdningsinntektene økte med 18% i 2016, mens tradisjonelle næringer som bygging, transport og lagring økte byen 10% øker hver.

5. Stockton, California

Inntektsvekst: 3.5%

Inntekt: $40,458

Kunsten kjørte også Stockton, Californias inntektsstopp i 2016, med en inntektsvekst på 19% i forhold til året før.

Resten av byens økonomi så en ganske balansert vekst. Likevel økte inntektene for gruvedrift og olje- og gassutvinning med 10%, og økte trender i inntjeningsoppgangene du ser i mange mindre metroområder som vi ikke inkluderte i denne listen.

6. Nashville, Tennessee

Inntektsvekst: 3.4%

Inntekt: $52,450

For en slik interessant by, Nashville, har Tennessees personlig inntektsvekst en ganske kjedelig historie (womp, womp).

Transport og lagringsjobber betalte om lag 10% mer i 2016, mens eiendoms- og anleggsinntekter begge sprang 9% i samme tidsramme.

7. Ogden, Utah

Inntektsvekst: 3.3%

Inntekt: $39,381

En annen Utah-by? Egentlig?

Som Salt Lake City, Ogden, Utah, så det også en betydelig inntjeningsvekst fra kunsten, med en inntektsøkning på 14% fra kunst- og underholdningsindustrien.

Utah kan bare være en stat for å holde øye med de kommende årene.

8. Atlanta, Georgia

Inntektsvekst: 3.1%

Inntekt: $47,348

Atlantas film- og musikkindustri bidro til å øke inntektene per innbygger i den sørlige byen i 2016, med en økning i inntekter fra film- og lydproduksjonssektoren med 68%.

Telekommunikasjon - og spesielt databehandling - hoppet 18% i fjor, og viser økt oppmerksomhet fra teknologibransjen.

9. Baltimore, Maryland

Inntektsvekst: 3.1%

Inntekt: $57,189

OK, etter flere visninger av "The Wire" i sin helhet, kan Baltimore ikke virke som det mest, uhyggelige stedet å kjøpe eiendom. Det er feil, ifølge dataene.

Fast eiendom og leieinntekter sprang 29% i 2016 i løpet av det siste året. Kunst og underholdning inntjening økte med 10%.

10. Indianapolis, Indiana

Inntektsvekst: 3.1%

Inntekt: $49,681

Indianapolis er ikke bare en flott by i tusenårene - det racker også inntekt som det er ingen virksomhet.

Mens det meste av økonomien har opplevd en balansert inntektsvekst, økte bøndenes inntekter med over 300%. Urbane oppdrett har sannsynligvis drevet den overraskende biten av vekst.

Hvis du bor i en av disse byene, nyt nyfundet rikdom.Men husk å bli på toppen av det budsjettet - ikke bli kåt nå.

Disse 10 byene faller bak i lønn per person

Mens de 10 beste byene på denne listen kan komme opp med måter å tilbringe sine friske penger, bør de i bunnen 10 sannsynligvis være på utkikk etter måter å spare de dyrebare inntektene de har igjen.

Her er de 10 metroområdene i inntektsveksten for 2016:

  • Tulsa, Oklahoma
  • Houston, Texas
  • New Orleans, Louisiana
  • Oklahoma City, Oklahoma
  • Cape Coral, Florida
  • Bakersfield, California
  • Denver, Colorado
  • Sarasota, Florida
  • Baton Rouge, Louisiana
  • Wichita, Kansas

Husk, det er alltid neste år!

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Hans hjemby er i bunnen 10, men heldigvis jobber han for et selskap der han lærer å lagre tips hver eneste dag.

Skrive Inn Din Kommentar