Banker

Det viktigste stykket finansiell rådgivning for akademikere

Det viktigste stykket finansiell rådgivning for akademikere

Jeg har tenkt mye på hva jeg ville fortelle noen som har uteksaminert høyskole. Hvilke råd jeg vil gi. Hvilke historier jeg vil fortelle.

Jeg kunne fylle en bok med visdomsklær jeg har plukket opp i de ni årene jeg har vært ute av college (først, hvor i verden lagde jeg mine garnfarproteser?). Men det er en del økonomiske råd som ville ha gjort en stor forskjell i livet mitt.

Jeg trodde jeg ville dele det med deg, det viktigste stykket økonomisk råd for studenter:

Hold deg unna kredittkort gjeld, ikke noe hva

Slik begynte mitt liv etter høgskolen. Graduating cum laude i 2004 med en grad i politikk og en relevant jobb i mitt felt etter oppgradering satte meg opp for suksess. Mange av mine klassekamerater hadde ingen jobber lined opp, og økonomien, som var så sterk da vi begynte på college i 2000, så ikke bra ut. Men det gjorde ikke noe for meg. Nei. Den 22 år gamle versjonen av meg selv var ustoppelig. Jeg var spent, og jeg måtte jobbe med en kampanje. Ser tilbake, jeg kunne aldri ha opprettholdt det tempoet i å jobbe 100 timer i uken, og gikk dør-til-dør, og spurte velgere for deres støtte i november. Men jeg trodde jeg kunne drive meg mot en mer lukrativ, kraftigere politisk jobb i Washington, DC.

Samtalen jeg ønsket at jeg hadde hatt

La oss si noen eldre, og klokere, tok meg til side. Ikke min far, fordi den 22-åringen lytter til sin far? Absolutt ikke de som vet alt og føler at alle gode ting kan komme seg. La oss si at en professor tok meg til side. "Kathleen, det er noe du burde vite," sa hun, og jeg ville være alle ører.

"Du har et godt hode på skuldrene dine, en fantastisk arbeidsetikk, og stasjonen til å gjøre alt du vil. Problemet du har er din optimisme blir i veien for virkeligheten noen ganger. Så, her er det jeg vil at du skal love. Vent til du tjener en lønnsslipp eller to før du bruker den. Regninger vil komme med regelmessighet, og det vil også lønnene dine. Men aldri, jeg gjentar aldri, bruk kredittkortet ditt til å betale for noe du ikke har råd til. "

Jeg hadde ikke den samtalen. Ingen fortalte meg om ikke å se kredittkortgrenser som en utfordring. Å late som at kredittkortene mine var som debetkort. Å kutte disse "bekvemmelighetskontrollene" i stedet for å fylle ut og hjelpe en venn av en venn å investere i sin virksomhet til en melodi på $ 20.000. Min optimisme trodde den vennen til en venn da han sa at jeg ville få pengene tilbake før interessen begynte å påløpe.

Everyone's gjengjeldshistorie er annerledes, men så mange starter rett etter college, når du bruker mer penger enn du tjener. Noen ganger er det litt etter litt. Noen ganger er det en stor mengde. Jeg tror en del av grunnen til at det skjer, er at når du får det første jobbtilbudet, forstår du ikke virkelig at $ 40.000 i lønn virkelig er mer som $ 33.000 etter skatt. Du kan bli sur på skatten alt du vil. Men hvis du kommer inn i kredittkortgjeld, er du den som må trekke deg ut. Ingen andre.

Hvis du klarer å beholde kredittkortene dine i de tidlige årene, vil du være et skritt foran alle andre. Du kan jobbe mot å betale av studielånene dine, begynne å spare for en forskuddsbetaling, og ja, til og med drikke til siste samtale hvert eneste gang.

Men uansett hva, sørg for at du alltid betaler av kredittkortene dine.

Eie din økonomi. Ikke la kredittkortselskapene eie deg.

Hva økonomisk råd for høgskoleutdannede ville du gi?

Skrive Inn Din Kommentar