Virksomhet

Tips om hvordan elevene kan lage sin egen oppstart

Tips om hvordan elevene kan lage sin egen oppstart

Alle ønsker å skape noe de kan kalle sine egne og være i stand til å inspirere andre til å følge på dine fotspor. Ta eksemplet med Mark Zuckerberg; han startet noe som fortsatte å bli et husnavn og tjente ham milliarder av dollar. Er det ikke bare fascinerende? Tenk deg å skape noe som kan brukes av brukere fra hele verden? Det er ikke bare tankene som blåser, men inspirerende. Det mest fantastiske er at han gjorde alt det mens han fortsatt var ved Harvard University. Uansett hvor du er, er drømmene dine fortsatt veldig gyldige, og du kan også skape noe som kan påvirke andre studenter til å etterligne deg.

Å lage en oppstart er ikke så lett som det ser ut på papir. Det krever ren vilje og besluttsomhet som vil hjelpe deg med å komme over de prøvende tider. Ikke alle historier der ute har endte opp som en suksesshistorie, noen gründerstudenter har gått underveis, bare fordi deres oppstartside ikke var noe stort. Med disse tipsene kan du gjøre oppstartsidén din til noe konkret som kan hjelpe deg med å lykkes i denne bransjen.

Opprett noe som er i stand til å løse et personlig problem

Hver gang du vil lage noe nytt og fantastisk, bare identifisere et problem og være den som tilbyr folkløsning. Derfor bør din oppstartside være noe som kan løse et personlig problem. Se på det på lang sikt; vil ideen din kunne løse samfunnets problemer i det lange løp. I så fall er du på riktig vei. Du vil ikke lage noe som bare kan gi foreløpige løsninger på personlige problemer. Din oppstartside bør oppstå fra folks behov.

Husk alltid at de beste ideene normalt kommer fra dine egne erfaringer og dine nærmeste omgivelser. Ikke gå ut og se etter et problem før du har gjort det som er på tallerkenen din. Dette kan høres ut som en kliché, men sannheten i saken er at det finnes utallige muligheter rundt oss. Alt går ned til hvor godt vi er forberedt på å ta imot disse ideene for å komme opp med noe konkret.

Mens du er opptatt med å prøve å finne den beste ideen å implementere, ikke glem dine forbrukere og ditt opprinnelige oppdrag. Hold alltid forbrukerne oppmerksom på at de er de samme personene som bestemmer suksessraten din.

Har penger problemer, Vurder Crowdfunding

Den største utfordringen for elevene når det gjelder å skape egen oppstart, innebærer å finansiere ideen deres. De fleste studenter har gode ideer, men mangler midler for å gjøre ideene deres praktiske. Hvis du noen gang befinner deg i en slik stilling, vil du kanskje vurdere crowdfunding som Kickstarter som du best tilgjengelige alternativet. Den eneste fangsten med noen av disse kildene er at du må ha en overbevisende historie for å sikkerhetskopiere deg. Kickstarter har et fantastisk samfunn som kan støtte deg når du oppdaterer oppstartsideen din.

Crowdfunding er en fantastisk måte som kan brukes til å skaffe penger for å hjelpe deg med å opprettholde egenkapitalen i oppstartsvirksomheten. Det kan ta deg litt tid å gå av bakken, men det kan aldri forlate deg skuffet. Din crowdfunding kampanje må være spot on. Sørg for at du har en klar spør, du forblir transparent, forbereder mer og at du har en historie å fortelle. Med crowdfunding er alt du trenger å gjøre for å få folk til å koble deg til deg på et dypere nivå. Før samfunnet kan være i stand til å støtte ideen din, må de vite nøyaktig hva du trenger med ideen din for å gjøre det fremover. Ikke vær redd for å be om hjelp når du er på en crossroad og ikke akkurat hvilken måte å ta.

Få mest mulig ut av skolelivet

Det er ikke noe bedre sted å starte oppstart enn når du er på skolen. Enten du er på college eller universitet, er dette den beste tiden å lage oppstart. Du har hele tiden å gamble med ideen din, og selv om ting ikke går, kan du alltid falle tilbake til bøkene dine. Det er også gode ressurser tilgjengelig som kan utforskes til din fordel, for eksempel entreprenørskapsprogrammer.

Helt siden Mark Zuckerberg slo jackpotten med Facebook, har mange unge gründere og briljante innovatører kommet opp med andre flotte innovasjoner som fører opp til vellykkede oppstartsprosjekter.

Flere og flere studenter finner nå det stadig mer attraktivt å gå inn i forretninger og bli unge entreprenører. Når det gjelder institusjoner, er de godt klar over denne trenden og kommer nå opp med akseleratorer og riktig mengde konkurranse for å gnist ideer i studenter.

Selv med det sagt, har ikke hver historie vist seg å være en vellykket. Noen av disse sakene har ikke vært noe episk, fordi disse studentene ikke klarer å forstå hva det egentlig tar for å lykkes med deres første eller til og med andre forretningsidéer.

Uten et strålende sinn for å være nyskapende, engasjement, lyst og målrettet, er det nesten umulig for alle å gjøre det med oppstartsselskapene sine. Selv for slike som Zuckerberg og Bill Gates, trengte de å legge inn litt ekstra innsats før de endelig realiserte suksess.

Start-Ups Startet av studenter

I dette stykket tar vi en titt på noen av oppstartene som er startet av studenter og hvordan disse oppstartene har gått gjennom årene.

 • Homework-Desk.com

Den elektroniske oppdragshjelpstjenesten som fortsetter å betjene enkeltpersoner fra hele verden ble skapt av studenter som var ivrige etter å hjelpe andre å oppnå sine ønskede karakterer. Selskapet ansetter fagfolk for å hjelpe til med gjennomføring av oppdrag.

 • Microsoft grunnlagt av Bill Gates og Paul Allen

For tiden kan ingen argumentere for at Microsoft er et av verdens største selskaper. Og med en virksomhetsverdi på 281,27 milliarder dollar kan du forstå hvorfor selskapet er blant de beste frøene. Bill Gates grunnla selskapet mens han studerer ved Harvard University.

 • Facebook grunnlagt av Mark Zuckerberg

Som student ved Harvard University kunne Zuckerberg skape en av de mest vellykkede sosiale medieplattformene og forvandle den til en lukrativ oppstartsvirksomhet. Selskapet ble stiftet i 2004 og har for tiden en verdifall på rundt 211,16 milliarder dollar.

 • Yahoo grunnlagt av Jerry Yang og David Filo

I 1995 grunnla disse to kandidatene fra Stanford University dette selskapet som forandret måten folk kommuniserte. Selskapet startet lite, men nå skryter av å ha en markedsverdi på rundt 40,94 milliarder dollar og en foretaksverdi på 34,21 milliarder dollar.

 • Reddit grunnlagt av Alexis Ohanian og Steve Huffman

Reddit ble grunnlagt som et sosialt nettverk, et underholdnings- og nyhetsnettsted, og ble grunnlagt av to gradstudenter ved University of Virginia fra 2005. Selskapet har for tiden å ha over 174 millioner brukere fordelt på over 186 land. Den har en virksomhetsverdi på $ 240M.

 • WordPress grunnlagt av Matt Mullenweg

Mullenweg var en gradstudent ved University of Houston da han opprettet selskapet i 2003. Helt siden har selskapet vokst til å bli en av de mest suksessfulle nettplatformene i virksomheten. WordPress har en virksomhetsverdi på 1,16 milliarder dollar.

 • Google grunnlagt av Larry Page og Sergey Brin

Søkemotoren ble opprettet i 1998 av gradstudenter fra Stanford University. Gjennom årene har Google vokst enormt og er for tiden den ledende søkemotoren med de fleste brukere. Selskapet har en samlet markedsverdi på over 380,81 milliarder kroner.

 • Tid grunnlagt av Henry Luce og Brit Hadden

Selskapet ble skapt av studenter fra Yale University i 1923 og har vokst til å bli et globalt merke. Med over 3 millioner sirkulasjoner, en markedsverdi på 2,49 milliarder dollar og en virksomhetsverdi på 3,34 milliarder dollar, kan du forstå hvorfor selskapet fortsetter å trives.

 • Napster

Som en gradstudent ved Northeastern University, opprettet Fanning dette firmaet i 1999 og så på det som det vokste inn i et husstandsnavn. Selskapet har en årlig omsetning på ca 156,21 millioner dollar, en markedsverdi på 256,32 millioner dollar og en foretaksverdi på rundt 78,38 millioner dollar.

 • Dell grunnlagt av Michael Dell

Mens han studerte ved University of Texas, var Michael Dell i stand til å skape et selskap som i løpet av årene har vokst i popularitet. Selskapet ble stiftet i 1984 og har nå en markedsverdi på over 24,4 milliarder dollar og en foretaksverdi på over 22,2 milliarder dollar.

 • Stativ grunnlagt av Brett Hershey & Bo Peabody

Selskapet ble skapt av studenter og tallene kan male deg et klart bilde av hvordan selskapet har vokst. Firmaet ble grunnlagt i 1992 av studenter fra Williams College, og har nå en virksomhetsverdi på 17,45 milliarder dollar og en markedsverdi på 16,31 milliarder dollar.

Dette er bare noen få av startingene som ble startet av studenter og ble vellykkede ventures. Det er mange flere som ikke er inkludert i denne listen, men er fortsatt verdt å nevne. De inkluderer:

 • GXStudios utviklet av studenter fra Yale University

Det ble funnet i 2007 av Brad Hargreaves, Sean Mehra, Matthew Brimer og Jeffrey Reitman. Dette online spillet har allerede fått sin popularitet, 0ver 40.000 er galne om GXStudios. Dens viktigste særegenhet er at den ligner ekte campus-spillrisiko som et territorielt slag.

 • Green Mobile opprettet av Brian Laoruangroch fra University of Missouri

Green Mobile ble opprettet av Brian Laoruangroch (Missouri-klassen '09) i 2004. Hovedformålet med oppstarten er å kjøpe, selge og reparere brukte mobiltelefoner. Først var det bare en eBay-moro, men senere syntes denne hobbyen å få $ 500 000 fortjeneste. Ikke dårlig for en hobby, ikke sant?

 • ZW Enterprises utviklet av Zac Workman fra Indiana University

Zac Workman, som er student av Indiana University, gjorde opp energidrikk Punch. Startbudsjettet for kampanjen var $ 200 000, Workman og hans familiepenger. ZW Enterprise ble grunnlagt i 2008 og klarte i løpet av få år å bringe $ 1.000.000 av omsetningen.

 • Gi vann grunnlagt av Ben Lewis fra University of Pennsylvania

Å være en 20 år gammel student ved Uni of Pennsylvania, skapte Ben Lewis sitt firma. Distributøren av vannflasker er Starbucks. Det er en andel fra hver solgt flaske som går til veldedighet. Etter et og et halvt år siden lanseringen av selskapet, hadde selskapet solgt vann for $ 650 000 (andel av veldedighet over $ 50 000). Selskapet ble behandlet som den nasjonale.

 • Langt språk grunnlagt av Justin Cannon og Chris Varehorst fra Massachusetts Institute of Technology

Justin Cannon og Chris Varehorst var langt fra filologi i Institute of Technology, og skjønte hvor vanskelig det var å lære fremmedspråk. Dette var et løft for dem å sette opp Langt Språk, det spesielle verktøyet som gjør prosessen med språkopplæring enklere. Det lar lærere laste opp individuelle oppgaver sammen med bilder og andre interaktive elementer. Det er også mulig å ta opp og laste opp ens egne lydfiler.

Alle disse eksemplene viser hvor nær suksess er. Alt du trenger er motivasjon og inspirasjon, og selvfølgelig et par tips gitt av erfarne oppstartere. Her er et par av dem.

Bill Gates sier at det er nyttig å inngå partnerskap, siden det er lettere å ikke miste ånder når det er to av dere. Det er også en god mulighet til å gjøre forholdet for fremtiden.

Mark Zuckerberg anbefaler å overvåke nisje du ønsker å bli involvert i eller har allerede jobbet for.Dette bidrar til å hente opp noen nye strategier i tide og holde seg informert. Når han ansetter folk, er det ifølge ham bedre å ikke bare stole på ferdigheter. Passion er også ekstremt viktig.

Alexis Ohanian mener at når man oppretter en oppstart, bør folk løse virkelige problemer med det. Alexis sier at det er flott å begynne på kodingsfeltet, da han ennå er student. Dette vil hjelpe i fremtiden med en grundig forståelse av hvordan appene og programmene fungerer.

Matt Mullenweg mener at det er bedre å starte med feltet der konkurransen er mindre. Et annet skritt mot suksess med oppstarten er å bli kjent med brukerne og kundene dine bedre og lære å forstå dem.

Larry Page er sikker på at suksess er uunngåelig hvis du er opptatt med ideen du er gal av, drømmer du om, du er spent med. Ganske optimistisk, ikke sant?

Nå er du bevæpnet med alle tipsene og inspirerende eksemplene! Hvorfor ikke starte? Bare husk at ingen vil gjøre dette for deg. Tro på deg selv, tro på din makt og alt vil fungere bare fantastisk!

Opprette en oppstart krever mye innsats, spesielt når det gjelder studenter. Du må skape en balanse mellom studiene og oppstarten din, og vet nøyaktig hvordan du skal dele tiden din. Husk at hvor det er en vilje, er det absolutt en måte. Prøv ditt nivå best å søke råd selv fra prosessorene dine og andre parter som kan gi mer verdi til ideen din og ikke være redd for å mislykkes.

Skrive Inn Din Kommentar