Investere

5 beste måter å komme i gang med å investere

5 beste måter å komme i gang med å investere

Dette er et gjestepost fra Louise Baker. Louise Baker blogger om å få en online grad på Zen College Life.

Hvis du ønsker å begynne å investere, vet du at du har mange alternativer. Her er en rask oversikt over de fem beste måtene å komme i gang med å investere, og noen biler og verktøy du bør vurdere å bruke.

401K

En av de enkleste måtene å begynne å investere er gjennom firmaets 401K. Hvis bedriften tilbyr en, bør du definitivt delta. Pengene du bidrar med er skatt utsatt. Det blir bare beskattet når du tar det ut. Bedrifter samsvarer generelt med ditt bidrag opp til 6 prosent av lønnene dine også.

IRA eller Roth IRA

Hvis bedriften ikke tilbyr 401K, kan du bidra til en individuell pensjonskonto (IRA) eller Roth IRA. Den tradisjonelle IRA gir deg mulighet til å foreta innskudd som er utsatt for skatt nå, og pengene blir bare beskattet ved uttakstidspunktet. Dette betyr at hvis du tar uttak før du når pensjonsalder, betaler du skatt på pengene som vanlig inntekt, pluss ytterligere 10 prosent straff for tidlig uttak. Når du begynner å ta uttak i pensjonsalder, betaler du nåværende skattebeløp som om dette var vanlig inntekt. Roth IRA forutsetter at du skal pensjonere i en høyere skattekonsoll når du bygger rikdom og lar deg betale skatt på pengene du investerer nå. Når du går på pensjon, betaler du ingen skatt på uttakene.

obligasjoner

Investering i obligasjoner er en typisk sikker investering. Kortsiktige obligasjoner (5 år), vil betale en garantert rentesats. Når du kjøper et obligasjonslån, låner du selskapets penger og de garanterer å betale det tilbake til en viss prosentandel. Langsiktig obligasjoner (12 år) er mer risikable og betaler generelt mer interesse. Selv om du investerer i obligasjoner er en av de sikreste investeringene du kan gjøre, bør du fortsatt undersøke obligasjonen og sørge for at du forstår rating og resultat før du bestemmer hvilken obligasjon du skal kjøpe. I tillegg må du forstå forskjellen mellom å kjøpe individuelle obligasjoner kontra kjøp i et obligasjonsfond.

Exchange Traded Funds

Valutahandel (EFT) er fondskasser som handles som aksjer. EFT er et fond, som omfatter mange forskjellige selskaper, som handler under ett tickersymbol som en aksje. De kan kjøpes og selges hele dagen som vanlige aksjer. Hovedpunktet er at de beholder diversifiseringen av et fond. EFT er også bra for investorer som starter med færre penger fordi du kan kjøpe en enkelt andel; mens et indeksfond krever større innkjøp.

Direkte kjøpsplan

Du kan kjøpe aksjer direkte fra noen selskaper uten å ha en meglerkonto. Dette kalles en direkte kjøpsplan (DPP). Denne typen investering gjør at du kan foreta kjøp basert på et dollarbeløp i stedet for en rekke aksjer som er kjøpt og har ingen megleravgift. Du kjøper direkte fra selskapet. Dette tillater deg å investere mer penger.

Lesere, hvilke andre tips må du begynne å investere?

Skrive Inn Din Kommentar