Investere

Slik kommer du i gang med å investere i Canada

Slik kommer du i gang med å investere i Canada

Mange amerikanere har en tendens til å overse Canada. Landet virker så kjent for oss at det er lett å tenke på dem som en forlengelse av USA. Men for amerikanerne på utkikk etter investeringsmuligheter i utlandet, ville denne tenkningen være en feil. Canada har et nært forhold til USA. Men Canada er et fremmed land, uansett hvor gjenkjennelig det kan virke for oss.

For investorer er det nok forskjeller å garantere et andre utseende. I dette innlegget vil vi utforske den kanadiske økonomien samt mulige alternativer for å investere i Canada.

Fordeler med å investere i Canada

Canada er en naturressurs kraftverk og en netto eksportør av energi. Den har et sunt statsbudsjett i forhold til USA, med en gjeldsgrad på ca 85%. Den amerikanske sporten har en tøff 102% -grad. Canada har også en ganske sterk banksektor. Kanadiske finansforetak var aldri like høyt brukt som amerikanske banker.

Ifølge Wall Street Journal, er den kanadiske økonomiske veksten fortsatt slående estimater, og BNP-veksten er fortsatt voksende. Men Det internasjonale pengefondet forutslo nylig lavere vekst de kommende årene, på grunn av høyere forbruksgjeldsnivå og et avtagende boligmarked.

Og for vestlige investorer er det lett å studere kanadiske investeringer. Prøv å sammenligne et kanadisk finansregnskap til sin sørkoreanske eller chilenske motpart. Dette er viktig siden mange investorer legger en premie på enkelhet. De ønsker å forstå investeringene grundig før de legger penger. Canada er lett for vestlige folk å forstå.

Cons av å investere i Canada

Den kanadiske økonomien er avhengig av naturressurser. Det produserer mange viktige råvarer som selges på verdensmarkedet i dag. Denne proff er også en av ulemperne. Når naturressursprisene er oppe, kan kanadiske industrier oppleve boomtider. Når prisene er nede, er omvendt sant. Deres økonomi er svært sårbar overfor lurene til markedskreftene som er utenfor deres kontroll. Selvfølgelig er alle land og enkeltpersoner utsatt for prisfluktuasjoner, deflasjon og inflasjon. Og som vi vil se, er eksporten av energi varierende.

Canada er også tett bundet til den amerikanske økonomien. Den sendte rundt 74% av all eksport til USA i 2011, selv om den er nede fra 87% i 2002. Til tross for innsats for å diversifisere eksportmixen, har USAs forbruksutgifter fortsatt stor innvirkning på Canadas økonomi. Dette gjør Canada ekstremt følsom for økonomiske endringer i USA. Dette er noe kanadiere forsøker å forandre ved å øke handel med Asia og andre deler av verden.

Topp kanadiske eksport

Olje

86 milliarder dollar i 2011. Canada er en nettoeksportør av olje og den 13. største oljeprodusenten i verden. Alberts oljesand operasjoner ekstrakter rundt 95% av Canadas olje. Canada selger flertallet av denne oljen til USA. I enkelte estimater har Canada den tredje største oljeforsyningen i verden. De kommer i tredje etter Venezuela og Saudi Arabia. Her er flere kanadiske oljelager:

 • Imperial olje - IMO
 • Husky Energy - HSE.TO
 • Suncor - SU

Biler, lastebiler og bildeler

$ 49 milliarder i 2011. Mange mennesker knytter ikke Canada til bilproduksjon. Men det er fornuftig, gitt nærhet til Ontario til Detroit. Canada er hjemsted for mange montasjeplaner eid av utenlandske bilprodusenter. De fleste av disse bilprodusentene er svært kjent for oss. Ford, Honda, Fiat, GM og Toyota har alle produksjonsanlegg satt opp i Canada. Magna International er en sentral aktør i den kanadiske auto-deler industrien.

 • Magna International - MGA

cannabis

$ 19-21 milliarder per år (estimert). Du finner ikke dette nummeret i noen offisielle tall. Men marijuana er trolig Canadas største landbruksavling, de eksporterer store mengder til USA hvert år. Vancouver, BC ligger i sentrum av den voksende industrien, og nesten 250.000 kanadiere jobber i feltet. Sterke legaliseringsbevegelser i USA vil imidlertid sannsynligvis kutte inn i fremtidige kanadiske lukeavfall. Les opp hvordan du investerer i cannabisbeholdninger.

Gull

17 milliarder dollar i 2011. Canada miner store mengder gull og har den sjette største gullbeholdningen i verden. Kanadiske gullgruvearbeidere har dratt nytte av det lange løp i gullpriser. Ifølge Globe and Mail vil Canada snart kreve verdens største gullgruve. Canada er også hjemsted for de mest populære sølv og gull streaming selskaper. Her er to børsnoterte kanadiske gullgruveselskaper:

 • Barrick Gold - ABX
 • Goldcorp - GG

Flytende petroleumsgasser (LPG)

16 milliarder dollar i 2011. Canada er verdens tredje største produsent av LPG, også kjent som propan. LPG er et derivat av oljeindustrien. Canada ser på måter å eksportere mer av denne verdifulle varen til markeder i Asia.

Kull

8 milliarder dollar i 2011. Canada har nesten 4% av verdens samlede kullreserver. Den eksporterer omtrent 73% av kullproduksjonen til Asia. To store canadiske kullfirmaer:

 • Teck Resources - TCK
 • Walter Energy - WLT

Annen merkbar eksport inkluderer:

 • Potash
 • Tømmer
 • Gjødsel
 • Aluminium
 • uran
 • Kobber
 • Fly
 • Hvete
 • Lønnesirup
 • Sukker

Investeringsvalg i Canada

Det er flere måter for amerikanerne å investere i Canada. Her er noen alternativer:

Amerikanske selskaper med kanadiske operasjoner

Noen amerikanske selskaper har operasjoner nord for grensen. For eksempel kan investorer kjøpe aksjer av et amerikansk bilfirma som er nevnt ovenfor.Selvfølgelig vil dette ikke være et rent kanadisk spill.

Kanadiske ADRer på amerikanske utvekslinger

Investorer kan også kjøpe amerikanske kvitteringer på amerikanske børser. De fleste av de kanadiske aksjene som er oppført ovenfor, kan kjøpes som ADR.

Canada ETFs og gjensidig fond

For bred eksponering til Canada tilbyr iShares MSCI Canada Index ETF - (EWC). Fondsbaserte selskaper har også Canada-spesifikke midler, selv om disse typisk har høyere utgiftskvoter.

Vurder å legge til eksponering for Canada som en del av porteføljeallokeringen din. Landet er finansielt forsvarlig, har en sterk økonomi, og støttes i stor grad av harde ressurser. Bare vær oppmerksom på de potensielle risikoene, gitt den ekspanderte naturen til eksportsektoren og dens nære bånd til Unites States.

Skrive Inn Din Kommentar