Investere

Alternativer til lager: Kreative måter å eide et selskap på

Alternativer til lager: Kreative måter å eide et selskap på

Hva tenker du på når du hører ordene, «eier et selskap»? For meg betyr dette at jeg utviklet en ide, forsket behovet i det generelle markedet, bekreftet behovet, og så gikk faktisk gjennom ideen om å starte mitt eget selskap.

Jeg har nå et faktisk selskap, kanskje med ansatte, og jobber hver dag for å tjene penger. Dette er definitivt en måte å eie et selskap på, men visste du at det finnes mange andre metoder for å eie et selskap?

For mange er det å eie et selskap i form av bare å eie aksjer i det selskapet. Du er ikke grunnlegger, bare en eier (og vanligvis en veldig liten prosentandel eier). Men å eie aksjer er ikke den eneste måten å eie et selskap på. Det finnes alternativer til lager, som vi bryter ned her.

Kjøp en andel av vanlig aksje

Dette er den vanligste måten å eie et selskap på. Selv om det ikke føles som eierskap, har du faktisk eier av selskapet og har rett til å forstå selskapets strategi og beslutningsprosess. Så hvor mye av selskapet eier du egentlig ved å kjøpe aksjer i det generelle aksjemarkedet? Vel, alt avhenger av hvor mange aksjer du kjøper. Hvis et selskap har utstedt 100 000 aksjer og du eier 100, eier du i hovedsak 0,1% av selskapet.

Bli en engel investor

En pimple-faced kid gikk rundt i nabolaget, spør venner og bekjente hvis de ønsker å investere i hans selskap. Han snakket litt geeky gibberish om programvare og brukergrensesnitt, men det gjorde ikke mye fornuft for deg, så du høflig slått ham ned og lukket døren. Lite visste du at denne muligheten kunne ha gjort deg millioner. Det barnet som var rett ved døren din var Bill Gates! Tenk bare, hva om du kunne gi ham litt oppstartskapital i bytte for 10% eierskap av selskapet? Hva ville det være verdt i dag? På Microsofts topp var det verdt over 600 milliarder dollar. Du, som 10% eier, kunne for tiden være verdt 60 milliarder dollar. Ikke så loslitt va?

Vel, dette er åpenbart lettere sagt enn gjort. Først og fremst må du ha noen seriøse penger skutt bort, og for det andre må du ha noen tilkoblinger til de nyeste opptredenene (fordi sjansene er at disse mulighetene ikke bare skal falle i fanget ditt). Hvis du virkelig finner noe talent som viser noe løfte, ikke vær redd for å investere. Visst, du kan miste alt, men du kan også finne de neste Bill Gates.

Det er nye måter å bli en engel investor som bare blir populær. Akkurat nå kan du samle eiendomsinvesteringer gjennom to forskjellige plattformer: RealtyShares og FundRise. Begge disse selskapene har lave minimumsinnskudd for å komme inn på tidligere eksklusive investeringer.

Kjøp foretrukne aksjer

Å kjøpe foretrukne aksjer er enda en måte å eie en del av et selskap på. De som kjøper foretrukne aksjer, tenker ofte på sin investering som de ville hvis de eide felles aksjer. Men i tilfelle av likvidasjon vil de som har foretrukne aksjer, være den første som mottar noen form for betaling (hvis det er noen penger igjen). Dette er en åpenbar fordel, men det kommer også med sine ulemper, for eksempel å måtte gi opp stemmerettene dine.

Alternativer til lager: Kjøp aksjeopsjoner

I stedet for bare å kjøpe aksjer på den gammeldags måten (gjennom vanlige eller foretrukne aksjer), kan du kjøpe aksjeopsjoner, som ganske åpenbart ved navn gir deg muligheten til å kjøpe aksjen. Men hvordan virker dette akkurat? Det finnes mange forskjellige typer alternativer, men for dette eksemplets skyld, la oss bruke et anropsalternativ. Hvis en aksjekurs er for tiden $ 40, og du tror at den skal øke i verdi og øke til $ 50 per aksje, vil du kjøpe et anropsalternativ. Hvis aksjekursen faktisk stiger til $ 50, har du nå muligheten til å kjøpe aksjen for $ 40 og kunne effektivt vende om og selge den (hvis du ville) for $ 50. Men hvis du følte at prisen skulle fortsette å stige, kunne du beholde den og eie en del av selskapet litt lenger. Mange mennesker ser for å øke avkastningen ved å kjøpe aksjeopsjoner.

Kjøp en Stock Warrant

Mange av dere har kanskje ikke hørt om en lagerbeholdning, men de er nesten nøyaktig det samme som et alternativ. Ved å bruke eksemplet ovenfra, hvis du trodde en aksjekurs skulle stige fra $ 40 til $ 50, kan du kjøpe en warrant som vil tillate deg å kjøpe aksjene dine etter at aksjekursen har steget. Du vil betale $ 40 etter at aksjen gikk opp og eier aksjene for $ 50. Men her er den virkelige forskjellen. I stedet for å kjøpe aksjene fra en annen investor, ville du faktisk motta aksjene fra selve selskapet. Vanligvis gjør et selskap dette hvis de ønsker å øke kontantbeholdningen. Siden de direkte tilbyr aksjene til deg, er investor, pengene som brukes til å foreta kjøpet, direkte tilbake til dem.

Så hva er ditt valg?

Jeg eier for tiden min egen virksomhet, noe som betyr at jeg faktisk startet en bedrift fra bunnen av. La meg fortelle deg at det er massevis av arbeid! Men jeg har full kontroll over alle mine operasjoner. Hvis jeg vil lene meg tilbake og gjøre litt mindre arbeid denne måneden, har jeg det alternativet. Visst, jeg tjener mindre penger, men jeg har ingen investorer å bekymre meg for fordi jeg ikke er innlemmet (ennå). På den annen siden, siden min virksomhet er helt min egen, har jeg muligheten til å slå opp min innsats også, og forhåpentligvis tjene litt ekstra penger. Med større kontroll skjønt, kommer mer ansvar.

Mange mennesker liker å ha litt mindre innflytelse på sin virksomhet. For eksempel liker noen mennesker ideen om å investere i fast eiendom, men går de ut og kjøper en quad-plex og leier ut hvert rom personlig? Sannsynligvis nei. Hva gjør de i stedet? De investerer i fast eiendom i markedet! De kan diversifisere sine investeringer mer effektivt, og de har langt mindre ansvar, mens de fortsatt kapitaliserer veksten i denne markedssektoren.

Så hva er ditt valg? Foretrekker du å starte et eget selskap alene? Eller liker du ideen om en mer hands-off tilnærming? Hvis du hellere vil investere pengene dine i hands-off-tilnærmingen, så hvilken av alternativene ovenfor vil du mest foretrekke? Enhver grunn til at du ville velge den ene over den andre?

Skrive Inn Din Kommentar