Investere

Roth IRA Misforståelser - En Roth IRA er ikke så vanskelig å forstå

Roth IRA Misforståelser - En Roth IRA er ikke så vanskelig å forstå

Hei, jeg er Kevin McKee fra Thousandaire.com, og jeg forstyrrer din regelmessig planlagte programmering i dag for å gi deg min største økonomiske kjærlighet. Robert og jeg bytter innlegg i dag, så du kan gå over til nettstedet mitt for å lese Roberts kjære om de største 401 (k) feilene du kan gjøre.

Har du noen gang hørt noen som munner om noe som om de er ekspert, men i virkeligheten vet du mye om hva de snakker om, og du er helt sikker på at de er døde feil? Som når noen insisterer er David Lee Roth Van Halen bedre enn Sammy Hagar Van Halen. Beklager, men det er latterlig.

Enda verre enn når noen har en dårlig musikalsk oppfatning, lytter til noen gir dårlig personlig finansiell informasjon er svært ubehagelig, fordi det setter deg i et dilemma. Skulle du fortelle dem at de har feil (som de sannsynligvis vil insistere på, er de ikke) og gjør det til en vanskelig situasjon, eller la du bare gå, og vet vel at de vil spre dårlig informasjon til andre?

Her er noen få eksempler på uttalelser jeg har hørt i fortiden, som ganske enkelt ikke er sanne:

• Jeg bruker ikke pensjonskonto fordi jeg ikke vil ha pengene mine fanget før jeg er 60 år
• Jeg skal kjøpe et hus om to år, så jeg åpnet en Roth IRA i dag fordi jeg kan bruke alle pengene for mitt første hus
• Du kan bare bruke $ 10.000 av din Roth for ditt første hus

Dette er bare noen få eksempler på hvordan folk ikke forstår en Roth IRA. Hvis du ikke vil være en av de frustrerende, uinformerte folkene, her er det grunnleggende for en Roth IRA.

Du kan få tilgang til bidrag når som helst

Hvis jeg åpner en Roth IRA i dag og legger inn $ 5000, så kan jeg ta den $ 5000 ut i morgen. Eller neste uke. Eller neste år. Eller 16 år fra nå. Det spiller ingen rolle. De pengene har allerede blitt beskattet, og du kan gjøre hva du vil med det. Den eneste situasjonen hvor du ikke kan trekke ut pengene du legger inn, er hvis du har mistet penger på investeringene dine. Hvis du legger inn $ 5000 og velger dårlige investeringer og mister $ 1000, kan du bare trekke ut $ 4000 du har igjen. Det er også viktig å merke seg at du ikke kan ta ut kapitalgevinst (positiv avkastning) når som helst. Hvis du legger inn $ 5000, og du velger gode investeringer og foretar $ 1000, kan du ikke trekke ut alle $ 6,000. Du kan trekke ut $ 5000 i bidrag, men $ 1000 må være med, med mindre det kommer ut som en kvalifisert distribusjon.

Du kan bare ta kvalifiserte distribusjoner etter at kontoen har vært åpen og finansiert i fem år

Du kan ta kvalifiserte fordelinger (av gevinster) ut av din Roth IRA hvis du er 59 og 1/2 eller eldre, for kjøp av ditt første hus, hvis du er deaktivert, eller dersom du dør og pengene blir distribuert til din begunstigede. Penger blir ikke beskattet eller straffet så lenge kontoen har vært åpen og finansiert i fem år. Mange mennesker ignorerer denne regelen og tror bare at de kan ta kvalifiserte distribusjoner når de vil. Hvis du er 90 år gammel når du først åpner en Roth IRA, må du fortsatt vente fem år for å ta ut gevinst, til tross for at du selvsagt er i pensjonsalder.

Så la oss se på de første tre utsagnene:
• Jeg bruker ikke pensjonskonto fordi jeg ikke vil ha pengene mine fanget før jeg er 60 (feil: du kan ta ut bidrag til enhver tid, og du kan få kvalifiserte utdelinger tidlig for kapitalgevinster)
• Jeg skal kjøpe et hus på to år, så jeg åpnet en Roth IRA i dag fordi jeg kan bruke alle pengene til mitt første hus (feil: du kan ta ut bidragene dine, men eventuelle gevinster vil ikke være kvalifiserte fordelinger fordi kontoen var ikke åpen i fem år)
• Du kan bare bruke $ 10.000 på din Roth for ditt første hus (feil: Du kan ta ut 100% av bidragene dine, pluss $ 10.000 av kapitalgevinstene dersom kontoen har blitt finansiert i fem år. Hvis du hadde $ 50.000 i bidrag og $ 30.000 i gevinster kan du ta ut alle $ 50.000 i bidrag pluss $ 10.000 av gevinsten, for totalt $ 60.000 mot ditt første hus)

Hvis du fortsatt ikke får det, er det en liten video jeg laget som forklarer forskjellen mellom tradisjonelle og Roth-IRAer, og hvordan du kan bruke dem til din fordel.

Å forstå hvordan du bruker investeringsvogner for å unngå å betale skatt, kan spare tusenvis av dollar hvis du vet hva du snakker om. Men hvis du ikke vet hva du snakker om, vennligst hold kjeft på det.

Skrive Inn Din Kommentar