Penger

Hvordan Doodling hjalp denne kunstneren Start en bedrift som gjorde $ 15K i fjor

Hvordan Doodling hjalp denne kunstneren Start en bedrift som gjorde $ 15K i fjor

Blir din nattlige vind-ned rutine å gå seg vill i (eller utenfor) linjene i en voksen coloring bok?

Finner du deg doodling hver gang hendene dine er gratis?

Kanskje du er en student hvis hjerte skriker for kunstskole, men hvis hode (og lommebok) er litt mer tøft.

Uansett må du møte Christine Fleming.

Hun er en kunstner og designer som lager vakre voksenfargebøker - og hun lagde $ 14 000 i fjor undervisning andre til å tegne sine egne digitale mønstre.

Sultende kunstner? Jeg tror ikke det

Fleming er en profesjonell grafisk designer og selvlært illustratør.

Hun er tankene bak Might Could Studios, hovedkvarteret for sin mengde kreative fokuser, som spenner fra å skape logoer og animasjoner til å selge egendefinerte russede nestende dukker.

Lang historie kort: Hun er en superkult dame som lever etter hennes drømmer og skaper kunst.

Mens hun syr kaffe før hun startet en dag, døde Fleming en geometrisk design. Hun likte hva hun opprettet, så hun postet den til Instagram - der andre også syntes å like det.

Snart hadde hun doodled ni mer geometriske design, og lurte på hva de skulle gjøre med dem. Det var da hun husket hvor mye hun hadde hørt i det siste om voksne fargebøker.

"Jeg innså at linjekvaliteten på designene faktisk ville låne seg godt til å bli farget," sa Fleming, "så jeg hoppet på det!"

Det viste seg ganske bra for henne. Tre fargerike bøker senere, tjente hun omtrent $ 1000 av salget. Hun selger bøkene både på Etsy og på håndverket viser hun går.

Gainful sysselsetting - på flere måter enn en

Men Fleming's doodles tillot henne ikke bare å delta i - og tjene penger fra - fargerike boken mani.

De har også hjulpet henne til å finpusse hennes kunstneriske ferdigheter og realisere et enda høyere inntjeningspotensial enn hun forventet. Hun er også i stand til å dele sine talenter med ivrige elever gjennom et kurs hun opprettet på Skillshare, en peer-to-peer digital læringsplattform.

De unike kravene til voksne fargebogsider nødvendiggjorde bruken av begge sider av Flemings kunstneriske ekspertise.

Som illustratør og designer fant hun at hun hadde den perfekte kombinasjonen av talenter for å skape de rene, vanlige og morsomme mønstrene som låne seg så godt til meditativ farging.

Med utgangspunkt i hennes ferdigheter som illustratør - det hun kaller hennes kunsthjerne, kan Fleming "være planløs og eksperimentell mens du skisserer den overordnede utformingen" av sidene.

"Da flytter jeg til datamaskinen for å digitalisere kunstverket, og designhjernen min skaper inn, justerer alle linjer og former slik at de er perfekt symmetriske og justert," sier Fleming.

Ved å bruke en online tidsporingsprogram for å få tak i arbeidet hennes på hvert prosjekt og holde oversikt over hvor lenge de tar å fullføre, strammer Fleming seg på tidsstyring og effektivitet.

"Jeg vet nøyaktig hvor mye tid det var brukt å skape den første fargeregningen: 185 timer. SÅ HJUL! "Sa hun.

"Men jeg har laget tre fargebøker siden da, og har blitt mer effektive med hver enkelt. Min andre og tredje fargebøker tok 48 timer, og min siste, som jeg nettopp avsluttet i forrige uke, tok 30 timer.

"Skillshare-klassene skjedde på samme måte: Min første klasse tok meg 114 timer, mens min syvende og siste klasse tok 46 timer. Så jeg prøver å lære med hver runde hvordan jeg kan bli mer effektiv med den neste! "

Dessuten fant hun en annen måte å tjene penger på denne nyskapede bruken av hennes ferdighetssett.

"På den tiden var jeg allerede i gang med klasser på Skillshare, så jeg bestemte meg for å undervise i en klasse om hvordan jeg gjorde designene til å knytte sammen med boken også."

I fjor tjente Fleming $ 14.000 av sine syv ferdighetsskurs kurs. Plus, hun deler en fantastisk ferdighet med ivrige elever, uten mye for dem. Skillshare medlemskap starter med bare $ 6 per måned.

Hun deler selv rikdommen ved å tilby dere en spesiell avtale! Få 15% rabatt på hennes nye coloring bok på Etsy med promo-koden PENNY.

Pass på å sjekke ut Skillshare-kurset hvis du har kunstneren bug selv - eller om du bare vil prøve hånden din! Du kan lage dine egne fargebogs sider, selv om du ikke kan tegne og ikke har erfaring med digital kunstprogramvare.

Hvordan lage en levende som artist

Flemings historie er en annen stor påminnelse for de av oss som ser på en karriere i kunsten som suksess er mulig - men som de fleste verdifulle ting i livet, kan det ikke være lett.

Og det er viktig for lidenskap å komme først.

"Jeg begynte ikke å tegne disse geometriske designene med fargebøker i tankene i det hele tatt," sier Fleming.

Jeg tror at mine beste og mest vellykkede prosjekter er de som vokser organisk fra personlige eksperimenter, ikke fra å sette seg i begynnelsen og tenke, hvordan kan jeg tjene penger i dag?

Flemings suksess som kunstner er uten tvil direkte knyttet til lidenskapen som tvinger henne til å lage kunst, uavhengig av finanspolitisk kompensasjon. Lykkelig gjort kunst er flink kunst og god kunst ender opp med å være den typen som selger godt.

Men uansett hvor mye du elsker det du gjør, ikke gå inn i å tro at du vil drepe den i de første ukene.

"Hvis du vil være en artist eller en frilanser - vær med i det lange løp! " Fleming notater. "Det kan se ut som folk har suksess over natten, men det er neppe sant for noen."

Og når virksomheten din begynner å lykkes, anbefaler Fleming deg å forsøke å spre fokuset ditt slik at du har en rekke alternativer, hvis noe faller gjennom.

"Diversifiser dine kunder, dine prosjekter, og hvordan du bruker tiden din," sier hun. "Det er godt å ha spesialiteter, men det er også godt å ha muligheter til å falle tilbake når noe ikke fungerer."

Ved å holde fingrene i mange potter har Fleming utviklet "en tilstrekkelig inntekt som fortsetter å vokse," tjent fra bedrifter som fungerer "som en slags nett, slik at selv om noe faller gjennom, forblir hele virksomheten fortsatt flytende, og jeg kan fortsatt kjøpe dagligvarer!"

Tross alt, hvem ønsker å tegne eller farge uten snacks?

Din sving: Hva slags voksenfargebok vil du lage dine doodler?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun skriver også andre ting, som vinanmeldelser og dikt - du kan lese sammen på www.jamiecattanach.com.

Skrive Inn Din Kommentar