Penger

Kunne dette være slutten på linjen for skattefri nettbutikk?

Kunne dette være slutten på linjen for skattefri nettbutikk?

Når du kjøper håndlagde smykker eller en brukt laptop på eBay eller Etsy eller Amazon Marketplace (ikke direkte fra Amazon.com), trenger du vanligvis ikke å betale salgsskatt.

Det kan imidlertid forandre seg lenge. Og det kan ende opp med å koste deg penger.

Staten New York har en stor lovkamp over en plan for å gjøre online markedsplasser samle omsetningsskatt på kjøp fra kjøpere i New York. Planen kan eller ikke passere dette året.

Det hvis passerer, skjønt, New York er bare toppen av isfjellet. New Mexico og Rhode Island tenker på å gjøre det samme. Hvis de gjør det, kan ideen raskt spre seg til alle 45 stater som belaster salgsskatt.

"Hvis det er en suksess i en stat, vil andre nesten helt sikkert ta det opp," fortalte Max Behlke, direktør for budsjett og skatt på National Legislatures of the National Conference.

Dette er bare den siste fasen i en lang, pågående kamp.

I mange år har brick-and-mortar-forhandlere hevdet at det er helt urettferdig at nettbaserte selgere ikke trenger å belaste salgsskatt.

I mange år kjempet den største nettbaserte selgeren, Amazon, hardt mot å betale de statlige salgsskattene.

Men den delen av kampen er over. Fra 1. april begynner Amazon å samle salgsskatt fra alle 45 stater som belaster salgsskatt. (De eneste statene som ikke belaster salgsskatt er Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire og Oregon.)

Nå for neste fase av kampen. Online markedsplasser som eBay, Etsy og Amazons markedsplass (hvor kunder kjøper ting som ikke er direkte solgt av Amazon) Generelt betaler ikke statlig salgsskatt med mindre kjøper og selger er i samme stat.

New York Gov. Andrew Cuomo vil endre det. Han ønsker å kreve online markedsplasser som behandler minst $ 100 millioner i salg hvert år fra New York-kjøpere for å begynne å samle salgsskatt. Det ville påvirke eBay, Etsy og Amazonas markedsplass.

Naturligvis hater de elektroniske markedsplassene ideen og kjemper mot det.

"Det setter en farlig presedens og det er en glidende skråning," Matthew Mincieli fra TechNet, et nettverk av tech administrerende direktører, fortalte New York Daily News. "Hvis New York gjør det, kommer New Jersey til å si," vi må gjøre det. ""

Selvfølgelig, New Yorks guvernør og murstein-og-mørtelhandlere elsker ideen.

Cuomo's administrasjon kaller dette en plan om å "modernisere salgsskattene for å gjenspeile internettøkonomien" og sier at det kan hente inn 200 millioner dollar i omsetning i løpet av de neste to årene.

Hva betyr dette for deg?

Kjøper du på eBay, Etsy eller Amazonas markedsplass?

I så fall har du stort sett vært i stand til å hoppe over betalende salgsskatt.

Hvis det endres, ser du prisene gå opp.

Over hele landet ligger statlige salgsskatter fra 3% til 7,25%. I New York kommer kombinasjonen av statlige og lokale skatter vanligvis til rundt 8,5%.

Bedre kjøp de håndlagde øredobber snart.

Din sving: Kjøper du varer på disse online markedsplassene? Skal salgsskatt endre det?

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han graver eBay.

Skrive Inn Din Kommentar