Penger

Equifax Exposed 143M People's Data, gjør Infuriating Offer for å unngå å betale

Equifax Exposed 143M People's Data, gjør Infuriating Offer for å unngå å betale

Oppdatering: Equifax har gjort flere avklaringer siden annonsering av sikkerhetsbrudd i forrige uke. Dette innlegget ble oppdatert 13. september 2017 for å gjenspeile disse endringene.

Kredittrapporteringsbyrået Equifax annonserte torsdag at ca. 143 millioner amerikanske forbrukere kan bli påvirket ved et brudd på cybersikkerhet.

Her er hvilken informasjon som ble utsatt: navn, personnummer, fødselsdatoer, adresser og noen førerkortnummer.

En annen uheldig 209 000 eller så folk hadde deres kredittkortnummer eksponert. Og 182 000 uheldig folk hadde utsatt sine tvistedokumenter.

U.K. og kanadiske forbrukere kan også bli påvirket, selv om Equifax ennå ikke har detaljer.

"Kriminelle utnytte en sårbarhet på nettsiden i USA for å få tilgang til bestemte filer," sa selskapet i en uttalelse.

Equifax har fastslått at bruddene skjedde mellom mai og juli 2017, selv om det sier at "det har ikke funnet noe bevis for uautorisert aktivitet på Equifaxs kjernebrukere eller kommersielle kredittrapporteringsdatabaser."

Equifax lærte om bruddet 29. juli.

Hva Equifax gjør for å spare ansikt

Equifax planlegger å sende meldinger per post til forbrukerne hvis kredittkortnummer eller tvistemateriell ble utsatt.

Den dedikerte nettsiden for dette sikkerhetsbruddet inviterer deg til å skrive inn etternavnet ditt og de seks siste sifrene i personnummeret ditt for å lære om du ble rammet.

Byrået tilbyr sin TrustedID Premier kreditt og identitetstyveri overvåking til de som har fått opplysninger kompromittert, gratis for ett år. Equifax fornyer ikke automatisk eller tar betalt for den tjenesten etter det frie året, per Equifax-oppdatering 11. september.

Equifax har også fraviket avgifter til og med 21. november for kunder som har bedt om å fryse sin kreditt i 30 dager.

Her er de større problemene, men

Forbrukerne bør være oppmerksomme på noen få ekstra problemer knyttet til dette sikkerhetsbrudd.

1. Angi ditt navn og personnummer kan ikke gi deg svar enda. Noen Penny Hoarder-ansatte prøvde å legge inn informasjonen deres i forrige uke bare for å bli fortalt å komme tilbake til Equifax-nettsiden den 11. september.

Kun kunder med kredittkortnummer eller tvistemateriale ble utsatt for mottak, vil motta meldinger om brudd på post.

2. Les vilkårene for bruk før du legger inn informasjonen din for å se om du er påvirket.

Equifax-nettstedet ber om etternavnet ditt og de seks siste sifrene i ditt personnummer. Deretter ber deg om å klikke på en CAPTCHA-boks før du sender inn informasjonen.

Men tucked på selve bunnen av nettstedet - ikke i nærheten av info-boksen - var en bruksvennlig link som i utgangspunktet sa at du registrerte deg i den gratis kredittovervåkingstjenesten, frafalt din rett til å være en del av en klassesøksjakke mot Equifax .

"Da jeg prøvde det, sa det at jeg ikke var påvirket og deretter automatisk registrert meg i en gratis kredittovervåkningstjeneste, sa stabschriver Lisa McGreevy da vi først postet om dette problemet i forrige uke. "Jeg oppdaget senere vilkårene for bruk på denne linken, sier hvis du godtar kredittovervåkning, frar du deg retten til å saksøke Equifax."

Overtredelse i timene etter innkallingen av bruddet førte Equifax til å justere bruksvilkårene på 8. september for å angi at voldgiftsklausulen og oppsigelse i klasse-handling inkludert i bruksvilkårene gjaldt ikke for ofre for dette bruddet.

En foreslått class-action suit som søker en potensiell $ 70 milliard nasjonalt i skader ble arkivert i Oregon den 7. september, rapporter Bloomberg.

3. Nevnte vi de skyggefulle ledere?

CNBC rapporterer at tre Equifax-ledere solgte noen av sine aksjer i begynnelsen av august, selv om Equifax fortalte CNBC i en erklæring om at disse lederne ikke hadde noen kjennskap til bruddet.

Hva å gjøre hvis du ikke stoler på Equifax akkurat nå

Ønsker du å finne ut om kreditt eller identitet er i fare, uten å vende deg til Equifax?

Sjekk kreditt på en gratis app som CreditWise® fra Capital One®. Du får en gratis TransUnion-kredittrapport, som du kan se etter tegn på feil, tyveri eller bedrageri. Du får også personlige forslag for å forbedre kredittpoengene dine.

Din informasjon er beskyttet med 256-biters Transport Layer Security (TLS), som bidrar til å sikre at sensitiv informasjon kun kan ses av deg og Capital Ones sikre systemer.

Deretter holder du øye med bankens og kredittkontoopplysninger, e-post og postkasse. Å holde seg våken kan hjelpe deg med å fange potensielle problemer snarere enn senere.

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Annonsørens opplysning: Kapital En kompenserer oss når du registrerer deg i CreditWise ved hjelp av linkene vi oppgitt ovenfor.

Skrive Inn Din Kommentar