Liv

Hvordan lagre ditt smil, din helse og dine penger på verdens muntlige helse dag

Hvordan lagre ditt smil, din helse og dine penger på verdens muntlige helse dag

Enten vi snakker, synger, spiser eller kysser, er våre munn virkelig der for oss.

Hvorfor ikke vise det en liten takknemlighet i retur 20. mars, Verdens Oral Helsesdag?

Dette kan du

The American Dental Association anbefaler at du børster tennene to ganger om dagen og tandtråd en gang daglig.

Jeg forstår. Alt det munnen vedlikehold kan være tøft å holde fast på på en vanlig tidsplan.

Livet skjer, ting kommer i veien, og før du vet det, samles beholderen med tannfargestoff i støv i et mørkt hjørne av ditt badmedisinskap.

Men å ignorere tennene og tannkjøttet kan sette deg opp for gingivitt eller tannkjøttsykdom.

Det kan føre til alvorlige konsekvenser, som tanntap eller hjerteproblemer.

For ikke å nevne heftige medisinske regninger.

Hulrom og tannkjøttbetennelse er ikke de eneste tannlegen din leter etter når han henger i munnen. Orale symptomer som blødende tannkjøtt og tann erosjon kan varsle tannleger til andre helseproblemer du kanskje ikke skjønner du har.

"Ikke undervurder din munnhelse," sier Dr. Mark Burhenne, en familietentist og skaperen av AskTheDentist.com. "God helse starter med munnen din."

Slik holder du munnen frisk og glad

Muntlig helsetjenester og regelmessige tannbesøk er ikke noen ideer til en fest, men de er viktige for vår generelle helse og velvære.

Prøv å unngå sukkerholdige drikker, juice og brus, anbefaler Dr. Burhenne. De kan føre til tørr munn og dårlig ånde.

Han foreslår også at folk unngår kaffe, te og alkohol, noe som kan føre til dehydrering av tennene.

"Tenner kan dehydrere fordi de er i utgangspunktet kalsifiserte svamper, og det kan føre til følsomme tenner og henfall," sier han. "Hvis du er tørst, tenk først på vann."

"En del av god oral helse er helsen til luftveien," sier Dr. Burhenne. Han anbefaler at folk blir screenet for søvnapné, en tilstand som får folk til å gjenta å puste mens de sover på grunn av en luftveisobstruksjon.

Dr. Burhenne sier at mange mennesker mister eller ødelegger tennene sine, og det anbefales at han bærer en munnvakt under fysisk aktivitet som kan påvirke ansiktet ditt. Faktisk bærer Dr. Burhenne selv en munnvakt når han sykler sin sykkel rundt i byen.

Hvordan spare penger på munnhelsevesenet

Hvis du ikke har råd til dental forsikring, er det noen måter å finne tannpleie for mindre.

  • Tannskoler er et godt alternativ for billigere tannbehandling. Du får en fin rabatt i bytte for å gi elevene reelle tenner å jobbe med (under tilsyn). Alle vinner!
  • Ikke prøv å DIY dine egne metallbraketter. I stedet vurdere å rette tennene dine med usynlige aligners - ingen rutinemessige ortodontiske kontroller kreves.
  • Du kan lagre et bunt på tannregninger ved å registrere deg for en tandpleiebesparelsesplan eller spør tannlegen for en rabatt.
  • Ikke pisk ut et betalingskort hvis du står overfor montering av tannregninger. Prøv først å forhandle balansen eller spør leverandøren om økonomisk hjelp.

Hvis du fortsatt trenger overbevisende til å gjøre det tannlegeavtalen, vurder dette. Hvis du holder tennene dine i god form, kan du nyte Nasjonal Candy Day skyldfri!

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun gjorde endelig fred med det faktum at flossing alltid vil være en del av hennes liv.

Skrive Inn Din Kommentar