Penger

Slik starter du en Side Gig som notarius publicus (Nifty Stamp Included)

Slik starter du en Side Gig som notarius publicus (Nifty Stamp Included)

Hvis du leter etter en måte å tjene litt ekstra penger på siden - eller kanskje til og med lande en heltidspakke med anstendig lønn - vil du kanskje vurdere å bli notarius publicus.

Oppstartskostnadene er relativt lave, arbeidet er fleksibelt og din nye ferdighet vil gi ditt CV et ekstra boost. I tillegg til, å bli notarius publicus tilbyr noe ganske godt inntjeningspotensial.

Det er mange måter å tjene penger som notarius publicus, men de vanligste jobbmulighetene er å jobbe som administrativ støtte i en kontormiljø eller freelancing som en uavhengig notar.

Og fordi det alltid vil være lovlige dokumenter å signere, notarer offentlige (ja det er den virkelige pluraliseringen, og ja det er vanskelig) vil alltid være etterspurt.

Ifølge Payscale betaler gjennomsnittlig timelønn for en notarius publicus fra $ 9 helt opp til litt over $ 21. Avgiftene notarer er lov til å lade for bestemte tjenester varierer fra stat til stat; Men i mange stater, er notarer lov til å lade hva de liker for reiseavgifter.

Hva er en notarius publicus?

En notarius publicus vitner upartisk til undertegnelsen av juridiske dokumenter og avskyr svindel ved å sørge for at folket signerer dokumentene er hvem de sier de er og at de villig og bevisst inngår den juridiske avtale.

En notar gjør dette ved å verifisere signatorens identitet og sørge for at de er fullt informert og klar over hva dokumentene de signerer innebærer.

Hvem kan bli notarius publicus?

I de fleste stater, kan alle over 18 år som ikke har kriminell rekord, bli notarius publicus.

Du må være lovlig bosatt i staten du søker i, og de fleste stater krever at du kan lese og skrive på engelsk.

Hvor mye koster det å bli notarius publicus?

Innledende oppstart estimater varierer fra hvor som helst mellom $ 100 til $ 500, selv om andre utgifter kan dukke opp underveis (disse kan inkludere et nettsted eller annonser for å gi folk beskjed om tjenestene dine).

Hvordan bli en notarius publicus

Prosessen, kvalifikasjoner, kompensasjon og plikter for notarius publicus varierer fra stat til stat. Dette er ment å være en generell oversikt for å hjelpe deg på vei til å bli en.

Hvis du bestemmer deg for å forfølge en sertifisering, må du kontrollere dine spesifikke tilstandskrav. Det kan hende du må oppfylle alle følgende krav - eller bare noen få.

Ta en notarklasse

Bare en håndfull stater krever at du tar et kurs, selv om de fleste stater vil oppfordre deg til å gjøre det. Du kan besøke National Notary Association (NNA) nettside for å finne utdannings- og opplæringsressurser ved å velge staten øverst på siden og deretter besøke kategorien "Opplæring og utdanning".

Ta en notateksamen

For tiden krever 12 stater potensielle notarer å ta eksamen. Eksamensteder i nærheten av deg kan også bli funnet ved å gå til kategorien "Opplæring og utdanning" på NNAs nettside.

Sende inn en søknad

Fyll ut og send inn en søknad. Gå hit for å finne ditt statsspesifikke søknadsskjema på fanen Bli en notarius.

Fingeravtrykk og bakgrunnskontroll

Ikke alle stater vil kreve fingeravtrykk og en bakgrunnskontroll. Fingeravtrykk kan også gjøres umiddelbart etter eksamen dersom du må ta en.

Skaff en sikkerhetsobligasjon

De fleste notarer er pålagt å kjøpe en kaution i tilfelle de gjør en feil som gjør vondt til noen. Hvis det skulle skje, kunne obligasjonen kompensere den skadde opp til grensene for obligasjonsbeløpet. Obligasjoner varierer i beløp fra så lite som $ 500 til så mye som $ 25.000 og brukes til å beskytte de som bruker tjenestene dine.

Du betaler bare en brøkdel av verdien av obligasjonen på forsiden. For eksempel, i Florida, ville en $ 7500 notarbond pluss arkiveringsavgift bare koste deg omtrent $ 74 - og du vil bli beskyttet i opptil fire år fra krav som skyldes feil du måtte gjøre.

Hvis obligasjonen var nødvendig for å betale erstatning i tilfelle en feil eller uaktsomhet fra din side, ville du da bli pålagt å betale tilbake obligasjonsbeløpet i sin helhet.

Du kan velge kategorien "Forsikring og obligasjoner" her for å lære mer om dine spesifikke statlige krav.

Kjøp feil og forsinkelser forsikring

Selv om ingen stat krever notarer til å kjøpe feil og forsømmelser forsikring, investerer noen notarer i en. Obligasjonen er den første forsvarslinjen for en advokat i tilfelle en feil, men denne forsikringen kan bidra til å dekke kostnadene ved advokatsalærer hvis noen bestemmer seg for å ta deg til retten.

En fireårig, $ 25 000 forsikringspolicy koster alt fra $ 60 til $ 300. Hvis noen tar rettslige skritt mot deg, vil politikken vanligvis dekke domstolskostnader og advokatsalar opp til beløpet. I motsetning til et obligasjonslån, trenger du ikke å betale tilbake dette beløpet, og det er ingen fradragsberettiget.

Send kommisjonens papirarbeid til staten

Etter at du har mottatt ditt provisjonsbevis i posten, må du arkivere det - sammen med ditt bånd - med statens notarius regulatory office. Hvis du bruker tjenestene som tilbys på NNAs nettside under fanen Bli en notat, vil du kan har muligheten til å ha papirarbeidet ditt arkivert for deg av NNA, men ikke alle stater tillater dette.

Kjøp en notarius forsegling og sett

Hver stat har forskjellige krav til hvilke verktøy og forsyninger du må kjøpe for å begynne å praktisere som notarius publicus. De primære verktøyene er din offisielle notarius forsegling (eller frimerke), bekreftelsesbevis og en notarius journal for å hjelpe deg med å holde en ren oversikt over alle notarielle handlinger.

Hvor lang tid tar det å bli notarius publicus?

Prosessen for å bli notarius publicus kan ta alt fra tre uker til seks måneder, avhengig av hvilken stat du bor i og hvor omfattende kravene er.

I de fleste stater, når du blir notar, er sertifiseringen bra i fire år. Deretter må du fornye notariusertifiseringen ved å trekke opp trening og eksamen, kjøpe en ny fireårig notarisbinding eller sende inn papirarbeidet ditt (eller alle de ovennevnte).

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar