Penger

Personlig økonomi trenger ikke å suge. Slik gjør du det (morsomt)

Personlig økonomi trenger ikke å suge. Slik gjør du det (morsomt)

Ketchup og iskrem.

Badedrakter og snøstorm.

Personlig økonomi og moro.

Du har rett: Ingen av disse går tradisjonelt sammen. Vi kommer ikke på toppen av en perfekt god iskrem med ketchup. Vi vil heller ikke prøve å bære en snøstorm i en badedrakt. Men vi skal lage personlig økonomi så. MYE. MORO.

Men seriøst. Administrere din økonomi er en seriøs rolle. Det er ikke akkurat noe vi hopper for glede å sitte ned og gjøre. Faktisk velger mange av oss å utsette. Men hvis du legger til litt moro i blandingen, er det ikke så ille ... ikke sant?

Bruk disse verktøyene for å legge til litt krydder i ditt personlige økonomiliv:

1. Start Gambling

Bare tuller. Det er ikke veldig Penny Hoarder-esque. Eller sunt. Men du må innrømme: Det er noe å-så tilfredsstillende om de bensinstasjonene som er skrape, selv om de ødelegger neglene dine.

I stedet for å bruke penger på et stykke papir som ikke garanterer deg penger, last ned en gratis app som heter Lucktastic.

Hver dag løser det et nytt utvalg av digitale skrapelodd. Lucktastic sier at direkte gevinster varierer fra $ 1 til $ 10.000. Du kan også tjene tokens, delta i konkurranser og spille spill.

Nei, det vil ikke gjøre deg rik (med mindre du treffer jackpotten), men det er en morsom måte å prøve å tjene penger på fritiden din.

2. Se din spare endring legge opp

Husker du når du vokste opp, ville du gå på jakter rundt huset for å få løs for å mate spargebanen? Grav gjennom sofaen puter, sjekk mamma bil, snike inn pappas kontor ...

Du ville mate den lille piggy til den var full, og kast deretter mynter - eller hvis du var en 90-årig baby, ville du slå opp Coinstar-kiosken i matbutikken. Å se endringen legge opp var slik en spenning.

Gode ​​nyheter: Du kan fortsatt oppleve den spenningen i dag - det kreves ingen løse endringer eller myntrullpakker.

Last ned Acorns-appen i stedet. Det er en spare- og investeringsapp som rundler opp kreditt- og debetkortkjøp til nærmeste dollar og investerer gjenværende endring.

Kjøp en $ 2,40 kopp kaffe? Legg til 60 cent til din Acorns konto. En $ 31,32 belastning i matbutikken? Slip en annen 68 cent. Det er morsomt å se hvor fort din digitale forandring kan legge opp.

Så gjør Acorns resten av arbeidet for deg, og investerer det i din valgte portefølje.

Registrer deg for Acorns-appen, og etter den første investeringen får du en $ 5 bonus.

3. Få en ny start gjennom refinansiering

Klar til å takle din gjeld til den kalde, harde bakken? Det høres morsomt ut, ikke sant? Prøv å konsolidere den.

Det kan redusere betalinger du allerede gjør på gjelden din, og du kan spare mer penger hver måned.

Mange av oss blir knust av kredittkortrenten nord for 20%. Hvis du er i den båten, kan konsolidering og refinansiering være verdt en titt.

En god ressurs er forbruker økonomisk teknologi plattform Selv finansiell, som kan hjelpe deg med det riktige personlige lånet for å dekke dine behov.

Selv søker de beste online långivere for å matche deg med et personlig lånetilbud på mindre enn 60 sekunder. Dens plattform kan hjelpe deg med å låne opp til $ 100 000 (ingen sikkerhet nødvendig) med faste priser som starter på 4,99% og vilkår fra 24 til 84 måneder.

4. Stack Cash Belønninger Hver gang du handler

Å bruke penger - spesielt på nødvendigheter - er aldri helt morsomt. Så hvorfor ikke slå det inn i et spill og se hvor mye penger tilbake du kan stable? Uten å klippe en enkelt kupong.

Vi snakker om Ibotta, en cash-back-app som samarbeider med mer enn 50 forhandlere for å belønne deg for, vel, shopping.

Du kan til og med gjøre det til et lite cash-back-spill ved å invitere venner og skape et lag. Du vil se hvem som har laget hvor mye - og hvor du rangerer.

For eksempel har jeg tjent mer enn $ 120 i kontanter tilbake gjennom appen. Når jeg klikker på "Mine inntekter" og ruller ned, kan jeg se at jeg er rangert som syvende blant mine tilkoblede venner. Den øverste plassholderen har tjent mer enn $ 350 i belønninger. (Holy cash cow, Kath!)

Hvis du vil delta på konkurransen, Registrer deg for Ibotta. Når du laster opp din første kvittering, vil du nab en $ 10 bonus. Så snart du samler $ 20, kan du betale ut.

5. Forhandle din internettregning (uten å si et ord)

Hvis du er som meg - 100% passiv, allergisk mot konflikt - forhandlinger er ikke gøy, spesielt når det gjelder store kjøp eller månedlige regninger.

Men da jeg ble slått med en stor internettregning, ble jeg kuttet. Så jeg snudde meg til trim, en online personlig assistent som faktisk forhandlet regningen på mine vegne.

Prosessen var enkel: Jeg registrerte meg (gratis) og lastet opp en PDF-fil av min siste internettregning, som jeg tok tak i min online-setning. Deretter forteller Trim at det var på jobb. Flere dager senere, la det meg vite at det hadde fått meg $ 10 tilbake.

Siden da fortsetter den å sjekke inn på statusen for min regning.

Selv om jeg er en passiv person, er det ingen bedre følelse enn å gjenvinne litt penger - og sende litt av en "hah" til min internettleverandør.

6. Gjør lagring moro igjen

Lagre? Moro?

Nei nei nei.Det er ikke morsomt å spare penger - det er heller ikke lett.

Den beste måten å spare på er å gjøre det uten å merke seg. Hva?

Digit er en app som automatiserer lagring for deg. Bare knytt det til kontoen din, og dets algoritmer vil bestemme små (og trygge!) Beløp for å trekke seg inn i en egen, FDIC-forsikret sparekonto.

Disse beløpene er basert på dine utgifter vaner og inntekt, noe som betyr at du aldri vil snurre inn i kassekreditt. Hvis Digit ser du ikke har råd til å kaste penger bort en dag, ingen bekymringer. Kanskje i morgen blir det bedre.

Ved hjelp av denne set-it-and-forget-it-strategien lagde en Penny Hoarder $ 4.300 uten å merke seg; les hans Digit anmeldelse.

Hvis du trenger pengene raskere enn forventet, har du alltid tilgang til den innen en virkedag.

Tallet er gratis å bruke i de første 100 dagene, så er det $ 2,99 per måned etterpå.

7. Tjen gavekort for sunn (finansiell) vaner

Denne appen slags regler dem alle: MoneyLion er en alt-i-ett app for å administrere din personlige økonomi.

I utgangspunktet tilbyr den de finansielle tjenestene du vanligvis vil få fra tre eller fire forskjellige banker eller leverandører, og de er samlet i ett sted.

MoneyLion knytter seg til hele bank-, kredittkort-, studielån og andre finansielle kontoer. Basert på dine inntekts- og utgiftsmønstre, tilbyr det personlige råd for å hjelpe deg med å spare penger, redusere gjeld og forbedre kreditt.

En av våre favoritt ting om denne appen er belønningsfunksjonen.

Målrettet på den finansielle middelklassen, tilbyr MoneyLion belønninger for å hjelpe deg med å utvikle sunne økonomiske vaner. THan belønner programmet gir deg poeng for å ta handlinger som:

  • Koble til en bankkonto.
  • Registrering for kredittovervåking.
  • Betaler regningene i tide.
  • Holde kredittforbruket lavt.

Poengene kan innløses for gavekort til forhandlere som Amazon, Apple og Walmart. Det er som å gi American Express-stilbelønninger til mellomstore kunder som kanskje ikke har et poengbetjent kredittkort.

8. Utfør en gratis 401 (k) analyse

Fikk en 401 (k)? Du er på rett spor.

Nå må du bare sørge for at det gjør hva du trenger det til. Det kan imidlertid være vanskelig å trykke på den kontoen og dechifisere informasjonen - eller mangel på den.

Det er en robo-rådgiver for det. Blooom, et SEC-registrert investeringsrådgivende firma, vil optimalisere og overvåke 401 (k) for deg.

Det gir deg en opprinnelig 401 (k) checkup gratis, og du vil bli kjent med kontoen din litt mer intimt. Finn ut om du betaler for mange skjulte avgifter, ha det riktige beløpet investert i aksjer i forhold til obligasjoner, det slags morsomme ting.

Deretter er verktøyet $ 10 per måned for å fortsette å overvåke din pensjonskonto. La Blooom vite målet om pensjonsalder, og det kan hjelpe deg med å komme dit ved å investere mer og mindre aggressivt.

9. slå opp et budsjett

Du ruller øynene dine akkurat nå. Jeg føler det. Budsjettering er ikke morsomt, du sier. Men det er en slags, hvis du gjør det til en personlig utfordring. Og hvis du har en type-A personlighet. (Ahem, meg.)

Jeg har nylig startet et super enkelt budsjett i et Excel-regneark. Nei, jeg har null kunnskap om Excel, men jeg stakk rundt og jobbet fra en mal, og i løpet av få timer hadde jeg akkurat det jeg trengte.

Med regnearket sporer jeg utgiftene manuelt, noe som gir meg mer ansvar enn en automatisk app. Hver måned prøver jeg å redusere mine utgifter og øke mine besparelser. Sikker, noen ganger er det totalt smerte og absolutt skuffende, men andre ganger er det morsomt å se hvor mye jeg kan spare.

Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne med et budsjett, fulgte jeg løst 50/20/30 metoden.

10. Fortsett å lære!

Den beste måten å føle deg bedre på med økonomien er å fortsette å utdanne deg selv. Hvis du ikke sitter i et klasserom, er du ikke bekymret. Det er heller ikke vår sak.

Noen måter å lære om personlig økonomi er egentlig ganske morsomt, inkludert (hoste, hoste) lesing The Penny Hoarder.

Men seriøst. Du kan finne all slags informasjon på internett i disse dager. Ta for eksempel "Få pengene dine sammen," en illustrert "purrsonal finance" arbeidsbok. Den inneholder alt fra bilder av katter til å utforme et budsjett for å investere i ... flere katter.

Det er også massevis av personlige finans podcaster der ute. Disse er morsomme og enkle å lytte til, og du vil ofte føle at du har en samtale med en god venn - selv om du bare henger med katter.

Bonus: Finn Begravd Treasure ... (Sorta)

Visste du at statskassen i hele USA har mer enn 43 milliarder dollar i uoppfordrede midler? Bare sitter rundt!

I 2017 slo en South Carolina-mann jackpotten. Han fikk en telefonsamtale fra statens kasserer og lot ham få vite at han hadde rett til $ 763 000 i uoppfordrede penger. Det er som 63 år med leie.

Vi anbefaler deg å være forsiktig med samtaler som dette; sjansene er, det er en svindel. Men du kan ta saker i egne hender og se om du har noen uoppfordrede penger som flyter rundt.

Start med å sjekke med National Association of Unlaimed Property Administrators. Klikk på tilstanden din på kartet, og den vil omdirigere deg til statens søkeside. Du kan også sjekke med manglende penger.

Okay, venner. Det er på tide å sette moroa tilbake i personlig funanse ... Jeg mener, finans.

Carson Kohler ([email protected]) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.Hun klarer å administrere sin økonomi enda morsommere ved å poppe opp en øl før han begynner ...

Skrive Inn Din Kommentar