Penger

Denne fyren selger tegninger av Pizza og Sharks Online (og tjener $ 2000 / måned)

Denne fyren selger tegninger av Pizza og Sharks Online (og tjener $ 2000 / måned)

Abbas Husain døde alltid. I hjørnene av notatbøker, servietter, hva han kunne finne.

Men han trodde aldri at han virkelig kunne leve av det.

Selv etter å ha studert kunst på college, fant han seg å jobbe med en rekke bedrifts- og restaurantstillinger.

Han var elendig. Og i en alder av 30 bestemte han seg for at han hadde fått nok. Han begynte å dele kunsten som hadde blitt forvist til dybden av fantasien.

Haier som holder kaker. Dinosaurer har høye hæler. OctoCones.

Og folk spiste det opp. Husain tjener nå rundt $ 2000 per måned og selger sin kunst på nettet hos Bagman Studios.

Å gi "Voksen Verden" en prøve

Selv om Husain fokuserte på tegning og fortellende kunst på college - en avgjørelse som sannsynligvis ikke hadde tilbudt "verdien av verdien [han] betaler fortsatt for" - han utvarte seg overbevist om at han kunne tjene penger på kunst.

Så gikk han inn i "voksen verden": Han hadde en roll i et t-skjorte-trykkeri, og så til slutt reiste han til baren der han hadde jobbet på college.

Ingenting følte seg riktig.

"Jeg burde alltid ha visst at jeg ikke ville være glad hvis jeg ikke gjorde kunstverk," sier han. "Men det tok meg litt tid å finne ut."

I februar 2016 så han en vei ut.

Moren hans trengte hjelp med å flytte ut av huset hennes - hjelp han kunne gi i bytte for et gratis sted å bo. Han sluttet sin jobb og dro hjem for å lage kunst; han visste ikke hvilken type enn.

"Jeg dro for å snakke med karrieren min fra fyrskolen," sier han. "Hans første råd var" ikke avslutte dagjobben din. "Jeg var som ..." Hva er det andre stykket? ""

Starter på skjermen

I begynnelsen fokuserte Husain på produkter: pins og hatter, ting han trodde folk ville trenge. Da, på siden, eksperimenterte han med skjermbilder for å "satiate" sin kreativitet.

"Jeg visste hvordan det virket i teorien, men jeg hadde aldri skrevet noe før," forklarer han. "Det var et ganske frustrerende par måneder. Jeg slo opp mange utskrifter ... a mye av utskrifter. "

Heldigvis var hans overhead kostnader ganske lave. Han tilbrakte omtrent $ 300 på forsyninger som skjermer og blekk, og leide studietiden på en lokal trykkeri for $ 12 per time.

Han ble bedre med hver eneste utskrift, og en dag i august skrev han tilfeldigvis en av bildene sine på Reddit. Det var av haier som satt i en kino - og mye til hans overraskelse ble folk gale over det.

"Det blåste virkelig opp," sier han. "Det kickstartte nettstedet mitt og skiftet det jeg ønsket å gjøre. Så i stedet for å prøve å lage en produktlinje, begynte jeg å konsentrere seg om min egen håndverk og lage rare bilder.

Balansere kreativitet og klienter

Derfra fortsatte han med å markedsføre sin virksomhet gjennom Instagram og hans nettside - og takket være den unike arten hans, "begynte å bygge et ganske godt følge på internett."

Til tross for det, har han holdt prisene lave, og kaller det en "kjerne" del av sin virksomhet.

"Jeg har sett utskrifter min størrelse går for $ 20- $ 25, men jeg tror $ 15 er et ganske rett sted for dem," sier han. Hvert design er håndlaget og har et begrenset løp - vanligvis bare 100 utskrifter.

Han supplerer den inntekten med freelance-klientene som trickled inn da hans online rekkevidde vokste.

Omfanget av prosjektene varierer sterkt: fra en stor konsert med et gratulasjonskort selskap til "rare små ting" - som den nylige kommisjonen for å tegne en mann, kjæresten hans, en elefant og en giraffe.

For grunnleggende penn-og-markør tegninger, husker Husain så lite som $ 100, men for større oppdrag starter han vanligvis rundt $ 400- $ 500.

"Jeg har fått mye bedre på å sørge for at jeg bare tar prosjekter jeg vil gjøre," sier han. "Jeg har en god mengde folk som ber om logo design, og jeg liker ikke [det]. Så jeg prøver å fokusere på illustrasjon. "

Mellom utskrifter og klientarbeid gir Husain ca $ 2000 per måned. Og selv om han jobber full tid og nå har sitt eget sted, er det langt fra en 9 til 5.

"Jeg slags arbeid på hilsen til min kreativitet," sier han. "Noen dager skal jeg spille videospill; Noen dager tegner jeg i 14 timer hvis jeg er i sonen. "

3 tips for spennende artister

I løpet av de siste to årene har Husain lært mye.

Her er noen av hans råd for aspirerende artister som ønsker å få betalt for å tegne:

1. Start små

Tidlig i sin virksomhet gjorde Husain feilen med å bruke $ 800 for å skrive ut tusenvis av tilpassede pizza klistremerker.

"I hodet mitt var jeg som" Åh folk vil definitivt kjøpe disse "- og neppe noen gjorde det," sier han.

Så når det gjaldt T-skjorter, begynte han liten ved å bruke Printful, en tjeneste som skriver ut dine design på forespørsel og sender dem til kunden for deg.

Selv om han elsket Printful produkter, samt dens evne til å integrere med sin Shopify stedet, han nylig byttet til merch av Amazon så han kunne tilby Prime frakt.

2. Lag markedsførbare produkter

Husain tilskriver mye av hans suksess for det faktum at hans produkter er rimelige og forbrukbare.

"Mine ting er ganske rar og vennlige og ikke veldig pretensiøse," sier han. "Det er veldig lett å fordøye pop art."

Størrelsen på hans kunst er også målrettet: 8,5 "x 11" utskrifter er billige å skrive ut og sende.

Husain sterk tro “du bør ikke senke kostnadene for arbeidet hvis det er bra” - som er en del av grunnen til at han ikke har forsøkt å selge større eller dyrere stykker ennå.

"Jeg tror ikke det er bærekraftig å selge store ting hele tiden," sier han. "Finn en måte å lage billige utskrifter eller slå [kunsten din] til et produkt folk kan forbruke."

3. Skyv deg selv

Gjennom sin entreprenørreisen sier Husain at bare én ting har forblitt konsistent: "Folk vil svare på ting som er bra - og det du legger inn i."

Så, til tross for at skjerm utskrift kan være "kjedelig", sier han at kundene elsker "faktum at det er håndlaget og begrenset utgave."

Med det i tankene oppmuntrer han kunstnere til å presse seg selv og sier: "Det er så mange muligheter til å bli bedre i ditt eget arbeid."

Hvis du vil forbedre på en bestemt ferdighet, anbefaler han at du ser på YouTube-opplæringsprogrammer eller bruker et nettsted som Pluralsight for å lære Adobe Photoshop eller Illustrator.

Holde seg til seg selv

"Folk kan fortelle når noe er disingenuous," sier Husain.

Derfor er han fast bestemt på å forbli tro mot seg selv i sin kunst - og hans tilnærming til virksomheten.

"I år var mitt største mål å ikke ha på seg bukser som er mer alvorlige enn svettebukser," sier han.

"Jeg har bare hatt å ha på seg jeans i ca 20 minutter, og det var på vei til butikken for å kjøpe et nytt par gensere. Så, så langt går året bra - bortsett fra de 20 minuttene. "

Susan Shain er freelance skribent og digital nomad. Hun dekker reise, mat og personlig økonomi (i utgangspunktet, hvordan du sparer penger slik at du kan reise mer og spise mer). Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar