Liv

Når ble Ugly Christmas Sweaters Få så dyrt? Prøv dette i stedet

Når ble Ugly Christmas Sweaters Få så dyrt? Prøv dette i stedet

Jeg kan ikke huske nøyaktig når stygge ferie gensere kom ut av hånden.

Kanskje den gangen ble Pinterest stor. Kanskje enda litt tidligere, som når ordet "hipster" kom inn i det daglige språket (2009, i tilfelle du sperret det ut av tankene dine).

Det var da vi begynte å overdrive det.

Ugle julegavepartier har alltid vært min favoritt måte å feire sesongen på. Ikke bare får du se alle vennene dine, drikk en haug med spiked eggnog og ikke må slå varmen på under festen ...

Du får også å ta med en liten nostalgi i blandingen i form av en genser som noen, på et tidspunkt, trodde var en veldig god idé.

Ugly Christmas Sweater Inflasjon er ekte

Hvorfor er de grimeste gensere så dyrt? Ugly sweater inflasjon har tatt over.

Etsy selgere, inkludert meg selv, innså at vintage gensere med høye utskrifter og metalltråd kunne gi en premie.

Se på Etsy i dag, og du kan kanskje ta en genser i noe nær din størrelse for $ 12,95 (pluss frakt).

Men for hver klebrig genser til den prisen er det to flere som koster minst $25. Og det finnes sider med alternativer som vil gi deg opptil $ 100 eller mer for et element du skal bruke en gang i året, hvis det.

Ting begynte å bli virkelig ute av kontroll når vanlige butikker som solgte nye varer kom inn på moroa.

Det er enda en bedrift dedikert til stygg gensere - Ugly Christmas Sweater, selvfølgelig - som selger nye klebrig gensere for rundt $ 30 til $ 60 en pop. 3D gensere (ja det er noe) går for $ 59 eller mer.

Det er på tide for en virkelighetskontroll. Du kan betale telefonregningen med $ 70. Det er ingen grunn til å bruke $ 70 på en "stygg" genser.

I stedet for å blåse store regninger for å være partiets liv, prøv disse metodene for å score en stygg jule genser på et budsjett.

1. Sjekk hjemme

Nei, ikke din hjem. Ditt foreldres hus. Ditt besteforeldres hus.

Husk at de beste stygg gensere er de som noen gang trodde var en god ide å bruke den aktuelle valutaen på.

Moren min har en elfenben og rosa genser med glitrende gullsnøtter over det. Jeg er ganske sikker på at hun har hatt det siden før jeg ble født.

Jeg sparer henne et bilde på internett, men hun bærer det hver år i ferien, med litt skam.

Men jeg vet om jeg spurte om å låne den, ville hun overlevere den og be meg om å ta det godt på det.

2. Besøk en butikkbutikk

Butikkbutikker er skattemessige av tidligere gode ideer.

Noen butikker har til og med fått hip til den grimme gensertrenden og grupperer deres lager sammen som ferien tilnærming. Men vær advart om at disse hip-thrift-butikkene kan holde høyere prislapper på deres gensere.

Noen tips for å finne en pre-owned genser i naturen:

  • Se på både menns og kvinners seksjoner. Hvis du er på den mindre siden, ta en tur gjennom det store barnetrykket også.
  • Hvis det lukter rart, legg det tilbake. Det er vanskelig å fjerne "loftet-og-kjelleren" muggen lukter fra eldre klær, spesielt strikke klær som gensere. Gi den toppen en god sniff før du tar den til registeret.
  • Ta alltid feil på siden av dimensjonerende forsiktighet. Eldre gensere kan være spesielt kløende, så du vil ikke ha en som passer deg som en tett T-skjorte. Prøv på favorittene dine for å sørge for at du har et lite pustrom før du tar en endelig beslutning.
  • Den beste tiden å finne en stygg jule genser på en butikkbutikk? Januar. Det er da alle som kjøpte sin genser til en desember-fest, kommer rundt for å donere den tilbake, ifølge en Goodwill-forretningssjef.

3. Lag din egen

Jeg visste ikke at dette var noe før jeg innrømmet at jeg aldri hadde hørt om det i et stabsmøte på The Penny Hoarder HQ og fant alle stirrer som om jeg hadde seks armer.

Kanskje jeg bare ikke er nok nok.

Men hvis du er den kreative typen, kan DIY være den mest underholdende ruten for deg.

Det er fortsatt nyttig hvis du kan starte med en genser fra en butikkbutikk før du legger kranser, følte og hvem vet hva annet.

Tips: Ikke vær villig på tilleggene.

Uansett hvor mange kuponger du har fra Michaels eller Jo-Ann Fabrics, vil det fortsatt være billigere å finne mye av innredningen du trenger i butikken. Se etter garlander, glans, ornamenter og jevne stoffrester som kan bidra til å få visjonen til liv.

Det er enda mer morsomt og sparsomt hvis du setter et budsjett og gjør alle dine smarte venner klare til det. Tjue dollar? Rått. Ti? Enda bedre.

Brann opp limpistolen, barn.

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder. Sparsommelighet butikker for alltid.


Skrive Inn Din Kommentar