Banker

Hva er de beste økonomiske rådene du noensinne har mottatt?

Hva er de beste økonomiske rådene du noensinne har mottatt?

Jeg ble spurt et spørsmål den andre dagen som virkelig fikk meg til å tenke. En klient spurte meg,

"Jeff, hva er det beste økonomiske rådet du noen gang har mottatt i livet ditt?"

Jeg måtte virkelig ta et øyeblikk og virkelig tenke på, av all informasjonen jeg har, om alle tipsene, av alle de rådene jeg har fått gjennom årene, hva er det absolutt beste råd? Jeg kunne ærlig talt ikke svare på det spørsmålet umiddelbart. Jeg trodde jeg hadde noen ideer, men jeg ønsket virkelig å ta pusten og bare se hva som er noen av de beste rådene jeg noensinne har fått.Den eneste tingen, hvis dette er første gangen du har hørt meg snakke, eller hvis du ikke har vært i bloggen ennå for å vite litt om historien min, ga familien min, min far, min mor, ikke egentlig Jeg har mange gode økonomiske råd. De sa alltid at du burde redde, men de viste meg aldri virkelig hvordan eller aldri virkelig introduserte meg til mange kule verktøy som Roth IRA som jeg kunne spare på. De beste økonomiske rådene jeg har mottatt har vært gjennom mine klienter, gjennom de erfaringene de har gått gjennom, prøvelsene og trengselene i deres økonomiske rettigheter og urettferdigheter. Det de gikk ned til meg, er hvor det rådet kommer fra. Jeg kan tenke på noen forskjellige ting som noen av de beste økonomiske rådene jeg noensinne har mottatt eller noensinne har mottatt.

Bare start!

Det første er at du bør begynne å lagre tidligere. Duh, rett! Jeg vet det er ikke rakettvitenskap. Det er ikke noen stor åpenbaring. Jeg har møtt så mange forskjellige folk som var på slutten av 50-tallet, kanskje tidlig på 60-tallet som nærmet seg pensjonering og ikke var så komfortabel eller selvsikker som de ville ha vært. Hadde de begynt å lagre tidligere, følte de at de ville være mye mer komfortable å gå inn i pensjon med en veldig god sterk følelse av det, og de hadde det ikke. De ønsket at de ville ha startet tidligere. Hva så enormt råd for, på det tidspunktet i min midten til yngre 20 år for å få det, fordi hvis foreldrene mine fortalt meg at du må redde tidlig, må du begynne, du må starte, som de ikke gjorde, men selv om de hadde det, vet jeg ikke om jeg virkelig ville ha lyttet. Nå er jeg i 20-årene og begynte karrieren min og sitter over bordet fra folk som ikke lyttet til rådene kanskje at foreldrene deres hadde gått ned til dem og nå betaler de konsekvensene.

Trenger du virkelig å kjøpe

Å gå sammen med det så langt som å starte tidligere, den andre tingen de lærte meg eller noen av de andre rådene jeg fikk var at du måtte spare mer. Igjen, dette er ikke noen epiphany som, "Oh wow! Takk Jeff. Det hjalp virkelig mye. "Det hjalp mye å høre det komme ut av munnen deres og sa:" Jeff, stol på meg. Her er vi. Du ser vår situasjon. Du ser hvor vi er på. Du ser hvor vi mangler og pengene vi ønsker ville ha. Grunnen til at vi mangler er fordi vi ikke startet tidlig, og vi sparte ikke nok. "

Tjen Baby Earn

Jeg tror det andre aspektet prøver å tjene mer. Det handler alltid om å spare, men det prøver også å tjene mer. Det får du løft på jobben din. Det er kanskje frilansearbeid. Det jobber en deltidsjobb kanskje hjemmefra. Kanskje det er en side lidenskap for deg å i utgangspunktet prøve å tjene mer inntekt. Det er noe jeg har god adopsjon. Jeg redder. Jeg begynte tidlig. Jeg sparer ofte, men jeg har også prøvd å finne andre måter å øke inntektene på. Jeg tror det er en delikat balanse. Lagring er en god ting, men hvis du kan gjøre mer, gjør det det mye enklere å lagre. Det kan være å velge en annen karrierevei. Hvis det ikke er i blodet ditt, så kanskje det gjør en sidejobb. Jeg har mange kunder som vil gjøre freelance skriftlig eller fotografering eller noe for den saks skyld bare for å ha litt ekstra inntekt også.

"Lu"

Den tredje og siste ting, som egentlig hvis du går til min andre blogg, Soldier of Finance, jeg egentlig skrev en artikkel om den. Jeg snakker om "Lu", som er 1998 Chevy Lumina som jeg kjørte hver gang jeg var på college da også kjørte for mine første flere års arbeid. Dette var en bil som ble sendt ned fra min nådøde bestemor. Det var champagnefarget, hadde lettmetallfelger, fire dører, ingen spoiler, og hadde kassettspilleren. Denne tingen var skarp, ikke sant? Du kan tenke deg å kjøre rundt i byen i en fire-dørs Lumina. Et par ting om det skjønt: Det hadde rundt 12.000 miles på det, og jeg tror jeg fikk den fra ryggen i 2002, kanskje tidligere tror jeg. Det var en bil som var fire år gammel, kanskje litt eldre enn det faktisk, og den hadde bare 12.000 miles på den. Så det var et aspekt av det. Det andre aspektet av det: Det ble betalt, så jeg hadde ingen bilbetaling. Men her er saken. Hvis det ikke hadde vært en finans professor på college, ville "Lu" ikke være en slik suksesshistorie.

Professoren på den første dagen i klassen spurte oss: "Hvor mange av dere planlegger å handle i bilen din hver 3-5 år?" Jeg vil si alle av oss, kanskje med unntak av to og du har en klasse på 30 folk eller så reiste vi alle våre hånd. Jeg husker da jeg hadde denne store visjonen om å kjøre en BMW. Jeg er ikke sikker på hvorfor det var, men jeg hadde bare tenkt meg å kjøre en BMW.Når jeg ble uteksaminert, var det min bil, fire-dørs sports sedan; det var det jeg ønsket. Jeg visste at når jeg ble uteksaminert, bryr jeg meg ikke om hvor mye jeg skulle gjøre, jeg skulle finne en måte å få den BMW på. Da han spurte oss det spørsmålet, reiste vi alle hånden vår, og han svarte: "Mens dere alle handler i bilen hver 3-5 år, tar jeg familien min til utlandet til europeiske ferier." Da han sa at Jeg trodde, "Hva betyr det? Hva snakker du om?"

Det var vår introduksjon til kraften i sammensatte interesser og hvordan vi sparer en mengde penger i dag og hva det kan vokse til å være. Det viste seg ved å sette inn en bilbetaling per måned, enten det er $ 300, $ 400, $ 500, $ 600 i måneden, hva som kan vokse til å være. For meg som en ung mann som hadde disse store ambisjoner om å kjøre denne sporten luksus utenlandsk bil var jeg som, "Wow! Hva gjør jeg? Hva tenker jeg? Jeg kommer til å kaste bort penger når jeg faktisk kunne spare? "

Det var ekstremt hjelpsomt for meg og noen av de beste jeg noensinne har fått fordi når jeg arvet den Lumina, hadde jeg muligheten til å handle det i eller selge det, få penger og bruke det mot BMW. Jeg ville fortsatt ha en bilbetaling, men jeg ville ha kjørt drømbilen min. I stedet kjørte jeg Lumina i nesten tre eller fire år fram til jeg kom tilbake fra Irak, og jeg hadde ikke en bilbetaling hele tiden. Ikke å ha den bilen betalingen ga meg muligheten til å kunne lagre inn i min 401K, inn i min Roth IRA. Det fikk meg til å sette pris på det faktum at du skal spre en dollar, ikke gå ut og kaste bort penger på bare ubrukelige ting. Det var et stort pivotal punkt i mitt liv fordi nå reflekterer jeg meg tilbake. Fordi jeg ikke hadde den bilbetalingen for de årene, har jeg et anstendig beløp sugd bort i mine pensjonskontoer som har vært i stand til å vokse de siste årene. Jeg er glad for at jeg mottok den. Jeg er glad for at jeg brukte det, og enhver sjanse jeg får til å dele denne historien med andre som jeg gjør nå gleder jeg meg til det og håper at du får noe ut av det også.

Hva er ditt beste økonomiske råd?

Det er tre av noen av de beste økonomiske tipsene jeg har mottatt gjennom årene. Jeg håper det var nyttig. Jeg er nysgjerrig så langt som med deg, Hva er noen av de beste økonomiske rådene du har mottatt i livet ditt? Pass på å dele historiene dine, dine kommentarer, slik at andre kan ha nytte av det.

Skrive Inn Din Kommentar