Mat

USDA virker helt kul med dette syntetiske tilsetningsstoffet i din "økologiske" melk

USDA virker helt kul med dette syntetiske tilsetningsstoffet i din "økologiske" melk

Du har sannsynligvis sett de store, svarte bokstavene på en gullbanner på de røde kartongene i Horizon økologisk melk: "DHA OMEGA-3 støtter hjernehelse."

Jeg vet ikke om deg, men jeg handler om å ha sunnere hjerneceller. Så når den spesielle melk koster ca 30 cent mer enn vanlig økologisk melk - som allerede er dobbelt så mye kostnaden for ikke-økologisk melk i noen tilfeller - forstår jeg.

Og klart, det gjør de fleste av dere også. Horizon økologisk melk med DHA raked i rundt $ 250 millioner i salg, som står for 14% av all organisk melk som selges, ifølge The Washington Post.

Men har du noen gang tenkt på hvorfor denne melken er så mye bedre for hjernen din enn gjennomsnittlig halv gallon av økologisk melk?

Kanskje du var under inntrykk av at en viss delmengde av Horizons økologiske bønder brukte noen spesiell teknikk for å gjøre dette naturlig. Eller kanskje du aksepterte at det var additiver, men antok at disse tilsetningsstoffene også var organiske.

Uansett, ville du være feil.

USDA: Ikke-organiske tilsetningsstoffer Bare fine i 'Organic' Milk

Det tilsetningsstoffet som gjør hjernen så sunn er en syntetisk olje med en svakt fiskaktig smak. Den brygges i store industrielle stålkar som står fem høyder høyt fra en alger som heter Schizochytrium, som finnes langs kysten av Sør-California.

Ifølge The Washington Post, den US Department of Agriculture gjør ikke mye for å stoppe Horizon og andre selskaper fra å slå sitt "USDA Organic" segl på sine produkter til tross for bruk av fabrikkbrygget olje, og det har vært slik i minst et tiår.

Selvfølgelig, mens Horizon er sannsynligvis glad for dette, tror forbrukerforesatte på den andre siden av spekteret at et produkt som inneholder syntetiske ingredienser ikke bør merkes organisk.

"Vi tror ikke at [oljen] tilhører organiske matvarer," forteller Charlotte Vallaeys, seniorpolitisk analytiker på Consumer Reports, The Washington Post. "Når en økologisk melkekartong sier at det har høyere nivåer av fordelaktige næringsstoffer, som omega-3-fett, vil forbrukerne ha det som et resultat av gode oppdrettspraksis ... ikke fra tilsetningsstoffer i fabrikken."

Dette er en stor debatt fordi "USDA Organic" seglet har en tendens til å bringe med seg en ganske betydelig støt i priser også.

For nå ser USDA seg ut med selskapene, ikke forbrukergruppene, når det gjelder å definere hva som er og ikke er organisk. Det betyr at det vil være opp til deg å avgjøre om ekstrakostnaden for organisk Horizon melk - og andre økologiske produkter - er virkelig verdt det.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun begynner å stille spørsmål om økologisk mat er verdt ekstrakostnaden.

Skrive Inn Din Kommentar