Banker

Ikke bry deg over banken: FDIC sjekker kontoforsikringsgrenser

Ikke bry deg over banken: FDIC sjekker kontoforsikringsgrenser

Federal Deposit Insurance Corporation, eller FDIC, har eksistert siden 1933. Dette uavhengige regjeringsselskapet i USA ble satt opp for å beskytte sikkerheten til alle innskudd i en FDIC-institusjon opp til $ 250.000. Det ble satt opp etter den store depresjonen for å bygge opp forbrukernes tillit etter bankbrudd på den tiden. Opprinnelig startet av Franklin D. Roosevelt, har dekning økt gjennom årene fra $ 3 400. FDIC forsikrede institusjoner er pålagt å legge inn et tegn som sier at deres innskudd støttes av USAs regjering. Siden starten av FDIC-forsikringen har ingen innskyter mistet noen av sine forsikrede innskudd.

Du trenger ikke å registrere deg for eller be om FDIC-forsikringen. På bedrifter der det eksisterer, kommer det automatisk for en rekke kontoer, inkludert sjekker og sparing, pengemarkedsinnskuddskonto, CDer og IRA-kontoer.

Hva om du har flere kontoer?

Hvis du har flere kontoer på en bank, kan du være kvalifisert til dekning på opptil $ 250 000 for mer enn én konto. Dette er mulig hvis du for eksempel eier en kontrollkonto alene, men har en felles IRA-konto med en ektefelle eller noen andre. Begge disse regnskapene vil da være kvalifisert for forsikringen separat. Noen eksempler på individuelle kontoer er eiendomskontoer, enkelt eierskapskonto og eneboligerkontoer. På den annen side, hvis du eier begge disse kontoene som en enkelt eier, vil du motta $ 250 000 verdien av dekning kombinert og spredt over begge disse kontoene. Eksempler på felles eierskapskonto er de ulike typer IRA-kontoer som er tilgjengelige, for eksempel tradisjonelle IRAer og Roth-IRAer.

FDIC Business Account Protection

Husk også at selv om bedriftskontoer mottar dekkeverdien på $ 250 000, er dette ikke så for enmanshavere. Med disse kontoene blir de behandlet som en individuelt eid konto, slik at hvis dette er en av to eller flere individuelle kontoer du eier, vil $ 250 000 dekning bli spredt over alle kontoene dine.

Bankene forsikrer også I Trust For, eller ITF kontoer. Disse kontoene er vanligvis knyttet til en bestemt mottaker, for eksempel en person, en ideell organisasjon eller veldedighet. Ved død av eieren går midlene til mottaker av kontoen. Disse kontoene kan være mer kompliserte enn tradisjonelle, og det er best å kontakte FDIC først for å forstå dem fullt ut hvis du er interessert i å åpne en.

Hva er ikke beskyttet?

Kontoer som ikke er forsikret av denne forsikringen, er kontoer som fond, (om de er aksjer, obligasjoner eller pengemarkedsfond), livrenter, aksjer, obligasjoner og andre typer investeringskonto.

Selv om alle typer kontoer ikke er forsikret av FDIC-forsikringen, er dine generelle kontoer som sjekking og besparelser, noe som betyr at du kan føle deg trygg bank hos enhver FDIC-institusjon. Med litt forskning også, er det lett å forstå hvilke kontoer som er dekket av denne forsikringen og hvilke som ikke er. På denne måten kan du være fullt klar og forberedt på sikkerheten til de ulike kontoene du holder.

Skrive Inn Din Kommentar