Banker

Hva vurderes høyt studielåneskuld?

Hva vurderes høyt studielåneskuld?

Ditt nummer kan være dypt personlig. Du kan bli flau av det, nok til å holde det en hemmelighet fra dine nærmeste kjære. Ditt nummer kan påvirke enhver beslutning du gjør i livet ditt.

Vi snakker om din studentlån gjeld nummer, selvfølgelig.

Mange skammer seg over hvor mye studentgjeld de har, uansett om de for tiden drar nytte av utdanningen det tillot dem å få.

Men hvor passer du inn? Hvis du lurer på om nummeret ditt er høyt, avhenger det av hvordan du måler det.

Du kan sammenligne det med gjennomsnitt, dømme din evne til å foreta betalinger, eller til og med måle det basert på din emosjonelle reaksjon på den.

Det er ingen feil måte å måle det på, men du bør gjøre det med et mål. Hvis du bestemmer at tallet ditt er høyt, hva vil du gjøre med det? Vi oppfordrer deg til å lage en handlingsplan for å senke nummeret ditt. (Mer om dette senere.)

Er du gjennomsnittlig?

Hvis du vil vite hvor du står i forhold til andre, er gjennomsnittet måling å gå med. Nedenfor finner du et sett med gjeldsverdier basert på ulike faktorer. En måte å klassifisere gjeld så høy er hvis den er over gjennomsnittet. Ta en titt på statistikken og døm selv.

Det nasjonale gjennomsnittlige beløpet av gjeldsstudenter forlater høyskolen med (for både undergrad og studenter) er $37,000, og gjennomsnittlig betalingsbeløp er $ 351 per måned. Disse tallene er så inkluderende at de kanskje ikke representerer din situasjon nøyaktig. Hvis du ønsker å grave dypere, prøvde vi å bryte ned tallene litt mer.

Undergrad studenter forlater vanligvis høyskole med ca $ 30.000 i student lån gjeld, ifølge 2015 data. Det stemmer opp med den maksimale mengden av føderale lån som er tilgjengelige for avhengige studenter (de som stoler på foreldrenes inntektsinformasjon for å fylle ut FAFSA). Uavhengige studenter kan ta opp til $ 57 500 av føderale studielån.

Den typiske kandidatgradsholderen forlater gradskolen med $ 57 600. Ikke inkludert de med en beryktet høykostnad medisinsk eller juridisk grad, kan kandidatgjeld utgjøre opptil $ 153 000.

Hvis du vil komme inn i flere detaljer, sjekk ut følgende tall, basert på:

 • Staten du bor i, organisert i dette fulle kartet med statistikk fra 2016.

 • Type skole du deltok på - Offentlig: $ 23 800, Privat non-profit: $ 34 251, Privat for profitt: $ 19 162, Annet: $ 11 944

 • Din alder - 18 eller yngre: $ 6,000, 19 til 24: $ 15,662, 25 til 34: $ 31,434, 35 til 49: $ 36,311, 50 til 61: $ 34,660, 62 og eldre: $ 31,294

Den spesifikke skolen du deltok på: College Scorecard (viser føderal lånsinformasjon når studentene forlater skolen)

Disse dataene ble samlet fra FSA-nettsiden, er nåværende estimater, og representerer bare føderal studentgjeld.

Fokus på dine egne betalinger (dvs. "personlig" finans)

Denne tilnærmingen er basert på din egen økonomi og fokuserer på dine betalinger i stedet for din totale. Selv om din totale gjeld er under gjennomsnittet, hvis betalingene dine er for høye for at du har råd til det, kan det tyde på at tallet ditt er høyt. Dette er på tide å fokusere på din unike situasjon, i stedet for å sammenligne deg med andre.

En måte å bestemme hvor høyt tallet ditt er, er å finne ut hvilken prosentandel av inntektene dine utbetalinger utgjør. Slik fastslår statens og føderal lånetjenestene om betalingene dine er urimelige (og det ligner på hvordan de beregner utbetalinger på inntektsbaserte avdragsplaner). Utdanningsavdelingen beregner inntektsprosenten din ved å ta ditt årlige betalingsbeløp og dele det med din skjønnsmessige inntekt.

Det kan være nyttig å se hvordan betalingene dine stabler opp mot instituttets standard for overkommelig pris. Det kan imidlertid være mer nyttig å sammenligne betalingen til dine egne overkommelige standarder.

Dette krever et nært blikk på budsjettet ditt, inkludert inntekt og alle utgifter, selv de som endres hver måned. Hvis du beskriver din månedlige økonomi som dette, vil du også gi deg en ide om hvordan studielånet ditt passer inn i det generelle økonomiske bildet.

Husk også potensielle økonomiske mål i dette stadiet. Hvis studielånene dine holder deg fra å forfølge nye mål, eller verre, hvis de presser budsjettet til det negative, kan tallet ditt være for høyt.

I tillegg, når du bestemmer om betalingene dine er høye, må du være oppmerksom på hva hver betaling dekker. Hvor mye av det går til interesse? Hvor mye blir brukt til rektor? Selv om betalingen din ikke er høy etter dine standarder, kan du føle at det ikke går nok til rektor. Jo mer av betalingen du har krav på, desto lengre vil du gjøre disse betalingene.

Hva er ditt emosjonelle svar?

Denne måling er mye mer subjektiv enn de andre, og det vil variere fra låner til låner. Selv om dine totale gjelds- og betalingsbeløp er begge under gjennomsnittet, kan du føle deg stresset eller frustrert om studielånets gjeld.

Stress fra hvilken som helst kilde kan forårsake helseproblemer, men økonomisk stress har vist seg å påvirke produktiviteten og fokusnivået på arbeidsplassen. Du vil ikke sette din jobb i fare, slik at du kan betale ned din gjeld ved å bekymre deg for mye om gjelden din!

Så hvis studentlånsgjelden gir deg høy stress, kan du bestemme at studentlånet ditt er høyt nok til å be om handling.

Hvorfor betyr det?

Å avgjøre hvorvidt studielånets gjeld er høy kan være en viktig realisering.Høy gjeld kan ta lang tid å betale seg, noe som kan påvirke økonomiske beslutninger - som å kjøpe hus eller ha barn. Hvis du er en av de mange som setter av store livshendelser, kan evalueringen av studielånets gjeld være bare det første skrittet i en prosess mot økonomisk frihet - eller i det minste økonomisk komfort.

Hvis du har bestemt ditt nummer er for høy, det er på tide å lage en plan for å senke den. Avhengig av hvilken del av studielånene du anser høy, kan du ta forskjellige handlinger.

Senk din lånebalanse. Følgende metoder tar sikte på å senke hovedstolen og generelt bli kvitt studentgælden din:

 • Forfølge lån tilgivelsesprogrammer, for eksempel offentlig tjeneste Loan Forgiveness eller Lærer Loan Forgivenhet, hvis aktuelt.

 • Spør din arbeidsgiver om de har en studielåns tilbakebetaling - hvis de ikke gjør det, be om en!

 • Fokuser på å gjøre større eller hyppigere betalinger for å senke rektor så fort du kan. Selv om du bare betaler ditt normale månedlige beløp delt inn i ukentlige innbetalinger, kan du barbere av din låneperiode.

Senk betalingene dine. Gjør følgende for å gjøre dine månedlige innbetalinger rimeligere:

 • Vurder tilbakebetalingsalternativene dine. Noen alternativer baserer betalingsbeløpet på inntektene og slutter i tilgivelse av lån, hvis du ikke allerede har betalt det fullt ut ved utgangen av det nye løpetidet. Du kan betale mer generelt, men det vil frigjøre din månedlige økonomi slik at du kan fokusere på dine andre mål.

 • Spar penger andre steder i budsjettet ditt. Hvis du ikke vil endre studielån, kan du redusere dine andre utgifter for å bedre imøtekomme studielånene dine. Hvis du trenger hjelp til å finne ut hvordan du gjør dette, sjekk ut 7 måter å (nesten) uanstrengt spare penger.

 • Få mer penger hver måned. Velg din favoritt side hustle og begynn hustling!

Senk stresset ditt. Hvis du har problemer med stress, spesielt når det gjelder studielån, kan du prøve å gjøre noen av følgende ting:

 • Senk utbetalinger eller rektor, avhengig av hvilke som forårsaker mer stress. Bruk tipsene ovenfor.

 • Øv meditasjon, yoga eller andre avslapningsteknikker. Du kan ofte finne guidede økter på Internett.

 • Trene regelmessig. Øvelse forbedrer både fysisk og psykisk helse. Noen ganger, selv om du har studielånene dine under kontroll, kan du fortsatt oppleve stress fra å tenke på gjelden din. Når det skjer, kan en enkel tur eller løp roe deg og holde din angst i sjakk.

Til slutt

Å vite nummeret ditt er et flott første skritt for å posisjonere deg selv for økonomisk frihet. Hvis du fortsetter å bli fanget på nummeret ditt, husk at bare fordi tallet ditt er høyt, betyr det ikke at du er i verste stilling. Noen av studielånene som har mest innsats, er i den lave enden av studielånets gjeld. Hver låners omstendigheter er forskjellige.

Ta en pust, lage en handlingsplan for din situasjon, og prøv å se det gode i studielånet ditt.

Har du studentlånsgjeld? Hvordan tror du at balansen din stabler opp mot det nasjonale gjennomsnittet?

Skrive Inn Din Kommentar