Investere

Amazon.com Stocks Future: Går opp eller synker ned?

Amazon.com Stocks Future: Går opp eller synker ned?

Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) er en e-handelsgigant. Selskapet ble lansert om to tiår siden, men det anses fortsatt som et vekstlager gitt de eksplosive vekstmulighetene. Amazonas salg har registrert en CAGR på rundt 31 prosent de siste fem årene. Selskapets kundebase faller inn i fire seksjoner: forbrukere, bedrifter, innholdsskapere og selgere.

Global e-handel plass fortsetter å vokse. Folk blir stadig mer til nettbutikker fordi det er praktisk og sparer tid. Det amerikanske e-handelsmarkedet forventes å hoppe 13 prosent fra i fjor til 262 milliarder dollar i 2013. Det meste av veksten kommer fra stigende salg av tabletter, smarttelefoner og andre lignende enheter.

Imidlertid er det mange som er skeptiske til aksjene på grunn av selskapets razor-tynne fortjenestemarginer og høye verdivurderinger. La oss se på begge fasene i historien for å finne ut om Amazon fortsatt har potensial til å gå opp, eller om det bare er en synkende båt.

Hvorfor noen er skeptiske om Amazon?

Vel, alle raved om Amazons økende inntekter og fortjeneste til 2011 da Kindle skjedde. For å holde kundene bundet til sitt økosystem, lanserte Amazon Kindle Reader i 2011. Selskapet begynte å selge enheten til jevne priser, og ønsket å tjene penger på innhold da kunder kjøpte filmer, spill, e-bøker og annet innhold fra Amazon.

Men den modellen fungerte ikke. Selv om inntektene fortsatte å øke, begynte inntektene å dumpe. Selskapets inntjening falt fra 1,37 dollar per aksje til -23 cent innen bare to år.

For andre kvartal endte 30. juni rapporterte Amazon en 22 prosent økning i nettoomsetningen til 15,7 milliarder dollar, sammenlignet med 2. kvartal 2012. Selskapet hadde imidlertid et netto tap på 7 millioner dollar sammenlignet med et resultat på 7 millioner dollar i samme periode i fjor.

Selskapets frie kontantstrøm stod til USD 24 millioner, som er mye lavere enn sine konkurrenter. Wal-Mart Stores, Inc. genererte USD 3,26 milliarder i fri kontantstrøm for kvartalet som avsluttet 30. juni, mens tallet for Google Inc. stod på 3.094 milliarder dollar. Det setter Amazon definitivt i fare. Men hva er årsaken til at Amazons svindelfri kontantstrøm går? Det fører oss til vårt neste punkt.

Amazon er posisjonering seg selv for fremtiden

Amazon bruker tungt på mange ting for å hindre fremtidig konkurranse. Nå er det ikke lenger bare et e-handelsselskap. Selskapet har utvidet sitt omfang til publisering, cloud computing, tabletter og e-lesere. I stedet for å være i tomgang, bygger Amazon infrastruktur, digitalt innhold og lagre for å forberede seg på fremtiden.

Selskapet gjennomfører flere endringer som sannsynligvis vil redusere kostnadene på lang sikt, og gi det en fordel over konkurrenter:

  • Amazon bruker millioner av dollar til å bygge distribusjonslagre nær kunder. Det vil spare mye penger i fraktkostnader. Selskapet har begynt å bruke egne lastebiler, og eliminerer FedEx og UPS fra noen av sitt store nettverk. Det vil bli enda mer lønnsomt da medlemskapet i Amazon Prime forventes å vokse fra 10 millioner i dag til rundt 25 millioner innen 2017.
  • Amazon har startet et nytt initiativ for å levere friske kutte blomster i 48 stater i USA Selskapet har seks blomster tilbud, priset mellom $ 28 og $ 41. Dette er Amazons nye måte å glede seg over kundene. Det vil styrke Amazons posisjon i friske varer.
  • Det amerikanske dagligvaremarkedet anslås å være verdt rundt 850 milliarder dollar. Jeff Bezos-ledet selskap har startet nettbutikken Amazon Fresh som tilbyr samme dag og tidlig morgen levering.

Disse tiltakene har store kostnader på forhånd, men de forventes å gi store avkastninger over tid. Et sterkt distribusjonsnettverk, etablert merkevare, effektiv levering og konkurransedyktig pris, vil gi Amazon en fordel over spirende nettbutikkportaler.

Cloud Services

Amazonas cloud computing-virksomhet har vokst raskt de siste årene. Segmentet registrerte en vekst på 22 prosent i første kvartal 2013. Og virksomheten forventes å fortsette å vokse etter hvert som bedrifter søker å trimme sine IT-infrastrukturutgifter.

Cloud service bedrifter har relativt høye fortjenestemarginer. Store selskaper samt unge oppstart er flocking til Amazons kostnadseffektive tjenester. Selv om Google, Microsoft og IBM konkurrerer direkte med selskapet, er Amazon langt foran dem i spillet. Amazon har et sterkt merke, og dets skytholdingsvirksomhet er kjent for pålitelighet, ubegrenset lagringsbestemmelser og støtte for alle språk.

Og så er det Kina!

Amazonas tilstedeværelse i Kina er ikke så sterk ennå. Den har mindre enn 3 prosent markedsandel i Kinas e-handelsvirksomhet. Men det kinesiske nettbutikkmarkedet vokser raskt. Og hvis Amazon opprettholder selv sin 3 prosent andel, som vil konvertere til milliarder dollar i salget. Det kinesiske e-handelsmarkedet er verdt rundt 1,4 milliarder dollar og har utvidet seg til gjennomsnittlig 71 prosent årlig mellom 2009 og 2012. Kina har 512 millioner aktive Internett-brukere fra 2012. Denne tallet forventes å krysse 800 millioner ved utgangen av 2015 . Selv om Amazon ikke klarer å øke sin markedsandel, vil salget sannsynligvis hoppe.

Konklusjon

Amazon er et solid merke. Selskapet går i riktig retning. Det leder ledelsen på nettbutikken, og styrker sin posisjon i webtjenester.Imidlertid er Amazon midlertidig overfor lave marginer, da selskapet implementerer flere tiltak. Resultatmarginene forventes å øke etter hvert som engangs kostnader for nye tiltak kommer ned. Selv om aksjen handler nær sin all-time høye, tror jeg at Amazon fortsatt har potensial til å gå høyere.

Hva er dine tanker om Amazonas fremtid?

Skrive Inn Din Kommentar