Banker

5 gratis finansielle verktøy alle trenger

5 gratis finansielle verktøy alle trenger

Som barn pleide jeg å forbli i forbauselse mens moren min balanserte familiecheppen. Hun brukte en håndholdt kalkulator, et kontrollbokregister og en stabel med regninger og kvitteringer for å holde vår økonomi i orden. Hun måtte ringe sin megler for å investere penger i hennes Roth IRA. Hun konsulterte en avskrivningsplan for pensjonsforpliktelser når de foretok ekstra utbetalinger mot gjelden.

Selv da vi først fikk en datamaskin og min far begynte å bruke Quicken, skrev han frem alt fra sjekkeregisteret og avstemte det med bankoppgjøret.

Jeg elsket å se foreldrene mine med pengene sine, men samtidig vil jeg ikke tilbringe timer å holde orden på alt.

Heldigvis, i dag trenger du ikke å jobbe i timevis hver uke for å holde ditt økonomiske hus i orden. Hvis du bruker disse fem gratis Finansielle verktøy, du kan styre ditt økonomiske liv på bare noen få minutter per uke.

Hurtig navigasjon 1. Spor nettverket ditt verdt med Personal Capital2. Overvåk kreditt med kreditt Karma3. Invester for pensjonering med Fidelity4. Eliminer kredittkort gjeld for alltid med Debitize5. Bygg et budsjett som fungerer med hver dollar

1. Spor nettverket ditt verdt med personlig kapital

Ledelsesguru, Peter Drucker er kjent for å si: "Hvis du ikke kan måle det, kan du ikke forbedre det." Heldigvis er det enklere enn noensinne å spore utgifter, din nettoverdi og porteføljeallokering ved hjelp av Personal Capital.

Personlig kapital er en app som lar brukerne koble sammen alle sine eiendeler (kontroll, besparelser, pensjon, megling osv.) Og deres forpliktelser (studielån, kredittkort, boliglån, etc.) til appen. Appen bruker da en kryptert tilkobling for å lese og analysere dataene dine. Personlig kapital analyserer utgiftene dine, og viser utgifter i nyttige tårn- og linjediagrammer.

Det vil også hjelpe deg med å analysere ressursfordelingen i porteføljen din.

M anaging din ressursfordeling på tvers av flere plattformer kan være den vanskeligste delen av moderne investeringer. Heldigvis gjør Personal Capital det enkelt å overvåke ressursfordelingen uansett hvor mange kontoer du har.

Prøv personlig kapital gratis

2. Overvåk kreditt med Credit Karma


Et av de mest oversett områdene økonomistyring sporer kredittpoengene dine. En ren kreditt rapport er viktig for å få et boliglån, tjene kredittkort belønninger, eller refinansiere studielån. Selv om du hater gjeld, trenger du fortsatt å overvåke kredittrapporten din for å sikre at du ikke er offer for identitetstyveri.

Du har rett til en gratis kopi av kredittrapporten din fra hvert av de tre store kredittrapporteringsbyråene hvert år. Du kan få en full kopi av kredittrapporten din fra AnnualCreditReport.com. Men du kan også overvåke kredittåret året rundt ved hjelp av Credit Karm a.

Kreditt Karma gjør det også enkelt å forstå hvordan du kan øke kredittpoengene dine over tid. Jeg logger inn på Credit Karma om en gang hver 2-3 måneder for å være sikker på at kreditten min fortsatt er ren.

Prøv Credit Karma gratis

3. Invester for pensjonering med troskap

Fidelity tillater investorer å kjøpe og selge 70 provisjonsfrie iShares ETFer. Disse ETFene representerer de viktigste aktivaklassene for investorer i indeksfond. Fidelity gjør det enkelt å åpne pensjonskontoer, finansiere kontoene dine, investeringsmuligheter for investeringer og ordrebestillinger.

Fidelity er min favoritt rabatt megling på grunn av mengden av investeringsmuligheter du har (spesielt den store mengden gratis alternativer), god service og enkel å komme i gang.


Selv aktive handelsfolk vil finne lave priser på egenkapital og opsjonshandel. På toppen av det tilbyr Fidelity 24/7 telefonstøtte, live chat support og mer.

Hvis du er klar til å begynne å investere i aksjemarkedet, anbefaler vi at du starter din investeringsreise hos Fidelity.

Prøv Fidelity gratis

4. Eliminere kredittkort gjeld for alltid med Debitize


De fleste jeg vet, slutter å bruke penger når deres kontosaldo går lavt. Lav betyr forskjellige beløp for forskjellige mennesker. For en person kan det være $ 100. For en annen, $ 10.000. Uansett hva som betyr lavt for deg, vil du sannsynligvis slutte å bruke når du slår den.

Den samme logikken synes imidlertid ikke å gjelde når du bruker på kredittkort. Selv når vi planlegger å betale våre kredittkort i sin helhet hver måned, er det lett å løbe opp en balanse uten å tenke på det.

Fordi jeg sliter med å mentalt trekke min kredittkortregning fra kontoen min, har jeg begynt å bruke debitering. Debitering er en app som trekker fra kredittkortutgifter fra kontoen min når jeg bruker pengene. Det betyr at når jeg bruker penger, ser jeg en lavere kontosaldo. Debitere betaler også hele mitt kredittkortregning ved slutten av måneden.


Jeg vet ikke hvorfor dette trikset fungerer, men jeg er sikker på at det gjør det. Min generelle utgifter er lavere, og jeg har aldri balanse på kredittkortene mine takket være Debitize. Sjekk ut vår fullstendige Debitering-gjennomgang her.

Prøv å debitere gratis

5. Bygg et budsjett som fungerer med hver dollar

Hver Dollar er et gratis nullbasert budsjettverktøy. Et nullbasert budsjett gjør at du kan regne med hver dollar for å spare, investere, gi og bruke for måneden fremover. Det er en kraftig måte å få ekstrem kontroll over din økonomi.

Hvis du betaler av gjeld eller levende lønnsslipp til lønnsslipp, må du finne et budsjett som fungerer for deg. Jeg anbefaler hver eneste dollar fordi den har flere funksjoner enn andre gratis budsjetteringsverktøy.I motsetning til de fleste gratis budsjetteringsverktøy, lar denne brukeren opprette "midler." Fond er en måte å spare for uregelmessige utgifter (som bilreparasjoner, ferier, etc.).


Det eneste problemet med hver dollar? Du må manuelt oppgi alle transaksjonene i ditt månedlige budsjett. Hvis du klarer din økonomi alene, kan det være bra. Men familien min hadde 80 unike transaksjoner i forrige måned.

Tro meg når jeg sier at det blir irriterende å spore alt det utgifter. Du kan oppgradere hver dollar for å spore utgifter for deg, men $ 99 årlig prislapp er bratt for denne typen programvare. Hvis du skal betale for en budsjetteringsprogramvare, får du en bedre avtale fra You Need A Budget.

Prøv hver dollar gratis

Har du noen gang brukt noen av disse verktøyene før? Hvilken tror du vil hjelpe deg med økonomien din mest?


Skrive Inn Din Kommentar