Liv

Plogging: Det er gratis, det er bra for deg, og det er bare en fin ting å gjøre

Plogging: Det er gratis, det er bra for deg, og det er bare en fin ting å gjøre

Fra et land kjent for morder sjokolade og sausete kjøttboller kommer en ny kondisjonstrening som kombinerer å gjøre noe bra for deg selv med noe godt for miljøet.

Svenskene kom opp med tanken om plogging - jogging mens du tok opp søppel - for noen år siden. Nå er manen i ferd med å trekke seg over Moder Jord.

Når det gjelder fitness fads er bekymret, har denne mye å gå for det. Det krever ikke spesiell trening, utstyr eller medlemsavgift, og du kan gjøre det uansett hvor du er.

Hvis du vil være en søppelskytter, må du bare holde føttene i noen gode løpesko, ta en pose til å samle søppel og hodet ut døren.

Hvis du vil ta plogging til neste nivå, legg til gratis app Litterati til smarttelefonen din og bidra til å rydde opp planeten ytterligere gjennom miraklet til crowdsourcing.

Når du bruker appen til å ta bilder av hvert sted du finner søppel, kombinerer Litterati dataene med andre brukere for å lage kart som identifiserer områdene i byen din med det mest kullet.

Litterati er tilgjengelig for iOS og Android-enheter.

The American Heart Association anbefaler voksne å klemme på minst 150 minutter per uke med moderat trening eller 75 minutter i uken med kraftig trening. Hvis du har et hjerte for miljøet, hjelper plogging å styrke kroppen din mens du matker din sjel.

Hvis jogging ikke er din ting, kan du alltid ta det ned i hakk og plukke opp søppel mens du går. Selvfølgelig, hvis du ikke trur sammen, er det egentlig ikke plogging, så AARP foreslår at vi kaller det "plalking."

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun vil plalk, takk.

Skrive Inn Din Kommentar