Penger

Her er hva som virkelig skjer med kreditt og gjeld når du blir gift

Her er hva som virkelig skjer med kreditt og gjeld når du blir gift


Du hører disse ordene "å ha og å holde, for bedre eller verre" og pause.

Du vet at han liker toalettpapirrullen for å gå over toppen; du foretrekker under. OK, du vil ha det ut.

Hva med hans (eller hennes) gjeld?

Når det kommer til å gifte seg, knytter du livet ditt til et annet menneske, og det er ganske kult. Det er også ganske skummelt. Hvis du har jobbet hardt for å minimere gjelden din og bygge din kreditt score, setter du alt dette i fare ved å gifte deg med noen som bringer en god del økonomisk bagasje inn i foreningen?

Det ærlige svaret er ja ... og nei. Det er mange misforståelser der ute om gjeld og ekteskap. Før du sier "Jeg gjør", er det smart å vite hva du kommer inn på.

6 Myter (og sannheter) om ekteskap, gjeld og kreditt

Når det kommer til ekteskap, gjeld og kreditt score, kan du kanskje tro at du vet hva som er i butikken, men det kan være vanskelig å vade gjennom misforståelsene. Her er noen av de vanligste mytene om ekteskap og økonomi og de gyldige sannhetene som byder dem.

Myte # 1: De to blir en, og deres gjeld er din gjeld

Ikke akkurat. Hvis du ikke er medundertaker på noen lån eller kredittkort med din forlovede, er du ikke ansvarlig for din ektefelles eksisterende gjeld. Det er imidlertid en god idé å jobbe sammen for å forbedre denne situasjonen, hvis det er mulig.

Psykisk rådgiver og CPA Denise Kautzer, som hjelper par som sliter med økonomiske problemer, sa: "Hvis noen har mye kredittkortgjeld, er det typisk å finansiere en livsstil de ikke har råd til. Hvis noen kom til meg og sa at jeg har en liten kredittkortgjeld, men forloveden min har mye, ville jeg prøve å få dem til å stoppe og finne ut hvordan de vil bevege seg fremover. Få sine utgifter i tråd med deres inntekt. "

Myte nr. 2: Du bør hjelpe personen du gifte deg, Betal den gjelden like raskt

Det kan høres pessimistisk, men du vil kanskje tenke to ganger før du begynner å sette penger mot din sanne kjærlighets gjeld før du blir gift. Siden du ikke er juridisk bundet mens du er engasjert, er pengene du legger til gjeld, en risiko. Det er et personlig valg, men du vil definitivt vurdere alle fordeler og ulemper før du betaler din partners gjeld.

En tryggere innsats kan være å oppmuntre din forlovede til å vise sin kjærlighet ved å betale ned den gjelden på egen hånd før den store dagen. Hva en bryllupsgave!

Myte nr. 3: Kredittpoengene dine kombineres når du er gift

Ikke i det hele tatt. Kredittresultatene dine er knyttet til personnummer, forblir derfor bare knyttet til den enkelte.

Når det er sagt, er det fortsatt mulig for en ektefelle å skade den andens kreditt score. Hvis din ektefelle fortsetter med de samme dårlige vaner etter at du har åpnet en felles konto, kan de også trekke deg ned. På baksiden, hvis du kan holde den felles kontoen i god stand, kan det være det første trinnet i å gjenoppbygge din ektefelles kreditt score.

Myte nr. 4: Hvis jeg endrer etternavnet mitt, begynner min kreditthistorie over

Mens du kanskje begynner et nytt liv med kjære, forblir kreditthistorikken uendret. Som nevnt ovenfor er kreditt knyttet til ditt personnummer, ikke ditt navn. Din kreditthistorie forblir din og påvirkes ikke av ekteskapet selv (med mindre du har belastet hestevognen, 101 hvite duer og 33 smaker av cupcakes til ditt kredittkort).

Myte nr. 5: Du må søke om lån sammen

Selv om du er gift, deg kan fortsatt søke om et lån eller kredittkort på egen hånd. Hvis du ønsker å kjøpe et stort billettelement, som et hus eller en bil, må du vurdere hvor mye din ektefelles dårlig kreditt kan skade sjansene dine for å få et lån eller en god rente.

Hvis du ikke bor i en av de ni samfunns eiendomsstaten - de som anser din ektefells gjeld din gjeld også - du kan forlate din ektefelle av søknaden og omgå sine kredittproblemer. Men hvis du gjør dette, kan du ikke bruke inntekten til å kvalifisere for lånet, så du må kanskje senke kjøpesummen.

En ektefelles fryktelige kreditt utelukker ikke å kjøpe hus eller bil, men det kan gjøre disse kjøpene litt vanskeligere.

Myte nr. 6: Gjeld er et ekteskapsmord

Det kan være, men det er opp til paret. Det vi kan si er det bør ikke være et ekteskapsmord. Hvis du snakker gjennom ting før du sier løfter og utvikler en plan for å jobbe sammen, kan du oppdage akkurat det et godt lag du lager. Det kan være klokt for den som har den sterkere økonomiske banjeposten å ta ledelsen på økonomiske forhold, men det er viktig for den personen å forbli støttende av sin ektefelle, ikke dømmende.

"Penger er en ressurs for å hjelpe deg med å gjøre det du vil," sier Kautzer. "Er det en ferie? Et nytt hjem? En innsjø hjemme? Pensjonere i ung alder? Sett det ut slik at du er begge på samme side. "

Kjærlighet skjer, og det er flott. Gjeld skjer også. Så lenge du løser problemet, vet hva du får inn og utvikler en passende plan, kan du begynne å bygge et ekteskap som leder mot dine gjeldsfrie mål.Hvis du finner deg selv sliter, søk råd fra en ekteskapsrådgiver eller finansiell planlegger som kan hjelpe deg med å få planen på plass. Nøkkelen er åpen kommunikasjon.

Toalettpapirdebatten er ikke så lett. Lykke til med det.

Tyler Omoth er en senior forfatter på The Penny Hoarder som elsker å sole seg og finne kreative måter å hjelpe andre. Fang ham på Twitter på @Tyomoth.

Skrive Inn Din Kommentar