Penger

Hva de siste forsendelsene fra våre $ 1,4 trillion studentlån helvete avslører

Hva de siste forsendelsene fra våre $ 1,4 trillion studentlån helvete avslører

Hvis du er en av de 44 millioner menneskene som er ansvarlig for å betale tilbake $ 1,4 trillion i studentlånsgjeld i USA, er det en god sjanse for at det er vanskeligere for deg å betale det enn de som kom foran deg.

Det er ifølge noen nedslående fakta fra en ny Consumer Financial Protection Bureau rapport utgitt onsdag.

Ifølge CFPB, 30% av låntakere som begynte å tilbakebetale lån for fem år siden, har ikke betalt sine lån i det hele tatt eller skylder enda mer. Det kan skyldes at beløpet de betaler hver måned, ikke engang dekker renten på lånene. Og det er hvis du betaler i det hele tatt. Mer enn 60% av personene i denne kategorien er krenkende på lånene sine.

Heldig nok å unnslippe den kategorien? Vel kanskje du er blant de 40% av låntakere som skylder mer enn $ 20.000 når tilbakebetaling startet. I 2002 utgjorde denne gruppen kun 20% av de totale låntakere.

Hva er verre, i 2002 skyldte bare 5% av låntakere mer enn $ 50.000. Den prosentdelen har nå mer enn tredoblet til 16%.

Dette forteller spesielt fordi et tiår siden, kunne 50% av låntakere fullt ut tilbakebetale lånene innen fem år. Den prosentandelen har nå gått til 41%.

Selv om du klarte å smette unna den kule, er du fortsatt ikke ute av skogen. CFPB-rapporten peker på at nesten 50% av låntakere er over 34 år når de går inn på tilbakebetaling. I 2003 utgjorde denne gruppen kun 25% av lånerbassenget.

Alt dette betyr at vi låner betydelig mer penger til å betale for utdanning, starter avdragsprosessen mye senere i livet, og fremdeles finner det vanskeligere å betale ned gjelden enn låntakere som kom foran oss.

Arbeidspensjonspakker gir noen lettelse

Nå som du sannsynligvis går i en fortvilelse, har jeg den minste sølvfôr for å trekke deg tilbake: Dette stadig vanskeligere gjeldslandskapet har endret mange arbeidsgiverpakker.

Ifølge CFPB bruker ca 10% av selskapene med 40.000 eller flere ansatte tredjeparts studielånsutbetalingsprogrammer for å bidra til å stabilisere sine ansattes økonomiske liv. Disse fordelene hjelper også med ansettelsesrekruttering og oppbevaring. Selv om prosentandelen ikke er like lett tilgjengelig, sier rapporten også at små bedrifter har begynt å tilby tilsvarende fordeler.

Disse typer programmer er spesielt fristende fordi de kan spare låntakere tusenvis av dollar hvis de blir med et selskap på lang sikt.

Dessverre forlater disse programmene ofte de mest utsatte låntakere som allerede har mislighold, ifølge CFPB-undersøkelsen. For dem er inntektsdrevet tilbakebetaling et alternativ som kan gi lettelse, spesielt hvis lavinntekt og uoverkommelige innbetalinger førte til mislighold.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar