Banker

En ekte samtale med en delusional college student

En ekte samtale med en delusional college student

Følgende er min beste tilbakemelding om en nylig samtale jeg hadde med en høyskole student på kontoret mitt. Han var en innkommende freshman som kom inn for å snakke om undervisningsregningen for første semester.

Meg: "God morgen! Hvordan kan jeg hjelpe deg?"

College Student (CS): "Vel, jeg er ikke sikker virkelig. Det ser ut til at det fortsatt er en balanse på grunn av min studiepost. "

Meg: "Jo, la oss ta en titt." Pause. "Ja, det ser ut til at det fortsatt er en balanse på 14 500 dollar for semesteret etter at all økonomisk hjelp har blitt brukt."

CS: "Jeg forstår ikke."

Meg: "Din totale undervisning og avgifter for semesteret som en out-of-state student var $ 19.000. Du har mottatt et $ 1000 stipend fra vårt finanshjelpskontor, og du mottok $ 3.500 i studielån. Når du trekker denne økonomiske støtten fra den totale kostnaden av semesteret, står du fortsatt med en balanse på 14 500 dollar, og det er bare for høstsemesteret. Vårsemesteret vil være omtrent den samme prisen. "

CS: "Jeg forstår ikke."

Meg: "Kan du være litt mer spesifikk?"

CS: "Hvorfor har jeg fortsatt en balanse? Jeg trodde jeg hadde økonomisk hjelp. "

Meg: "Vel ja, du har noen økonomiske støtteutdelinger, men det er fortsatt et stort gap mellom hva økonomisk hjelp vil dekke og hva din faktiske opplæring og avgifter er."

CS: "Hvordan er det mulig? Du har akseptert meg som student her, hvorfor skylder jeg fremdeles penger?

Meg: "Ja, vi aksepterte deg som student her, men det betyr ikke at vi har avtalt å tilby deg gratis undervisning. Vårt finansieringshjelpskontor tildeler konkurransedyktige stipendier til vår innkommende freshman-klasse, og de gjør sitt beste for å tildele noen behovsbaserte midler der de mest behøves. Men igjen, å bli tatt opp på college garanterer på ingen måte at du ikke trenger å betale noe for den utdanningen. "

CS: "Jeg forstår virkelig ikke. Hvor skal jeg komme med den typen penger? "

Meg: "Har du sendt inn en FAFSA?"

CS: "En hva?"

Meg: "En gratis søknad om føderal studiestøtte? Det er utdanningsdepartementets søknad om føderalt studenthjelp. Du kan kvalifisere for ytterligere hjelp via FAFSA. "

CS: "Å det er bare for fattige mennesker. Mine foreldre tjener mye penger. "

Meg: "Felles økonomisk støtte er ikke alle behovsbaserte. Du kan fortsatt kvalifisere for økonomisk hjelp uansett foreldrenes inntekt. Planlegger du å jobbe mens du er på college? "

CS: "Meg? Arbeid? Du må være gal. Jeg er altfor opptatt med å få jobb. "

Meg: "Bare noe å vurdere. Mange studenter rapporterer at deres karakterer, tidskompetanse og arbeidsutsikter forbedrer seg sterkt dersom de jobber med en lavtids deltidsjobb mens de er på college. Det vil lære deg real-world ferdigheter, og la deg begynne å få ekte jobbopplevelse. Vet du hvilken karrierevei du vil ta? "

CS: "Nei egentlig ikke. Jeg har god tid til å finne ut det. "

Meg: "Så hva vil du gjøre med de $ 14.500 som fortsatt skyldes kontoen din? Du kan ikke starte klasser før den saldoen er betalt. "

CS: "Åh, jeg vet ikke. Jeg lar foreldrene mine bekymre seg for det. Jeg var hovedsakelig lurer på hvorfor treningsstudioet mitt ikke ville fungere, og de fortalte meg at det var fordi jeg fortsatt skylde en skolepost. "

Meg: "Åh . . . .”

Hva vi kan lære av vår utrolige venn

Dessverre var det en ekte samtale jeg hadde med en student i forrige uke, og enda dessverre var det ikke det første. Ikke alle studenter er vrangforestillinger, langt fra det! Men mange har ikke en forståelse av hva som kreves for å faktisk betale for utdanning og hvordan høgskolen finansierer prosessen.

Jeg innrømmer at det kan være veldig overveldende for en 18-årig student å forstå alle "komplekse" økonomiske prinsipper. Men til slutt er det deres ansvar og høgskoler vil behandle dem som voksne, selv om foreldrene ikke gjør det.

Bare å stole på en forelder å håndtere all studentens virksomhet og sikre at regningen er betalt, er ikke klok etter min mening. Selv om foreldrene skal betale hele regningen, må det være kommunikasjon mellom elev og foreldre.

Studentene må også forstå høgskolenes økonomiske hjelpeprosess. Å forstå hvordan denne prosessen fungerer vil hjelpe dem med å finne flere stipend, opprette entreprenørmuligheter når de kommer opp og ta en aktiv rolle i å betale for utdanningen. Jeg må lure på hva vi gjør med våre barn ved å skjule dem fra enhver beslutning og ethvert ansvar mens de er på college. Bare si at "å få gode karakterer er jobben din", er kanskje ikke nok mer.

Selv om vi har midler til å betale for barnets utdanning, bør vi?

I tilfelle av ovennevnte høyskolestudent og mange andre jeg har snakket med, kan en sunn dose av virkelighet være akkurat det de trenger!

Skrive Inn Din Kommentar