Tilbud

Kommer du til en auksjon? 10 tips for å hjelpe deg med å by på som en proff og spare penger

Kommer du til en auksjon? 10 tips for å hjelpe deg med å by på som en proff og spare penger

På et gammelt kortbord, to strykeegg på abborre på stativ. En Beatles lunsjboks - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band - venter. En gammel spiral spinning topp sitter i ro.

Snart vil alle disse elementene ha øyeblikk på auksjonsblokken.

Det er fordi det er den første lørdag i oktober, noe som betyr Bay Area Auction Services er vert for sin månedlige eiendom møbler salg, med antikviteter, kunst, samleobjekter, mynter, hjemmemøbler, smykker, verktøy, uteplassutstyr - alt du finner i ditt hjem.

Virkelig, det er et gigantisk, høyt interaktiv garasjesalg hvor du kan spare tonnevis av penger og hente opp noen ekte perler - den perfekte Penny Hoarder-helgenaktiviteten.

Greg Farner er medeier og auksjonarius ved Bay Area Auction Services - en av de største i sørøst.

Han kan attestere at folk flokker til auksjoner for en god avtale. Selv han utnytter dem, til tider tømmer hjemme kunstverk, møbler eller en bil.

Farner lager sin auksjonssal med varer garantert å selge. "Åh, det vil alle selge," forteller Farner trygt før auksjonen begynner, da jeg ser på cheetah-print-sofaer.

Hvis noe først mottar et bud, vil Farner bryte ut ulike strategier.

Han kan kombinere elementer - to sofaer for prisen på en. Eller han kan bryte opp mye, noe som betyr at hvis en "masse" inneholder et sett med malerier, begynner han å selge dem en etter en.

Hvis verre kommer verste, vil han kunngjøre "først for en dollar", som betyr at den første budgiveren skal heve tallet, får varen til en dollar.

Når jeg spør Farner om eksempler på gode tilbud han har sett, nikker han til en bunke madrasser i ryggen. Han fikk dem fra nærliggende møbelbutikk - alt sammen innpakket i plast. Opprinnelig priset til $ 1000 - $ 2000, spår han disse vil gå for $ 200 - $ 300.

10 tips for å overleve din første auksjon

Mellom auksjonariusens "bippity, boppity, bow-wow, bow-wow" og den raske blitsen av budgivere, kan auksjoner være litt overveldende for de første timere.

For å lette deg inn i prosessen og auksjonens herlighet snakket jeg med Farner og veteran-auksjonskunder for å samle noen tips.

Disse tipsene vil hjelpe deg med å komme i gang, men "Etter at du har gjort det et par ganger, vil du føle deg som en proff," forsikrer Farner meg.

Når du vet hva du gjør, kan du komme ut med flotte avtaler.

1. Forhåndsvisning av varene.

Auksjonshus tilbyr forhåndsvisninger, som gir deg mulighet til å mølle om og se på elementene opp for bud. Kanskje du så på et spisestue sett. Sjekk ut tilstanden, fargen, hva du trenger før du byder på det.

Bay Area Auction er en forhåndsvisning fredag ​​før hver auksjon, og den åpner også dørene tidlig på lørdag. Når jeg kommer en halv time tidlig, er folk allerede der, scoping ut territoriet.

Hvis du ikke kan komme deg ut på forhånd? Noen auksjoner har forhåndsvisninger på nettet.

2. Gjør din forskning.

Noe fanger øyet på forhåndsvisningen? Begynn å gjøre noen undersøkelser.

"Folk vet hva prisen skal baseres på deres detaljhandel erfaring, og så bør de vite hva deres grense bør være," Farner sier.

Angie Hammons deltar på auksjonen med mannen sin og hennes mor, Sally Burnette. Begge er ivrig auksjon fans; Burnette pleide å jobbe på Bay Area Auction.

Jeg ber om deres beste insider tips, og Hammons legger vekt på viktigheten av forskning.

"Sjekk ut hva du kan kjøpe det til for ny, så du vet hva du ikke er villig til å gå over," forklarer hun.

Hennes ektemann klager i: "Jeg så krom søppelbokser som solgte for $ 40 per stykke. Så var jeg i Target den andre dagen og ser det samme for $ 29.99. "

3. Ta en katalog.

På Bay Area Auction, har hver vare eller masse et klistremerke med lotnummeret riper på den.

Farner håndterer meg en katalog, som han grep fra innloggingsbordet. Det skisserer, i en klassisk skrivemaskinens skrifttype, lotnummeret, mengden (antall gjenstander i partiet) og en beskrivelse.

"22, 4 VINTAGE BASEBALL CARD HBC"

"112A, 2 HITCHCOCK PLANT STAND 2 X PENGENE"

"423, 1 BLUE PATIO ARMCHAIRS / FOOTSTOOL & END TABLES"

HBC, forresten, betyr "høy budgiver valg." Dette betyr at du lovende betaler $ 25 for hver vare i partiet, for eksempel.

Og "2x pengene" indikerer at mye går sammen, så auksjonslederen vil sannsynligvis ikke bryte den opp for å selge hver for seg.

Denne katalogen blir din bibel. Her, markere elementer du er interessert i og ta viktige forskningsnotater - se mer nedenfor.

4. Sett en hette.

Uansett hva du gjør, ikke bli båret bort.

Jeg skal gjøre en dristig uttalelse her og sammenligne en dag på en auksjon som ligner på en dag på et kasino - du må vite når du skal stoppe.

Hammons sier prisen kan rack opp raskere enn du tror.

"Det kan gå frem og tilbake, og før du vet det, ville du betale $ 40 for noe, og du slutter å betale $ 75 for det," sier hun.

Det er skjønnheten i forskning. Du vet realistisk hva varen skal selge for.Ved å skrive ned en lue i katalogen, holder du deg selv ansvarlig i varmen i øyeblikket.

5. Kjenn premien.

Ved Bay Area Auction får du det du betaler for, men det er en 10% premie. Han minner selv budgiverne om premien midt i auksjonen.

Hold alltid dette - så vel som skatter - i tankene fordi det kan legge opp raskt, sier Hammons.

Da Burnette jobbet på auksjonshuset, så hun ofte panikk i kundens øyne da det var på tide å gaffel over penger. "Etter hvert kommer folkene opp der for å sjekke ut, de har kjøperens anger," sier hun.

6. gang det riktig

Hvis du ikke har en hel dag for å erobre en auksjon, må du teste den ut.

Du får tak i dette når du deltar i flere auksjoner, men hvis du vet et element du vil ha, er mye nr. 444, trenger du ikke å ankomme helt i begynnelsen. Vent det og kom inn, si 30 minutter før det er oppe på blokken.

7. Ta med bokser eller poser.

Ingen har faktisk fortalt meg dette. Jeg antar at det er så klart det er ikke verdt å nevne. Men jeg ville ikke hatt en anelse.

Ta med pappesker eller poser for å tømme hjemene dine. Hvis du planlegger å by på ulike pyntegjenstander, vil dette være nyttig.

Hvis du har øye med et større element, husk at du må fjerne den fra auksjonen, så ha riktig transport på linjen. Farner gir kundene den dagen, så vel som den neste til å hente varer - eller gjør seg tilgjengelig etter avtale.

Det er imidlertid lettere, om du tar ditt spennende nye kjøp hjem den dagen.

8. Vær oppmerksom.

I midten av budgivningen blir jeg distrahert av at folkene hvisker - sannsynligvis strategiserer - rundt meg.

Men uansett distraksjon, du må være oppmerksom. Du vil ikke gå glipp av det du har ventet på - og du vil heller ikke overbøye.

Jeg kan fortelle deg at det tar ekstrem konsentrasjon å følge hva auksjonarius sier i det boopity-bop fremmedspråk.

9. Få en lesning på dine medbudsmenn.

Burnette sier at budgivning kan bli litt av et psykologisk spill.

"Hvis noen fortsetter å øke sitt nummer, vet at personen er fast bestemt på å ha det elementet, uansett," sier hun.

I utgangspunktet løper du opp elementets pris. Eller du løper risikoen for å bli sittende fast - med en ekstrem prislapp.

Å få en god lesning på dine medbudsmenn kan ikke skje umiddelbart, men med tid og erfaring, bør du kunne få tak i det.

10. Vet når du skal gå bort.

Akkurat som min gambling analogi, må du vite når du skal gå bort. Det er derfor du gjør din undersøkelse, sett på hetten og måle andre budgivere.

Hvis du ikke får den cheetah-print sofaen, er det ikke dommedag. Det er mange andre auksjoner - og til og med nettsider - der du finner de dyrebare produktene.

Slik kommer du inn på auksjonen

Jeg spør Farner hvordan folk kan komme inn på sine lokale auksjoner. Han nevner AuctionZip.com. Det er et greit verktøy som lar deg skrive inn postnummeret ditt for å finne hver auksjon i ditt område i kalenderformat - pluss online-auksjoner.

Og det er en annen ting: Bay Area Auction tilbyr internettbudgivning - for en 5% premie - så hvis du ikke kan komme til auksjonen den dagen, kan du legge et bud online uten å forlate sofaen din.

Din sving: Har du noen gang vært på en auksjon?

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Etter at hun nylig har fullført grunnskolen, fokuserer hun på å spare penger - og overleve på nytt med foreldrene sine.


Skrive Inn Din Kommentar