Penger

Rare skrive oppdrag: disse skrive gigs betale opp til $ 800 / hver

Rare skrive oppdrag: disse skrive gigs betale opp til $ 800 / hver


Du er ikke dum. Du vet allerede at det er mulig å få betalt for å skrive.

Men de berømte frilansskribenterne du har sett på nettet, gjør deres levende skriving om alvorlige ting: forretning, teknologi, økonomi. Og du har null erfaring eller kunnskap på noen av disse områdene.

Så du er skrudd, ikke sant? Ingen biz-ekspertise betyr ingen dollar?

Ikke noe problem. Du kan få betalt for å skrive om hva som helst, hvis du vet hvor du skal se og hvordan du kommer i gang.

For å bevise det, spurte jeg noen av forfatterne som leser bloggen min for å fortelle meg om deres merkeligste skriveoppgaver, inkludert hvordan de fant dem og hvor mye de ble betalt. Hvis du fortsatt er bekymret, kan du ikke tjene penger på å skrive om din uvanlige eller utestengte opplevelse, du vil ikke være etter å ha lest svarene sine.

Få personlig: $ 5 til $ 300

Din skriving trenger ikke nødvendigvis å bli publisert for å tjene penger. Personlige breve og historier har stor sentimental verdi, og folk vil betale deg for å gjøre deres meldinger og minner skinne.

For eksempel fant Chris fra Freelance Sanity en konsert på Fiverr og skrev en kort historie for en homofil mann for å hjelpe ham med å akseptere sin seksualitet. Og i de tidlige stadiene av freelance-skrivarkarrieren, laver Lauren Tharp of LittleZotz Writing $ 5 til $ 15 en pop ghostwriting kjærlighetsbrev og breakup bokstaver.

En av mine Client Hunting Masterclass-studenter, Dan Virgillito, ble ansatt for å skrive personlige e-post til en travel konserns kona etter å ha demonstrert sine skriveferdigheter på selskapets blogg. Konsernsjef "var ofte borte og ønsket å få henne til å føle seg nærmere ved å dele noe som skjedde med ham, fortelle historier og minne henne om tidligere erfaringer de delte," fortalte Dan meg. Og betalingen? $ 300 per e-post. Høres ut som en flott konsert til meg!

Hvordan komme i gang: Søk freelance skriftlig jobbbrett og online markedsplasser for konserter, eller vis din skrivebriljans ved å blogge og la folk få vite deg også ghostwrite personlig kommunikasjon.

Velg en nisje: $ 25 til $ 800

Uvanlige nisjer kan betale en god pris til en forfatter som er klar til å gjøre grundig forskning eller ekspertintervjuer.

En freelance skribent jeg har mentor, Leslie Jordan Clary, har skrevet artikler om en blind pony, kniver og gemstone miner, alt for nisje eller lokale publikasjoner. For gemstone mine historier reiste hun rundt Asia for å undersøke gruvene og tjente $ 800 per artikkel!

Forfatter og (snart til å bli ex-) journalist Cinthia Ritchie lagde $ 200 til $ 400 per artikkel som skrev oddball-nyhetsrapporter, inkludert historier om en mann som jobbet på et vannbehandlingsanlegg og ikke kunne få en dato fordi han ikke kunne få tak i lukt av huden, og en kvinne som ble bitt på baksiden av en elg.

Og Marianne Griebler, en markedsføringsstrategist og forfatter, sa at hun engang aksepterte en freelance-konsert som ble tilbudt henne av en tidligere kollega. Det handlet om å skrive produktbeskrivelser på $ 25 hver for sjarmerende figurer og samleobjekter, som din bestemor kanskje vil. Først.

"Så kom" Hour of Glory "gjøkur, festooned med konfødererte flagg og scener av General Robert E. Lee ridning hans elskede hvite hingst. Det var ingen gjøk i denne klokken. På timen briste en liten kanon gjennom miniatyrdørene. Det ble raskt en bestselger ... Jeg har vært ansvarlig for det raske salget av hva som nå og for alltid skal bli kjent som "forreste klokker". "

Hei, jeg er britisk - hele det ovennevnte avsnittet er merkelig for meg, og hva du holder på med din mantelpiece, er ikke noe av min virksomhet.

Hvordan komme i gang: Nisjeskriftsjobber kan komme fra nesten hvor som helst, inkludert henvisninger, arbeidsstasjoner og eldre skole ansikt til ansikt nettverk. Hvis det er en bestemt nisje du vil okkupere, send en e-post til markedsføringsdirektørene i selskapene i den nisje og gi dem dine skrivetjenester!

Skriv om sex: $ 30 til $ 200

OK, dette var ikke så stor overraskelse. Jeg har hatt massevis av rettferdig betalende konserter som skriver om sex, og ganske mange forfattere jeg vet har også tappet inn på dette markedet.

Pete Boyle, en frilansskribent og copywriter som blogger på Have a Word, en gang tjent $ 30 for 200 ord av SEO-kopi på et voksent nettsted etter at klienten nærmet ham på Twitter. Pete fortalte meg at konserten ikke var så rar, men det var "utrolig grafisk."

En annen forfatter, blogger og innholdsstrategist Derek Thompson, sa at en klient snart kom i kontakt med ham for å få hjelp til å starte opp "en ny bedrift som vil bruke nettet som sin primære forretningsfront og annonsere gjennom Google." Det viste seg å være en nøt sushi arrangement arrangør, som betalte Derek $ 200 for online copywriting.

Og forfatteren David Shrauger fikk en freelance-konsert gjennom Craigslist som involverte å skrive beskrivelser av «voksne» filmer i 140 tegn eller mindre, for bruk på Twitter. Det gig "krevde at jeg ville se en viss mengde klippet i spørsmålet, slik at jeg kunne nøye rapportere hva det var. USPs [unike salgsprosjekter] var." Så hvis du har drømt om å bli betalt for å se porno, har vi har bevis det er mulig!

Hvordan komme i gang: Vær opptatt av å skrive muligheter i voksenunderholdningsindustrien, og legg dine skrivetjenester til voksenorienterte virksomheter og sexinformasjonssider.

Få betalt for å skrive noe!

Uansett hva du vil skrive, er det sjansene for at det er en klient der ute som ønsker å ansette en forfatter for å dekke det. Og hvis du er forberedt på å takle rare emner, er sirkelen din av tilgjengelige muligheter mye større.

Den vanskeligste delen er å sørge for at du og dine kunder kan finne hverandre. Så spør deg rundt, søk på nettet, bli kjent med folk du vil jobbe med - og hold øynene dine (og tankene) åpne for rare skrivemuligheter.

Din sving: Hva er den merkeligste tingen du har noensinne skrevet om?

Sophie Lizard lager en heltidsinntekt som arbeider på deltid som freelance blogger og copywriter. For å hjelpe deg med å gjøre det samme, har hun opprettet den ultimate listen over blogger som betaler $ 50 til $ 1000 for en post - få din kopi her (det er gratis!).

Skrive Inn Din Kommentar