Penger

Den komplette veiledningen til Egg Donation: Råd fra en fem-tid Donor

Den komplette veiledningen til Egg Donation: Råd fra en fem-tid Donor


Det er ikke uvanlig å se egg donasjonsannonser på nettet og i høyskolefokuserte publikasjoner. Har du noen gang lurt på hva som er involvert i donasjon, eller hvor mye du kan tjene for dine problemer?

Jeg ble interessert i eggdonasjon etter å ha sett en nyhetshistorie om økningen i etterspørselen etter sunne givere - og de økonomiske fordelene ved å hjelpe en familie til å tenke. Naturligvis var ideen om å tjene $ 5000 for å utføre en god gjerning tantalizing, så jeg gjorde litt forskning, fant et lokalt byrå jeg ønsket å jobbe med, og har siden donert fem ganger.

Det første du trenger å vite om eggdonasjon er det Det er involvert. Pengene er gode, men donasjon krever et nivå av engasjement som setter noen forestillinger om "enkle penger" å hvile. Som donor sendte jeg til blodprøver, ultralyd, daglige injeksjoner og andre ubehag for å være "stimulert" til å produsere egg for å høste. Jeg tilbrakte mye tid på å reise til avtaler, og jeg var heldig å ha en sjef som forsto mine rutineforsøk for testing og gjenfinning.

Nysgerrig om å hjelpe et håpløst par på sin vei til foreldre? Her er en oversikt over prosessen, prosedyrene og betalingen av eggdonasjon.

Hvordan komme i gang som Egg Donor

Når du bestemmer deg for å donere, vil et raskt online søk avsløre flere lokale byråer som kan hjelpe deg med å starte prosessen. Jeg valgte mitt byrå fordi ansatte var hjelpsomme, hyggelige kvinner som fikk meg til å føle seg trygge. De forsikret meg om at jeg tok en god beslutning, og noen delte sine personlige motivasjoner for å jobbe i reproduktive feltet.

Byråer oppfyller flere formål: De samsvarer med potensielle givere og mottakere, koordinerer tjenester med fruktbarhetsklinikk, samsvarer med hver part med en advokat som spesialiserer seg på reproduktive rett, og sikrer at prosessen går jevnt fra start til slutt. Byråpersonalet fungerer som mellommenn i alle diskusjoner mellom giver og mottakere, som blir referert til som "Forsatte foreldre" eller IP-er.

Når du velger et byrå, vil du sette sammen en personlig profil. Denne delen er faktisk ganske morsomt! Jeg måtte fylle ut et spørreskjema om mine talenter og interesser, og gi et par dusin bilder fra fødsel til dålig stede. Potensielle IP-er gjennomgår disse profilene for å velge sine givere.

Vurder og skriv dine kontrakter

Når kampen er laget mellom giveren og hennes IP-adresser, begynner papirarbeidsprosessen. Advokaten eller advokatene vil utarbeide kontrakter med de spesifikke vilkårene i avtalen, herunder rettigheter, ansvar og betaling.

Forbered deg på å lese mye - og mye ettertanke. Kontrakterne stavar ut atferdene som forventes av hver part både under og etter donasjon, og enkelte deler av avtalen har ramifications som strekker seg langt utover egginnhentingsdatoen. Dette er noen av de hensynene du vil ha i tankene:

Anonymitet: Som en anonym donor må du ikke gjøre deg kjent med noen barn som kommer fra din donasjon. IP-er også enige om en ikke-kontaktpolicy, bortsett fra under visse omstendigheter som er stavet ut i avtalen. For eksempel, som donor, kan du være enig i å bli kontaktet (gjennom din byrå eller advokat) bør et barn kreve et beinmarg eller levende organdonor.

ansvarlighet: En giver kan bli pålagt å beholde hennes kontaktinformasjon på fil med byrået for en periode på opptil 20 år. Byrået må kunne nå deg dersom det kreves avtale (for eksempel hvis du er skriftlig enig om å bli kontaktet for medisinsk hjelp, for eksempel en beinmargedonasjon).

Lovens kraft: Lovene endres, og kontrakter endres med dem. Du må godta at informasjonen din kan bli utgitt dersom reproduksjonsretten noen gang endres (for eksempel dersom domstolene bestemmer at biologiske barn har rett til informasjon om sine givere).

Kort sagt, du tar beslutninger som påvirker din fremtid, uansett hvilken tur det tar. Hvis du bestemmer deg for å ha egne barn en dag, har de biologiske halvsyskere som noen dag kan lære av foreldrene sine og ta kontakt. Hvis det høres ut som mye å ta inn og vurdere, er du i riktig tankegang.

Min plan er å være åpen og ærlig med barna mine når de er gamle nok til å forstå prosessen og vurdere konsekvensene for seg selv. De har rett til å vite at det er folk der ute som deler litt biologi, selv om jeg tror at biologi er bare en liten del av kjærligheten som knytter foreldre og barn. Jeg er virkelig stolt av å være en donor, og jeg vil at barna mine skal forstå motivasjonene mine for det.

Bidrag er et stort foretak; Det er en grunn til at det er så lukrativt. Før du tar en endelig beslutning, les kontoer skrevet av andre givere for å få en følelse av de potensielle følelsene. Mens jeg ikke har noen angrer om donasjon, føler ikke alle giverne det samme.

Få testet for å se om du er egnet til å donere

Når begge parter har signert kontrakten, vil du gjennomgå en rekke psykologiske og medisinske tester for å sikre at du er fullstendig i stand til å donere. Vær forberedt på å ha mye blod trukket, og gjennomgå en intrauterin ultralyd for å være sikker på at du er fysisk egnet til å donere. (Ikke bekymre deg, disse ultralydene gjør vanligvis ikke vondt.)

Som en del av min vurdering satte jeg meg ned med en psykolog for å diskutere min familie og mental helse bakgrunn, mine grunner til å donere, og mitt følelsesmessige vedlegg til eggene jeg ville gi opp. Mange klinikker bruker også en standardisert personlighetsinventar - for eksempel Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI) - som en diagnostikk for potensielle kandidater. Donasjon kan være vanskelig på kroppen din og hardere på dine følelser, så fruktbarhetssenter bruker disse tiltakene for å vurdere stabiliteten til potensielle givere.

Du vil også bli sjekket for genetiske markører som kan diskvalifisere deg fra å donere, for eksempel det vanlige cystiske fibrosebærergenet. Forvent at prosessen tar litt tid. Når du sjekker ut som en solid kandidat, begynner prosessen med donasjon faktisk.

Synkronisere med din IP

Donasjon fungerer ved å synkronisere syklusene til giveren og den tiltenkte moren. For å gjøre dette, vil du ta en rekke medisiner (alt ved injeksjon) som regulerer din månedlige syklus. Donasjon er en svært tidsfølsom prosess som krever at begge parter tar medisiner hver dag, til tider, og noen ganger på en instruert time.

Hormonene og kjemikaliene som brukes til å hjelpe denne prosessen, forekommer naturlig hos gravide, men som donor vil du bli utsatt for dem i høyere konsentrasjoner. Dette gir noen interessante fysiske symptomer, som humørsvingninger. Vær forberedt på å ikke føle deg som deg selv i måneden før donasjonen. I min tid som donor var hodepine mitt hyppigste ubehag. Kvalme, tretthet, oppblåsthet og irritasjon på injeksjonsstedet er også vanlige klager fra givere.

Som en donor betyr det å få synkronisering også å gi best mulig miljø for eggene du skal donere. I utgangspunktet følger du de samme anbefalingene som en gravid kvinne. Dette inkluderer ting som ikke å røyke, drikke eller delta i risikabel oppførsel. Det anbefales også at du forgår eller begrenser ting som koffein og sjokolade.

Den største begrensningen i donasjonstiden din er at du ikke kan delta i noen aktivitet som utgjør en risiko for graviditet. Det er riktig: ingen sex. Hvis denne begrensningen ikke legger betalingen i perspektiv, vil ingenting!

Medisinene som brukes i assistert reproduksjon gjør deg veldig fruktbar. Din sjanse til å bli gravid mens du bruker disse medisinene, er ekstremt høy, og det er muligheten for flere fødsler. Foruten det faktum at mange kvinner donerer egg ikke har umiddelbare planer om å bli foreldre, er det en viktigere grunn til å avstå under donasjonstiden din: engasjere seg i sex bryter kontrakten din. Ikke bare vil du la ned mottakerparet ditt ved å tenke i syklus, men de kan vanligvis stevne deg som følge av bruddet.

Egg Donation Process

Forutsatt at syklusene kobles sammen (som kan ta så lite som en måned, men kan ta flere) og alt går jevnt, vil du bli tatt inn på et sykehus eller klinikk for å hente eggene på en tilordnet dag og tid.

Du vil gå under anestesi, og eggene dine vil bli ekstrahert ved hjelp av en rask, minimal invasiv prosedyre. Denne prosessen, kalt aspirasjon, virker ved å ekstrahere eggene direkte fra eggstokkene dine ved hjelp av en liten nål på slutten av en ultralydssonde.

Mens aspirasjon er minimal invasiv, forårsaker det naturlig ubehag. Forventer å tilbringe dagen, og den neste uken blir ingefær med kroppen din. Du vil bli etterfulgt av helsepersonellet ditt for å være sikker på at du ikke opplever noen negative effekter i tillegg til mild oppblåsthet og ubehag. Stimulerende eggstokker utgjør en risiko for ovarie hyperstimulering, så oppfølging er viktig; Hold noen kontroller eller avtaler etter donasjon for å sikre at du gjenoppretter som forventet.

Er Egg Donation Risky?

Beviset på donering tyder ikke på din fremtidige fruktbarhet, og vet at det ga meg selvtillit. Den største risikoen vil være ovarie hyperstimuleringssyndrom (OHSS, som i svært sjeldne tilfeller kan resultere i ovarial vridning, "vridning" av eggstokken på grunn av ødem). OHSS er ganske sjelden, og jeg vurderte det når det gjelder hva jeg gjør hver dag - mange jordiske ting kan drepe deg. Selv tamponger kan potensielt forårsake giftig sjokksyndrom og true livet ditt, men de er mye brukt uten hendelser.

For å ta min beslutning, veide jeg de potensielle utfallene mot risikoen. Jeg skjørt kanten av mild hyperstimulering en gang, da jeg følte meg ganske oppblåst og opptatt i noen dager, som om noen hadde blåst meg opp med en sykkelpumpe. Det var det verste av det, og det var flyktig.

Da jeg var klar til å ha barn av mine egne fem år etter å ha donert, hadde jeg to tidlige misforståelser, så selvfølgelig var det en liten skygge av bekymring i mitt sinn at donering hadde "gjort noe" for meg. Imidlertid er det ingen vitenskapelig bevis for å støtte den ideen - det var bare kampen for å bære et barn til et begrep som forårsaket et skifte i min rasjonelle tenkning. Og da, poof, hadde jeg spontane triplets! Mens stoffene som brukes i donasjon er kortsiktige (varer bare til neste periode) og det er ikke sannsynlig at de trekker ut triggerne mine fem år senere, fordi jeg var en stor produsent av egg (18 til 24 egg hver syklus) kan ha vært en liten indikator på at flere babyer kunne være i min fremtid.

På grunn av våre tap, når jeg vurderer mine donasjoner, tenker jeg ofte mindre på barna som er oppfattet, og flere av foreldrene som får til å føle de fantastiske tingene jeg føler som mor. De barna er umåtelig velsignet - du vil aldri finne et barn som er mer elsket enn en som er oppfattet i forhold til svindlende håp.

Hvor mye kan du få betalt?

Til slutt kommer vi til det mest attraktive trekket ved å donere. Etter henting, vil du bli kompensert for smerte og lidelse forårsaket under donasjonsprosessen.

Det er et viktig skillet her: Du blir ikke betalt for eggene dine spesielt, et faktum som er stavet ut rikelig i kontrakten din. Siden statlige lover angående salg av kroppsdeler og produkter varierer, kompenserer IP-ene deg for din tid, ubehag og dedikasjon til prosessen.

Første timere kan forvente et utvalg på $ 3000 til $ 5000, avhengig av hvor du befinner deg. Tidligere vellykkede givere kan forvente at tallet øker til $ 5000, $ 8000 eller mer. Hvis du møter spesielle krav i form av rase, akademisk prestasjon eller IQ, kan kompensasjonen bli enda høyere. Når du har vært gjennom prosessen, vil du sannsynligvis føle at du har tjent hver krone.

Bunnlinjen på Egg Donation

Veien til eggdonasjon er en vanskelig, men givende, både økonomisk og følelsesmessig. Mens det er mange måter å tjene penger på kroppen din, gir det en spesielt verdifull mulighet til å yte en tjeneste til et fortjent infertile par. Det er fortsatt en av de beste tingene jeg noensinne har gjort.

For å lære mer, les kontoer fra andre eggdonorer som historiene hos Vi er Egg Donors og i Insiderveiledningen til Egg Donation.

Din sving: Vil du vurdere å donere egg?

Belynda Cianci er frilansskribent og redaktør i Boston, MA. Når hun ikke rydder grammatikk til klienter, bruker hun tid på å rydde leker til sine toårige tripper.

Skrive Inn Din Kommentar