Liv

Her er hvordan du kan forhindre de vanligste hundesykdommene - og vetregninger

Her er hvordan du kan forhindre de vanligste hundesykdommene - og vetregninger

Da jeg reddet min første hund, Greyson, kom han med hvert helseproblem i boken. Min veterinær og jeg kjente hverandre på førstegangsbasis på bare et par måneder, bare på grunn av Greysons øreinfeksjoner.

Når du redder en hund, inviterer du glede og latter til ditt hjem. Du inviterer også økte kostnader og potensiell hjertesorg som du ser på hundenes kamp sykdommer på en tidslinje som er omtrent syv ganger raskere enn vår egen.

For å sikre at hunden din lever et langt og sunt liv, og for å unngå kostbare veterinærregninger, er det avgjørende at du tar hundens helse alvorlig gjennom forebyggende tiltak. Mens det er tilknyttede kostnader med forebygging, er det mye mer rimelig enn å behandle en sykdom nedover veien. Enda viktigere, det sikrer en bedre livskvalitet for det nye medlemmet i familien din.

Her er en titt på vanligste hundens helseproblemer, hvordan kan du forhindre dem og de potensielle kostnadene hvis du ikke tilbyr forebyggende omsorg.

Canine Ear Infeksjoner

La oss begynne med den plaget jeg ofte møtte med Greyson.

For å forhindre hyppige øreinfeksjoner, tørk hundens ører etter svømming og rengjør dem regelmessig, spesielt etter utendørs lek.

Du kan få en flytende rengjøringsmiddel som du hælder inn i ørene, selv om jeg foretrekker ørevisker. Jeg får klut til begge hundene mine på Amazon for rundt 17 dollar, og de varer omtrent seks til ni måneder.

Uten regelmessig vedlikehold kan du forvente hyppige øreinfeksjoner. På Alpha Veterinary Clinic i Beavercreek i Ohio tilbrakte jeg $ 50 for hvert kontorbesøk, pluss ytterligere $ 20 for en ørecytologi. Etter diagnose ble Greyson vanligvis foreskrevet flere medisiner som utgjorde $ 34,25.

Hvis du hopper over forebyggende omsorg, kan dyrelivskostnaden per dyrs besøk for en øreinfeksjon oppnå min total på $ 104,25 eller mer.

Hudproblemer

Da jeg reddet Greyson, var han 3 år gammel og hadde allerede balding på hodet og ryggen med flakket hud. Ting vokste gradvis verre, så jeg tok ham endelig til veterinæren.

Veterinæren fortalte meg nøyaktig hva jeg ikke ville høre. Det var ingen enkel måte å bestemme hva som forårsaket hans hudproblemer. Vi begynte å vurdere matallergier, (som står for 10% av alle allergiproblemer i hjørnetenner), og brukte et eliminerende diett for å bestemme kilden. Til slutt oppdaget vi at en fjærfeallergi bidro til problemet.

Det betyr at jeg må kjøpe en rikere mat til Greyson (en laks og søtpotet diett), men det er billigere enn vanlige 50 veterinærbesøk, og ingrediensene er mye bedre for ham generelt.

Men, Greyson var fortsatt med et problem med håravfall. Vår veterinær testet slutt hans skjoldbruskkjertel og fastslått at han har hypothyroidisme. Han er nå på vanlige piller for å hjelpe, ettersom hypothyroidism fører til mer enn bare håravfall: Andre symptomer inkluderer sløvhet, generalisert svakhet og vanlige hudinfeksjoner.

Så hva kan du gjøre for å holde hundens hud og frakk sunn? Gi dem en mat av høy kvalitet, bade deg kjæledyret regelmessig med en sjampo som behandler huden og ta hunden din til veterinæren for å diskutere hudproblemer fordi de kunne peke på et større og mer kostbart problem som trenger korreksjon nedover veien.

Hvis du hopper over forebyggende omsorg for hudforhold, vil din totale dyrlederkostnad per hendelse variere, men det vil ikke være billig. Jeg brukte hundrevis før jeg oppdaget at jeg bare trengte å bytte mat og styre Greysons skjoldbrusknivå.

Urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjon (UTI) er også blant de vanligste hundesykdommene. Greyson, selvfølgelig, led av disse ofte i månedene etter at han ble vedtatt, noen ganger med blod i urinen - et alarmerende sted.

Fordi han hadde et UTI ganske mange ganger, gjorde veterinæren til slutt en rekke tester, inkludert urinalysis og bakteriekultur. Det, kombinert med medisiner og general vet avgifter, sette meg tilbake $ 231.58.

Det er mulig å forhindre UTI. Men hvis hunden din fremdeles får dem til tross for din beste innsats, kan det peke på større problemer som Cushings sykdom, hypothyroidism, nyreinfeksjoner og nevrologiske problemer.

Enkle måter å hindre UTI på, inkluderer Hyppig rengjøring rundt utsiden av urinrøret, å gi rikelig med vann å drikke og en vanlig potteplan det lar ikke hunden din holde blæren i mer enn noen få timer.

Jeg har holdt opp med denne forebyggende omsorg, og Greyson har ikke hatt å besøke veterinæren for en UTI siden.

Tannproblemer

Riktig tannhygiene for hunden din er både viktig og vanskelig å vedlikeholde. Ikke bare er dårlig dental hygiene dårlig for hundens tenner og tannkjøtt, men det kan også føre til problemer med hjerte, nyrer og lever.

Greyson har hatt to dentalrengjøringer i hans 5 1/2 år med familien min. I løpet av det første måtte han få noen tenner hentet fordi hans tannhelse var så dårlig. Det kreves en forhåndsrensingsanalyse (inkludert sedasjon) som koster $ 143,35, og oppfølgingsoperasjonen koster $ 317,10, noe som gjør den totale kostnaden $ 460,45.

Etter det tok jeg Greysons tannhelse mer alvorlig med vanlig børsting, bedre mat og leker som renset tennene sine, som Nylabones og tau leker.

På grunn av denne bedre forebyggende omsorg (til en kostnad på kanskje $ 20 per år), kom hans neste tannrengjøring, som er viktig uansett hvor godt du opprettholder hundens tenner, på bare $ 369,42 på Carothers Parkway Veterinary Clinic i Brentwood, Tennessee. Denne gangen trengte han ikke innledende analyse eller tannuttrekk.

Ormer og lopper

Hunder er søte, men de tiltrekker seg de mest motbydelige skadedyrene. Da jeg reddet Greyson, hadde han ormer i avføringen hans, som jeg måtte søke omgående behandling. Han klarte også å komme hjem med lopper før vi klarte å administrere sin første dose loppemedikasjon.

Å forhindre ormer er like enkelt som holder hunden vekk fra andre hunder avføring (eller gress som kan være forurenset med avføring) og matte det et sunt kosthold. Når Greyson hadde ormer, kostet veterinærbesøk, fekalflotasjon og dewormer 90 dollar på Alpha Veterinary Clinic.

Loppebeskyttelse er enda enklere med a vanlig loppe medisinering tatt en gang i måneden. Merk, selv med loppemedlene, er det mulig for hunden å fange lopper. Behandling av loppene - og grundig rengjøring av huset ditt - kan være dyrt. Lopper kan også føre til mer alvorlige (og dyre) forhold for hunden din, inkludert Lyme sykdom og anemi.

Husk også at hunden din skal være på en hjerteorm forebyggende. Hjerteormssykdom kan være dødelig, så forebygging er ikke valgfri.

Hvis du hopper over forebyggende omsorg for lopper, vil du sannsynligvis ikke trenge hunden din til veterinæren, men du vil investere en hel del i produkter for å kvitte seg med insekter og grundig rengjøre tepper, sengetøy og klær.

Oppkast og diaré

Selv om oppkast og diaré er ikke umiddelbare årsaker til bekymring, må du ta hunden din til veterinæren hvis de vedvarer. Oftere enn ikke, din hund spiste sannsynligvis noe som opprørte magen sin.

Min andre hund, Clyde, led av hyppig diaré. Løsningen, ifølge veterinæren, var et eliminerende diett for å bestemme riktig mat. Som jeg gjorde med Greyson da han tapte hår, begynte jeg å prøve mat med Clyde til hans avføring ble fastere.

Selvfølgelig ble Clyde lett. Disse magespørsmålene kunne også ha vært tegn på parvovirus, stress eller parasitter, som ville vært dyrere å behandle.

Min takeaway fra denne erfaringen? Start hunden din tidlig på mat av høy kvalitet for å unngå å måtte gå til veterinæren for dette problemet.

Hvis du hopper over forebyggende omsorg, kan din totale dyrlederkostnad per diaré eller oppkastsulykke nå minst $ 50.

Hunder, som mennesker, kan bli syk regelmessig. Som verne er det ditt ansvar å gjøre alt i din makt for å holde dem sunne. Og ved å bruke litt penger nå på forebyggende omsorg, vil du spare mye på lang sikt.

Blir hunden din syk ofte? Jeg helhjertet anbefaler kjæledyr forsikring for økonomisk hjelp og trygghet.

Timothy Moore vil sannsynligvis si, "Doggy pappa" hvis han blir spurt om sin nummer én jobb. Men når han ikke bryr seg om hundene sine eller tar dem for turer med sin partner, skriver Tim, leser, redigerer eller nyter godt øl med venner.

Skrive Inn Din Kommentar