Eiendom

7 spørsmål å spørre som du velger en eiendomsmegler som hjelper deg med å selge huset ditt

7 spørsmål å spørre som du velger en eiendomsmegler som hjelper deg med å selge huset ditt

Jeg er på et veldig spennende veikryss. Vikanskje beveger seg de neste månedene. Min mann intervjuer for en jobb i en annen stat, og så langt har vi det bra med hele situasjonen.

For oss betyr dette at vi kanskje må selge vårt hjem. Ja, vi kunne selge det selv uten hjelp fra en eiendomsmegler til å ta et kutt, men vi vet også at vi ikke vil takle problemer i forbindelse med hele prosessen. Dessverre eiendomsmegler provisjoner er en av skjulte kostnader ved å eie et hjem.

Og hvis vi må flytte før hjemmet selger, vil jeg helst ha en kunnskapsrik og pålitelig eiendomsmegler tilgjengelig for å ta vare på alt mens vi prøver å lære tauene i en ny by.

Et alternativ ville være å leie ut huset, men det er mange ting å vurdere før bli utleier.

For å gjøre dette arbeidet (hvis det virkelig kommer til det), må jeg "intervjue" potensielle agenter. Her er 7 spørsmål jeg planlegger å spørre eiendomsmeglerne jeg vurderer under vettingprosessen:

1. Hvor lenge har du vært i fast eiendom?

Finn ut hvor lenge agenten har jobbet i bolig, og hvorvidt han eller hun har spesielle betegnelser. Mer erfaring kan bety et raskere selge hjem - spesielt hvis agenten forstår det markedet. Sørg for at du finner ut hvor lenge agenten har operert i markedet, samt antall år han eller hun har vært i eiendomsmegler totalt.

2. Hvor lenge er hjemmene likt mine på markedet?

Hvis du forteller agenten hvor hjemmet ditt er plassert, og tilbyr de grunnleggende spesifikasjonene, bør han eller hun kunne fortelle deg hvor lenge enkle boliger vanligvis er på markedet. En god agent vil kunne fortelle deg om hans eller hennes tall er i tråd med lokal statistikk, og du kan bruke denne informasjonen til å måle om det vil være en god passform.

3. Hvor nær var de endelige prisene til de opprinnelige noteringsprisene?

I et tøft marked, som dagens marked, må du kanskje komme ned. Men hvis du har en eiendomsmegler som vanligvis må droppe prisene betydelig for å flytte huset, kan det være et problem. Jo flere boliger som selger for nær første pris, desto bedre indikasjon på at agenten virkelig forstår priser og det lokale markedet.

4. Hva er din plan for markedsføring mitt hjem?

Et "til salgs" -skilt og inkludering på MLS, og kanskje et omtale i meglingmagasinet, kommer ikke til å klippe det. Du vil ha en eiendomsmegler som skal gjøre en ekte innsats. En av de viktigste tingene å gjøre er å finne noen som vil få noteringen din på Internett, og som virkelig forstår hvordan å sette sammen en dynamittliste, inkludert en virtuell tur, gode bilder og informasjon som hjelper potensielle kjøpere å ta en beslutning. Sørg for at agenten har en solid plan, og er støttet av ressurser fra firmaet / meglerhuset.

5. Hvor ofte vil du kortlegge meg på vår fremgang?

Finn ut hvor ofte du kan forvente oppdateringer. Bestem hva du forventer, og hvordan du vil bli kontaktet. Enten du vil ha en e-ukers e-post som viser interesse og aktiviteter, eller om du vil ha en telefonsamtale så snart et varmt prospekt viser interesse, formidle dine forventninger - og finn ut om eiendomsmegleren er villig til å møte dem.

6. Hvilke andre tjenester kan du hjelpe meg med?

I mange tilfeller, som selger, trenger du kanskje ikke å bekymre deg for mye om å forberede papirarbeidet for transaksjonen. Det hjelper imidlertid å spørre uansett. Finn ut hvilke tjenester eiendomsmegleren kan hjelpe med, om det anbefales en taksfører å finne noen til å hjelpe med titteloverføringen og annet papirarbeid.

7. Representerer du kjøperen også?

I noen tilfeller er det faktisk mulig for en eiendomsmegler å representere både kjøper og selger. Finn ut om din agent vil bringe sine egne kjøpskunder til å se hjemme, og finne ut hvordan forholdet fungerer, og hvis interesser skal være øverste. Jeg er ikke sikker på hvordan jeg føler om noen som representerer begge, så jeg kan bestemme meg for å gå med noen som hovedsakelig selger, heller enn å representere en kjøper.

Ikke glem å sjekke lisenser og profesjonelle medlemskap, og be om referanser. Du vil sjekke ut eiendomsmeglerens legitimasjon samt intervjuer ham eller henne.

Fotokreditt: danielmoyle via photopin cc

Skrive Inn Din Kommentar