Penger

Snu dine ferdigheter til kontanter: Hvordan lage og selge en kort kurs

Snu dine ferdigheter til kontanter: Hvordan lage og selge en kort kurs

Du er i et bind.

En uventet utgift har rammet deg som en masse murstein, og du krypterer for å finne pengene for å gjøre det til din neste lønnsslipp.

Du har allerede prøvd dine vanlige go-tos, og de skal bare ikke kutte den. De ulike jobbene du kan gjøre, ekstra skift som du kan hente og gamle ting du kan selge, kommer ikke til å ta med deg slags deig du må fikse taket eller erstatte datamaskinen som nettopp døde på deg.

Og dine kredittkort er allerede maxed ut.

Ditt hjerte synker når du innser at du sannsynligvis kommer til å måtte låne penger igjen.

Med mindre…

Tjen mer penger ved å hjelpe flere mennesker

Hva om du kunne tjene nok penger til å betale for den uventede utgiften ved å lage et kort kurs som lærer folk hvordan du gjør noe? (Ikke bekymre deg for å komme opp med en ide enda - vi kommer til det i et øyeblikk.)

I sin enkleste form handler all virksomhet om en rettferdig verdiutveksling. Hvis du hjelper flere mennesker, skaper du mer verdi, og det betyr at du kan få betalt mye mer for arbeidet ditt.

Tenk deg hvilken innvirkning det ville ha på bunnlinjen din for å få betalt ti ganger normal rente. I stedet for å tjene ti dollar i timen for en klient, tenk på å lage hundre dollar i timen eller enda mer. For eksempel:

Du kan bli ansatt av en klient for å gjøre noen timer med WordPress-vedlikehold for dem, og tjene din timelønn.

Eller du kan lage et kort kurs som lærer folk hvordan du gjør noen av de enkleste WordPress-oppgavene for seg selv og selger den for $ 30. Ved å selge kurset til 10 personer, kan du tjene $ 300 - eller ved å selge den til 100 personer, kan du tjene $ 3000.

Dette er det som skaper et produkt, gjør det mulig å gjøre: Få betalt flere ganger for å gjøre det samme arbeidet du kan gjøre for en enkelt person.

Trikset for å tjene penger raskt (pålitelig og med integritet)

Utfordringen som de fleste står overfor når man bygger kurs er at det kan ta mye tid, penger og energi - ingen av dem har du i din nåværende situasjon. Du trenger penger, og du trenger det nå!

Den gode nyheten er at prosessen ikke trenger å ta mye tid eller energi. Du kan faktisk begynne å tjene penger før du oppretter så mye som en enkelt video.

Hvordan? Du vil oppnå dette tilsynelatende umulige feat ved å selge en pilot av kursmaterialet ditt.

I dette tilfellet er en pilot en liten versjon av et kurs som vil hjelpe deg med å vurdere om du vil omdanne materialet til et fullt utviklet kurs senere. Dette er en fire-trinns prosess:

 1. Oppdag hva målgruppen din vil betale deg for å opprette.
 2. Forsalg kurset: Gi dem en nedsatt (men likevel lønnsom for deg) mulighet til å lære innholdet med deg.
 3. Lær dem og be om tilbakemelding.
 4. Bygg ut et fullt, skalerbart produkt.

Gjennom denne prosessen med å lytte til målgruppen og deretter validere ideene dine i samarbeid med dem, kan du tjene penger raskt og sørge for at kurset du bygger er noe som folk faktisk vil ha!

Hvordan finne ut hva folk ønsker å kjøpe

Det første trinnet i prosessen er å finne ut hvem du vil tjene (målgruppen din), og hva de vil ha fra deg som du enkelt kan gi.

Å gjøre dette, begynn med å lytte. Vet du hvor målgruppen din er ute på nettet?

 • Spiser publikum mye tid på sosiale medier? Hvis ja, er de mest aktive på Facebook eller Twitter? Linkedin? Pinterest? Et annet sted?
 • Er det populære blogger eller fora som målgruppen liker å lese og kommentere på?
 • Hvem er eksperter på ditt felt, og hvor påvirker publikum dem mest med dem?

Finn publikum og lytt etter ledetråder om problemene de møter.

Ta også merke til fagene og emnene som interesserer målgruppen din. Folk er ofte veldig vokale på nettet om de tingene de tror er feil, som de ikke liker eller at de ikke kan finne ut. Dette er det vi kaller "problem språk".

Problemspråk er en fin ting for deg å lytte til. Når du ser mye av det samme problemspråket på flere steder, gjør du notat om det og holder orden på de eksakte ordene. Du kan begynne å se mønstre dukker opp i emner eller problemspråsmål innenfor et emne. Skriv ned eventuelle mønstre du ser. Når du har mange emner og problemsspråk skrevet ned, har du sannsynligvis avdekket problemet at målgruppen din nærmest ber deg om å fikse for dem.

Dette betyr at det er på tide å gi dem en løsning de betaler for.

Hvordan lage din første salg

Før du begynner å lage ditt korte kurs, vil du ønske å validere at folk vil kjøpe det ved å pre-selge kurset.

Gjør en rask prissammenligning på nettet ved å se på prisklassen for sammenlignbare kurs, og velg hvor du befinner deg i serien, vil du pris på tilbudet ditt.

Deretter oppretter du en destinasjonsside med innholdet på forhåndsbudet på en underside av nettstedet ditt, som http://www.my-site.com/mycourse.

Den beste måten å få kurset på foran et stort publikum, er å tilby å skrive en gjestepost på en av bloggene der du gjorde din forskning om problemspråket. Dette er publikum som først varslet deg til sitt problemsspråk, og du har nå muligheten til å løse problemet ved å selge dem ditt pilotkurs.

I bylinjen til gjesteposten din, ta en link til destinasjonssiden der folk kan gi deg navn og e-postadresser for å lære mer om hvem du er og hva du gjør. Pass på at du bruker problemspråket du har lært folk bryr seg om.

Når de har valgt, send en kort serie med e-postmeldinger som deler historien om kursets opprettelse, inkludert nøkkeldetaljer som:

 • Det grove prisklassen, hvis du ikke har bestemt deg for en pris ennå
 • Det generelle materialet som vil bli dekket
 • Kursets overordnede struktur
 • Alt annet du føler at de burde vite

Når du har solgt et visst antall flekker i ditt korte kurs (nok til å dekke dine uventede kostnader, men ikke så mange som du er overveldet av antall studenter), lukk registrering for pilotkurset.

Først da begynner du å lage kursmaterialet, som vanligvis bare består av en oversikt over hva du skal lære. Ved å selge kurset på forhånd til en gruppe mennesker, skalerer du hvor mye penger du gjør per person.

Se hvordan denne strategien kan hjelpe deg med å betale raskt den uventede utgiften? Bruk denne formelen hvis du er i et bind, eller bare for å hjelpe deg med å legge litt ekstra penger i banken. Gledelig kursopprettelse!

Din sving: Hvilke ferdigheter har du som folk ville betale for? Hva slags kort kurs kan du opprette?

Danny Iny er medstifter av Firepole Marketing, og skaperen av Course Builder's Laboratory. For en begrenset tid, han gir bort et massivt "Ferdig til deg" sveipesett av e-postmaler som du kan kopiere og lime inn for å selge ditt eget pilotkurs.

Skrive Inn Din Kommentar